Köpeğinizi Yatağına Nasıl Alıştırırsınız?

Köpekler Hakkında

Köpeğinizi Yatağına Nasıl Alıştırırsınız?

Köpeğiniz için yeni bir yatak alırken, acaba onu yatağa alıştırabilir miyim endişesi hemen hemen hepimizde vardır. Köpeğin yatakta yatmaması, alınan yatağın bir işe yaramayacağı anlamına gelir. Çoğu evcil hayvan sahipleri internette en iyi köpek yatağını aramak için saatlerce vakit harcar. Bazen köpeğiniz, aldığınız şık yeni köpek yatağı dışında herhangi bir yerde uyuyabilir veya eski, çiğnenmiş, lekeli ve pis yatağına geri dönmeye devam edebilir. Endişelenmeyin; yavru köpeğiniz için yeni ve daha rahat bir yatak almakla yanlış bir seçim yapmadınız. Yapmanız gereken sadece onu yeni yatağına alıştırmak olmalıdır.

Yeni köpek yataklarını kullanmaya başlama konusundaki isteksizlikleri, sizin tarafınızdan yapılan herhangi bir hatadan ziyade, köpeklerin bölgeye ve kokulara alışkanlıkları ile ilgilidir. Ayrıca köpeğiniz kendi yatağında yalnız yatmak yerine sizinle yatmayı da tercih edebilir. Bu yazımızda, onun yatağını kullanmasını sağlayacak fikirler uygulandığında ve biraz zaman verildiğinde, köpeğinizin tıpkı sizin hayal ettiğiniz gibi yeni yatağında mışıl mışıl uyumasını sağlayacaksınız. Öncelikle köpeklerimizin neden yataklarını hemen kullanmadıklarını anlamalıyız.

Köpeğim Neden Yeni Yatağında Uyumuyor?

Köpeğinizin yeni yatağına hemen alışmamasının ana nedenlerinden biri, köpeklerin alışkanlıklarından kolay vazgeçmemeleridir. Çoğu köpeğin günlük yaşamları için belirlenmiş bir programı vardır. Her gün aynı yemeği yerler, aynı yolları yürürler ve aynı yerde uyurlar. 
Bu aslında çoğu köpek sahibi için iyi bir şey olsa da; özellikle rutinlerindeki değişikliklere karşı hassas olan köpekler için değişikliklere alışmak biraz zaman alabilir. 

İkinci büyük neden, yeni yatağın onlara tuhaf gelmesi ve onu kendi bölgelerinin bir parçası olarak görmemeleridir. Eski yatakları onlara tanıdık geliyordur ve tüm kokuları eski yataklarına sinmiştir. Tehditleri düşünmek zorunda kalmadan rahatça dinlenebilecekleri güvenli bir yer... Yeni yataklarıyla bu ilişkiyi henüz kurmadılar.

Köpeğinizin Yeni Yatağını Kullanmasını Nasıl Sağlarsınız?

Artık köpeklerin yeni yataklarını neden hemen sevemediklerini bildiğinize göre, köpeğinizin yeni yatağını kullanması için uygulayabileceğiniz birkaç metoda göz atalım.

1. Eski yataktan tamamen kurtulun
Eski yatakları artık kullanıma uygun değilse, uygulayacağımız yaklaşım budur. Belki yatakta yamalanamayacak kadar büyük bir delik açmışlardır ya da dolgu dışarı çıkıyor ve köpeğiniz onu yiyebilir. Bu durumlarda, yatağı kaldırmak en doğru yoldur.

2. Kokuları değiştirin
Köpeğiniz için eski yatağı güvenli yeridir. Yeni yatakları, geldiği ambalaj ve hatta belki de yapıldığı fabrika gibi kokuyor olabilir. Böyle bir durumda yatakta bir sorun yoktur, sadece henüz doğru kokmuyor olması köpeğiniz için büyük bir sorundur. Birkaç basit adımla köpeğinizin yatağa alışma sürecini hızlandırabilirsiniz:

Köpeğinize vermenizde sorun olmayan eski bir tişört veya battaniye alın ve bu öğeyi eski köpek yatağına yerleştirin. 
Köpeğinizin eski köpek yatağını birkaç gün, hatta haftalarca kullanmasına izin verin. Bu, yeni köpek yatağı gelmeden önce yapılabilir.
Kullanmalarını sağlamak istediğinizde öğeyi yeni köpek yatağına yerleştirin.
Buradaki fikir, tişörtün veya battaniyenin eski köpek yatağının kokusunu alması ve bu kokuları yeni köpek yatağına taşımasıdır. Bu genellikle oldukça etkili olsa da, yeni köpek yatağının kokusunu tamamen bastıramayabilir ve köpeğinizin onu kullanmaya başlaması birkaç gün alabilir.

3.  Yavaş aktarım
Aynı anda eski ve yeni iki yatağı da kaplayacak kadar büyük bir havlu veya battaniye alın.
Eski yatağı tamamen havlu veya battaniyeyle örtün.
Köpeğinizin yatağı birkaç gün veya hafta kullanmasına izin verin, böylece alışsın.
Yeni yatağı eski yatağın yanına koyun ve üzerini de havlu veya battaniye ile örtün.
Köpeğinizin yatakları kullanmasına izin verin ve her gün havlu veya battaniye örtüsünü yavaşça yeni yatağın üzerine biraz daha çekin. 
Açığa çıkmak üzereyken eski yatağı alın 
Bu teknik ile eski yatağın kokuları yeni yatağa aktarılır. Köpeğiniz aynı zamanda eski yatağın hemen yanında olmasının rahatlığını yaşarken, yeni yatağını da deneyebilir. 

4. Pozitif çağrışım
Pozitif çağrışım tekniği ile köpeğinizin yeni yatağı olumlu, eğlenceli deneyimlerle ilişkilendirmesini sağlamaya çalışacaksınız; böylece onu kullanmayı seçtireceksiniz. Bunu yapmanın en basit yollarından biri, normalde bir köpeği nasıl eğittiğinize benzer. Köpeğiniz yatağa yaklaştığında, ona övgü ve ödül verin ya da sevdiği başka bir ödül verin. Yatakla ne kadar etkileşime girerlerse, onları o kadar çok ödüllendirirsiniz. 

Köpeğiniz fiilen yatağın üzerindeyken, birlikte oyun oynayabilirsiniz. En sevdiği oyuncakları yatağa yerleştirin ve oynaması için zaman verin. Ayrıca yataktayken oyun oynayabilir veya numaralar yapabilirler, bu da onlara ödül ve övgü kazandıracaktır. Anahtar, köpeğinizin yeni yatağın eğlence anlamına geldiği bağlantısını kurmasını sağlamaktır

Köpeğim İçin Alabileceğim En İyi Yeni Yatak Nedir? 

Dayanıklı, tamir edilebilir ve lüks malzemelerle uzun süre dayanması amaçlanan evcil hayvan yataklarını tercih edin.  Cinsine, boyutuna ve yaşam evresine bağlı olarak, evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde destekleyen bir yatak petburada.com! un Köpek Yatakları kategorisinde mutlaka vardır. 

Yavru köpekler ve küçük ırklar için yatak seçimi.
Yeni köpek yavrusu ve küçük evcil hayvan sahipleri için köpek yatakları ve aksesuarları, endişeli yavruları sakinleştirmek ve rahatlatmak amacı taşımalıdır. Çiğnemeyi seven yavru köpekler için son derece güçlü ve dayanıklı, yüksek yoğunluklu performansa, çizilmeye ve çiğnenmeye karşı dayanıklı kumaştan yapılmış yataklar seçilmelidir. Yavru köpeğiniz kıvrılıp kucaklaşmayı seviyorsa, sakinleştirici sarılma ve battaniye, onlara rahatlık ve güvenlik hissi sağlayan uzun tüylü pelüş ve yumuşak yükseltilmiş yanları ile yavru köpeğiniz için büyük bir kucak görevi görür.

Büyük ve yetişkin köpekleriçin yatak seçimi.
Daha büyük, yaşlı veya daha ağır köpekler, eklem ağrısı ve sertliği gibi rahatsızlıklara daha yatkın olduklarından ekstra özel bakım gerektirir. Evcil hayvanınızı yaşlandıkça desteklemek çok önemlidir ve bu nedenle destekleyici yatakları tercih etmek önemlidir. Bu yataklar geniş uyku alanı ve eklemlerini desteklemek için ortopedik köpük tabanı ile özellikle daha büyük ve daha yaşlı köpekleri desteklemek için tasarlanmıştır. Büyük Köpek Yatağı silikon ve sünger desteğiyle daha büyük veya dev köpek ırkları için harikadır, evcil hayvanınızın ağırlığını dağıtmaya yardımcı olur ve yatağı vücutlarına göre şekillendirerek baştan sona eşit bir destek sağlar. 

Daha ürkek ve yataklarının derinliklerine gömülmeyi seven köpek ırkları mağara tarzı tasarımı ve yumuşak suni kürk, onlara sığınacakları rahat, sakinleştirici, güvenli bir yer sağlar. Seyahat etmeyi veya evcil hayvanınızın yatağını evin içinde hareket ettirmeyi seviyorsanız, hafif ve lüks kapalı ya da yuvalı köpek yatakları, evcil hayvanınıza nerede olurlarsa olsunlar tanıdık, güvenli bir yer sağlamanıza yardımcı olabilir. 
Dışarıda pek çok seçenek varken, köpeğiniz için yeni bir yatak seçmek zor ve zaman alıcı olabilir, ancak böyle olmak zorunda değil. Evcil hayvanınız için mükemmel yatağı bulmanın en kolay yolu Petburada.com’ u ziyaret etmektir!

 

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Köpekler Nasıl Sakinleştirilir?

Yabancı insanlar, gök gürültüsü, havai fişekler, arabalar, veterinere yapılan yolculuklar ve başka hayvanlar köpeğinizin korkmasına, gerilmesine veya telaşlanmasına neden olabilir. Köpeğinizin nasıl sakinleştirileceği ise duruma göre değişir. Muhtemelen bu konu hakkında bir fikriniz yoksa onu kucaklama yönünde bir davranışta bulunabilirsiniz. Ancak bunu yapmak yerine köpeğinize korkmamayı, kaygılanmamayı, telaşlanmamayı öğretmeniz daha doğru olabilir. Köpeğinizi sakinleştirmek için onun davranışlarını yorumlamak, biraz gözlem yapıp neye tepkili olduğuna karar vermek gerekir.

Yazının Devamı >>

Köpek Kokusu Nasıl Gider?

Her ne kadar köpeklerimizi sıklıkla yıkasak da, köpek kokusu kolay kolay giderilemez. Peki, köpeklerdeki kokunun sebebi nedir ve bu koku nasıl giderilir?

Yazının Devamı >>

Köpeklerin Mutlu Olduğunu Nasıl Anlarız?

Köpekler de tıpkı insanlar gibi duygularını tepki vererek gösterirler. Bunlardan biri de mutluluk duydukları anlarda verdikleri tepkilerdir. Köpekler yaptıkları bu tepkilerle duygularını belli etmeye çalışırlar. Bunun için ise vücutlarının belli yerlerini kullanırlar örneğin kuyruk sallamak gibi. Köpeklerin mutlu olduğunu anlamak oldukça basittir. Sadece biraz daha dikkatli gözlem yapmak yeterli olacaktır.

Yazının Devamı >>

Köpek Tüy Bakımı

Köpekler de diğer canlılar gibi yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmek için belirli ortam ve koşullara gereksinim duyarlar. Köpeklerin barındıkları yerin sağlıklı yaşamalarına uygun olup olmadığından tutun, gerekli besin türünün karşılanıp karşılanmadığından, temizliğinin yapılıp yapılmamasından, hareket etme ve dolaşma olanağı bulunup bulunmamasına değin birçok etken onların sağlıkları üstünde tesir yaratır. Her ne kadar dış koşullardan olumsuz derecede çok etkilenmediği düşünülse de köpekler itinalı bakım isteyen nazik hayvanlardır. 

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında
Nisan 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR