Cana Yakın Köpek Irkları

Köpek ırkları

En cana yakın köpek ırkları hangileridir?

Bizim gözümüzde, tüm köpeklerin iyi köpekler olduğuna şüphe yok. Dev Great Dane'lerden küçük Chihuahua'lara kadar her türün kendi güçlü, zayıf yönleri ve sevimli yanları vardır. Özelliklerinin her biri, onları sevmemizin başka bir nedenidir. Şimdiye kadar en itaatkâr köpek ırklarına, en güçlü köpek ırklarına, en pahalı köpek ırklarına ve daha fazlasına baktık. Ama en cana yakın köpek ırkının ne olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Resmi olarak en cana yakın olarak sınıflandırılan tek bir cins olmasa da, neşeli kişilikleriyle tanınan pek çok köpek ırkı vardır. İşte dünyanın en arkadaş canlısı köpek ırklarından bazıları.
 
En cana yakın köpek ırkları Hangisidir?
 
1:) Golden Retriever
Golden Retriever'in listemizin başında olması gerçekten şaşırtıcı değil, değil mi? İsimleri ve doğaları gereği altın rengi olan bu tatlı yavrular, güzel oldukları kadar arkadaş canlısıdırlar. Aslında, nazik tavırları, sıcak gülümsemeleri ve sosyal kişilikleri nedeniyle sürekli olarak dünyadaki en popüler 10 köpek ırkı arasında yer alırlar.
Mükemmel bir aile köpeği olan Golden, eğlenceyi seven, arkadaş canlısı mizacı sayesinde uzun zamandır genç ailelerin gözdesi olmuştur. Bununla birlikte, çok fazla fiziksel aktivite ve zihinsel uyarım gerektirirler, bu nedenle eğitim almaları kolaydır.
 
2:) Bichon Frise
Dört ayaklı en iyi arkadaşınızı biraz daha cep boyutunda tercih ederseniz, Bichon Frise harika bir seçenektir. Kısa boylarının sizi aldatmasına izin vermeyin. Bu kabarık tatlıların büyük kişilikleri var. Özünde eğlendiricidirler ve herhangi bir Bichon Sahibi size bu tüy yumaklarıyla sıkıcı anlar olmadığını söyleyecektir!
Bichon Frise'lar aynı zamanda hipoalerjenik bir cins olarak kabul edilir çünkü ipeksi, kıvırcık tüyleri esasen dökülmez. Yine de, herhangi bir uzun tüylü cins gibi, düzenli fırçalama ve profesyonel bakım, onların her zamanki muhteşem benliklerini hissetmelerini ve hissetmelerini sağlamak için bir zorunluluktur.

 

  3:) Boxer
"Boksör" gibi bir isim onları oldukça sert yapar, ancak bu yavrular gerçekten büyük, arkadaş canlısı şapşallardır. Aslında, gerçekten istedikleri tek şey seninle eğlenmek! Enerjik, eğlenceli ve genellikle kocaman, salak bir gülümsemeyle görülebilirler. Sadakat onların en önemli özelliklerinden biridir ve onlara ne kadar çok ilgi gösterirseniz, o kadar size sadık kalırlar.
Boksörler, saatlerce oynama istekleri sayesinde daha büyük çocukları olan aileler için mükemmel evcil hayvanlar olabilir. Ancak kucak köpeği gibi davransalar da büyük ve güçlü olduklarını akılda tutmak önemlidir. Çok gürültücü ve baskın olmamalarını sağlamak için eğitim şarttır.
 
4:) Cavalier King Charles Spaniel
King Charles Spaniel sadece en sakin köpek ırklarından biri değil, aynı zamanda en cana yakın köpek ırklarından biridir. 18. yüzyılın başlarında İngiltere'de ortaya çıkan bu muhteşem kucak köpekleri, rahat ve nazik doğalarıyla milyonlarca kalbi çaldı.
Kucaklarda koşmak yerine kanepede dinlenebileceğiniz tüylü bir arkadaşın peşindeyseniz, Cavalier tam size göre. Bir apartman dairesinde yaşıyor olsanız bile, bu uyumlu ve nispeten düşük enerjili yavrular hemen hemen her eve sığabilir. Bir Cavalier King Charles 'ın sakin havasına sahip tüy dökmeyen bir türün peşindeyseniz, bir Cavalier King Charles'ı da düşünmeye değer.
 
5:) Beagle
11. yüzyılda ortaya çıktığına inanılan Beagle, bugün yüzlerce yıl önce olduğu kadar seviliyor. Klasik güzel görünümleri, eğitile bilirlikleri ve zekâları, mükemmel boyutları ve nazik mizacı ile onları bu kadar çok sevmemize şaşmamak gerek. Ve şansımıza onlar da insanları seviyor!
Ancak Beagle'ların insanlardan daha çok sevdiği tek şey yemektir. Dikkatli bir denetim olmadan, birçok yemeği çaldıklarına şahit olmuşunuzdur. Obeziteden kaçınmak için, onları sağlıklı, porsiyon kontrollü bir diyetle beslemek ve bol bol günlük egzersiz yapmak önemlidir.
 
6:) Samoyed
Bir kitabı kapağına göre yargılamamalısın derler ama iş Samoyed'e gelince, bu yargı oldukça isabetlidir. Çok yumuşak kürkleri ve yalnızca bir canavarın hayır diyebileceği bir gülümsemeyle, bu bulut benzeri yavrular son yıllarda popülaritesini artırdı. Bir samoyed le tanıştığınızda nedenini tam olarak anlayacaksınız. Bu pofuduk sosyal kelebekler gittikleri her yerde arkadaş edinirler.
Yine de, Samoyed'in sevimli olmasına rağmen sıcak iklim için uygun bir ırk olmadığını unutmayın. Bu nedenle, aşırı ısınmamalarını sağlamak için yaz aylarında onları yakından izlemek önemlidir. Biraz klima ve birkaç donmuş köpek maması işinizi görecektir.
 
7:) Staffordshire  
Staffies, yıllar boyunca biraz kötü bir şöhrete sahipti, ancak tüm önyargılı kavramların arkasında sevimli, sadık ve kibar bir ruh var. Sert görünebilirler ama tüm köpekler gibi Staffies de sadece sevmek ve sevilmek ister. Ve kim bu kadar büyük bir gülümsemeye sahip bir yavruyu sevemez ki?
Herhangi bir cinste olduğu gibi, bir Staffy'nin mizacı büyük ölçüde sahipleri tarafından nasıl davranıldığına bağlıdır. Doğuştan dostça bir mizacı var, bu yüzden onlara sevgi ve koşulsuz sevgi yağdırmak onları daha da dostça yapacaktır.
 
8:) Pug

Pugların harika olduğu bir şey varsa, o da arkadaş edinmektir. Komik, eğlenceli, oyuncudurlar ve Pug Sahiplerinin çoğu size şüphesiz en arkadaş canlısı köpek ırkı olduklarını söyleyecektir. Eski zamanlarda refakatçi köpekler olarak ilk kez yetiştirildikleri Çin'den gelen bu Pug’lar, mutlu-şanslılığın tam tanımıdır.
Aday Sahipler, brakisefalik bir cins olduklarından, Pugların solunum yolu sorunlarına eğilimli olabileceğini akılda tutmalıdır. Ancak uygun bakım, beslenme ve egzersiz ile uzun ve sağlıklı bir hayat yaşayabilirler.
 
9:) Labrador

Nazik gözler, sevimli gülümseme, sallanan kuyruk.  Labradorların ne sevimli olduğu inkâr edilemez. Ama onlar sadece güzel görünmekten daha fazlası! Newfoundland'de köpekleri geri almak olarak ortaya çıkan Labs, dünyayı hızla kasıp kavurdu. Günümüzde, bu dost yüzlerden en az birini görmeden bir köpek parkını ziyaret edemezsiniz.
Labradorların dostluğunun bir kanıtı, onların tekrar tekrar yardımcı köpekler olarak kullanılmasıdır. O kadar eğitilebilir ve güvenilirler ki, temelde rehber köpeklerle eşanlamlı hale geldiler. Ancak mesaiye kalmadıkları zamanlarda bile bu yavrular, herkesin umabileceği en iyi arkadaşlardan bazılarını edinirler.
 
10:) Pembroke Welsh Corgi

Kraliçe II. Elizabeth'in uzun süredir favorisi olan Pembroke Welsh Corgi'nin alamet-i farikası sadakattir. Geçmişte çoban ve bekçi köpeği olarak kullanılmış olsalar da, bu onların yol boyunca arkadaş edinmek istemelerini engellemez. Sahipleriyle birlikte olmayı severler ve nereye giderlerse gitsinler onları takip etme eğilimindedirler.
Corgi'ler inanılmaz derecede sosyaldir, ancak çalışan köpek kökenleri sayesinde topuklarını kıstırdıkları bilinmektedir. Temel olarak, sizi gütmeye çalışıyorlar! Bunu yapmamaları için eğitilebilirler, ancak akılda tutulması önemlidir – özellikle evde çocuklar varken.

 

   
Etiketler: Köpek ırkları
Temmuz 11, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR