En Az Tüy Döken Kedi Irkları

Kediler Hakkında

En Az Tüy Döken Kedi Irkları

Kedileri severiz ama tüylerini etrafa saçan bir kediniz olduğunda temizlemesi oldukça yorucudur. Hiç birimiz işimize gömlek ve pantolonumuzda kedimizin tüyleriyle donatılmış olarak gitmek istemeyiz. Yavru kedinizle kucaklaşmaktan daha sıcak bir an olmasa da, kucağınızda kalmasını istediğiniz şey tüyleri değil, kedidir. Evinizde evcil hayvan tüyleriyle mücadele etmenin verdiği zorluklar; taramakla uğraşmanın yanı sıra, sürekli evde dolaşan tüy yumakçıklarını toplamak olsa gerek. Üstelik kıla karşı alerjisi olan bireylerde bu durum daha zor olabilmektedir.

Alerjileri kedi tüylerine bağlamak kolaydır. Tek başına tüyler alerjide suçlu değildir. Aslında kedinin derisinde, kepeğinde ve tükürüğünde bulunan ve özellikle kendi kendini temizleme yoluyla tüylerine bulaşan bir protein olan Fel d 1'e karşı hassasiyetlerde yatmaktadır. Hipoalerjenik kediler, diğer cinslere göre önemli ölçüde tükürüklerinde daha az alerjen (alerjik reaksiyonlara neden olan maddeler) üretir. Kedi alerjilerinden şikâyetçiyseniz, bağışıklık sistemi tepkinizi tetikleyebilen düşük tüy döken bir türün aksine, hipoalerjenik kediler harika bir seçenektir. Üstelik son zamanlarda üretilen ve bol bol reklamlarını izlediğimiz kedi alerjisini azaltan mamalar mevcuttur. 

İlginizi Çekebilir : Alerjen azaltan kedi maması nedir?

Sfenks

"Kel kediler" sınıfından Sfenks muhtemelen en çok tanınan türdür. Birçok reklam ve filmde sert bakışlı kötü karakter sergileyen bu kedimizi görmüşsünüzdür. Görünüşte tüysüz olsa da, gerçek şu ki çoğu tüysüz kedi aslında ince, ince bir minik tüy tabakasına sahiptir.
Mantığa aykırı görünse de, tüysüz kediler mutlaka hipoalerjenik değildir. Hâlâ tüylerinde ve tükürüklerinde alerjen üretebilirler, bu nedenle alerjiler sizin için bir sorunsa, bu kedigillere uygun olmayabilir.
Daha az tüy büyük sorumluluk getirir: tüysüz kediler, küçücük tüyleri nedeniyle özel bakım gerektirir. Açıkta kalan cilt, güneşe, kire ve sıcaklık değişimlerine karşı daha daha fazla bakım gerektirir. Bu bakımların başında daha sık banyo ve özel bir kedi maması ile besleme anlamına gelebilir. Sfenks Kedisi hakkında daha çok bilgi almak için Sfenks Kedisi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sibirya

Uzun ve bol tüylerine rağmen, Sibirya kedileri aslında diğer birçok cinsten daha az tüy dökerler ve hipoalerjenik oldukları bilinir. Uzun tüyleri sayesinde oldukça büyük görünürler ve boyutlarına rağmen çok çevik olabilirler. 

Bengal

Bengal kedileri, evcilleştirilmemiş, leopar gibi daha büyük akrabalarında bulunanlara benzeyen kendine özgü bir deri ve tüye sahiptir. Şans eseri, çekici tüyler diğer ırklara göre daha az tüy döker ve daha az bakım gerektirir. Vahşi görünümüne rağmen, Bengaller tipik olarak oldukça sevecen ve sosyaldir. Ayrıca genellikle son derece aktif ve seslidirler; bu, keşfetmeleri ve konuşmaları için onlara bolca boş alan sağlamanız gerektiği anlamına gelir.

Cornish Rex

Çoğu kedinin, hem yünlü bir astar hem de kaba koruyucu tüylerden oluşan bir dış katmandan oluşan çift tüyleri vardır. Cornish Rex'in yalnızca, tüy olarak bilinen, son derece yumuşak, belirgin şekilde kıvırcık ve diğerlerinden daha az dökülme olasılığı olan bir tüy yapısı vardır. Tipik olarak diğer ırklardan daha küçük bir kafaları vardır ve genellikle büyük kulakları tarafından vurgulanırlar. 

Siyam

Ayırt edici işaretleri ve çarpıcı mavi gözleri ile kolayca tanınan Siamese, popüler, kısa tüylü bir kedidir. Bu olağanüstü türün tipik kedi miyavlaması veya miyavlaması yapmasını beklemeyin. Kendine özgü tüy yapısına ek olarak, Siyam sesleri, törpü ve havlama arasında benzersiz bir geçiş olarak bilinir. Siyam Kedisi hakkında daha çok bilgi almak için Siyam Kedisi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

Bombay

Şimdiye kadar evde bir kedi istediyseniz, bir Bombay kedisi sizin için doğru evcil hayvan olabilir. Nesiller boyu üreme, bu kediye minimum tüy dökmeyle övünen şık, koyu siyah bir kürke sahiptir. Bombay kedileri, doğası gereği neredeyse köpeğe benzer; tasma eğitimi alabilirler, son derece sevecendirler ve hatta getirmeyi bile öğrenebilirler.
 

Etiketler: Kediler Hakkında
Mayıs 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR