Siyam Kedisi

siyam kedisi

Siyam Kedisi

  Farklı görünüşleriyle şüphesiz en çok sevilen kedi ırklarından biri de Siyam kedi ırkıdır. Bu sevilen ve zarif kedilerin sakin ve meraklı bir karakteri vardır. Gelin isterseniz siyam kedilerini birlikte tanıyalım.

Siyam Kedilerinin Kökeni

  Siyam kedi ırkının aslında iki çeşidi vardır. Bunların ilki geleneksel olarak adlandırılan siyam kedisidir. Diğeri ise Tay siyam kedisi olarak adlandırılır. Bu ırkın kökeni sadece kral ve ailesi tarafından beslenebildikleri Antik Siyam’a yani Tayland’a dayanmaktadır. O zamanlar beyaz renk kutsal sayılıyordu ve Siyam kedilerinin beyazlığının kedilere saflık ve masumluk kattığı düşünülürdü.

Siyam Kedisinin Karakteri

  Efsaneye göre siyam kedileri bir aslanla maymunun birbirine aşık olmasıyla dünyaya gelmiş. Tabi ki bu imkansız ancak yine de hikaye siyam kedilerinin karakter özellikleri anlatmada oldukça güzel bir örnek. Yani aslan gibi cesur, maymun gibi çeviktir siyam kedileri.

  Neredeyse bütün kediler gibi Siyam kedileri de başına buyruk davranır. Sahiplerine ne kadar bağlansalar da itaatkar olmayacaklardır. Bir şeyi sevip sevmediklerini size miyavlayarak bunu anlatamaya çalışabilirler.

  Siyam kedi ırkı oldukça sevecendir. Sık sık size sevgisini gösterebilir. Sahiplerine oldukça düşkündürler. Sosyal olan bu kediler, meraklıdırlar da. Tüm kediler meraklıdır ancak siyam kedilerinin çoğu kediden daha meraklı olduğunu göreceksiniz. Durmaksızın etrafı teftiş edip, yeni nesneleri incelerler.

  Siyam kedilerinin fiziksel yapıları oldukça kuvvetlidir. Gelişmiş kaslarıyla da çevik hareketler sergilerler. Siyam kedilerinin hiperaktifliği ve enerji seviyesi diğer Asya ırkı kedilerle benzerlik gösterir. Hareketli yapıları sayesinde saatlerce eşyaların üstünde zıplayıp, atlayabilirler. Oyuncu yapıları vardır.

  Tatlılıkları kadar hassas da olan bu ırk sık sık mırlayabilir. Evlerinde sadece bir kişiyi sahip olarak seçerler. Kimi seçtiğini en çok dikkatini çekmek için uğraştığı veya en çok kimin kucağına yattığını gözlemleyerek bulabilirsiniz.

Siyam Kedisi Sahiplenmeden Önce

  Eğer bir siyam kedisi sahiplenmek istiyorsanız, 3 aylık olmadan onu annesinden ayırmayın. Daha küçükken annesinden ayırırsanız sosyalleşmek için yeterince zamanı olmayabilir. Yeni eviyle de uyum sağlamada sorun yaşayabilir.

  Erkek siyam kedileri dişilere göre daha iri yapıda olurlar ve daha hareketlidirler. Siyam kedisi oldukça doğurgan bir ırktır ve çiftleşme dönemlerinde miyavlamaları dayanılmaz derecede olabilir.

Siyam Kedisi Hakkında

  Siyam kedilerinin aslında ortalama bir ağırlığı yoktur yani beslenme alışkanlıklarına göre değişebilmektetir. Kiloları 15 kg’a kadar çıkabilir. Ömürleri ise 11 ile 15 yıl kadardır.

  Siyam kedisinin bakımı oldukça kolaydır. Siyam kedileri az tüy döken kedilerdendir. Haftada bir kez tüylerini kedi tarağı ile taramanız yeterlidir. İnsanlarla bağ kurma yetenekleri gelişmiştir. Hatta konuşan kediler olarak da bilinirler. Çocuklarla iyi anlaşırlar.

 

siyam kedisi

   
Etiketler: kedi ırkları
Mayıs 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR