PetburadaBlog

  • Ekim 02, 2020 Kedi Hastalıkları

      Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki kediniz dışarı çıkıyorsa pire kapabilir. Eviniz bahçe katında ya da pirenin kolayca ulaşabildiği bir yapıda ise bulaşma ihtimali daha yüksek olur. Yüksek evde oturanların da kedilerine pire bulaşmaz diye bir durum söz konusu değildir. Çünkü pireleri ayakkabınızla bile eve taşıyabilirsiniz.

    kedi piresi
  • Eylül 24, 2020 Diğer Evcil Hayvanlar

      Tavşanlar oldukça güçlü hayvanlardır ve nadiren hasta olurlar. Çoğu hastalık da tavşanın doğru beslenmesi, bol su içmesi, temiz bir kafes ve egzersizle engellenebilir. Evcil hayvanınız 6 haftalık olduğunda viral kanamalı hastalıklara yakalanmasın diye aşılatmalısınız. Bu aşıyı her yıl 1 kez yaptırmanızda yarar vardır. Detaylı bilgiyi veteriner hekiminizden edinebilirsiniz.

    tavşan hastalıkları,
  • Eylül 20, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpek kafesi eğitimte kullanılan ürünlerden biridir. Yani köpeğin davranışlarını kontrol altına alma için kullanılır. Ancak pek çok insan köpek kafesini evcil hayvanlarına ceza olarak görmektedir. Bu düşünce tamamen yanlıştır. Peki köpek kafesi nasıl kullanılır? Köpek kafes eğitimi nasıl olmalıdır? Gelin isterseniz bu soruların cevabına birlikte bakalım.

    köpek eğitimi,
  • Eylül 18, 2020 Kediler Hakkında

      Kedilerin etraflarını nasıl gördükleri herkes tarafından merak edilen bir konudur. Öyle ki bu soruya cevap aramak üzere araştırmacı ve grafik sanatçısı Nickolay Lamm 3 uzmana danışarak kedilerin etraflarına baktıklarında nasıl gördüklerine dair bazı hipotezler geliştirmişlerdir.

    kediler hakkında,
  • Eylül 16, 2020 Kuşlar Hakkında

      Kuşların sağlıklı bir şekilde uçabilmesi, hareket edebilmesi, tırmanabilmesi ve gagalarını işlevli bir şekilde kullanabilmesi için kuş oyuncakları oldukça faydalı ürünlerdir. Öyle ki bu nedenle birçok kuş türü için üretilmiş oyuncaklar bulunur. Bu oyuncaklardan da muhabbet kuşu oyuncakları en popüler olanlardır. Çünkü ülkemizde en çok muhabbet kuşları beslenmektedir. Muhabbet kuşları da oyuncaklarla oynamayı oldukça seven canlılardır. Özellikle kafesinde tek başına yaşayan muhabbet kuşlarının vakit geçirmeleri için oyuncaklar oldukça işe yarayan ürünlerdir. Peki kafesinde ister tek olsun, ister çift olsun her kuşlar için olmazsa olmaz bu oyuncaklar nasıl seçilir? İyi bir kuş oyuncağı nasıl olmalıdır?

    kuş oyuncakları,
  • Eylül 14, 2020 Kedi Irkları

      Ragdoll kedilerinin gözleri parıl parıl parlar ve ipeksi tüyleri vardır. Bu görünüşleriyle kedi severleri oldukça etkilemektedir. Ragdoll kedilerin karakterleri de uyumlu ve cana yakındır. Gelin isterseniz bu kedi ırkını daha yakından tanıyalım.

    kedi ırkları,
  • Eylül 10, 2020 Diğer Evcil Hayvanlar

      Ülkemizde hobi olarak balık besleyenlerin ve beslemek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Eğer siz de balık beslemek istiyorsanız hazır bir tank alabileceğiniz gibi tuzlu su akvarumunu kendiniz de yapabilirsiniz. Öncelikle akvarumu koyacağınız alanın büyüklüğüne göre bir tanka ihtiyacınız vardır. Tankı aldıktan sonra balıkları akvaryuma koymadan önce bir kurulum işlemi yapılmalıdır. Daha sonra temizlik işlemleri yapmalısınız. Fakat dikkat etmeniz gereken başka bir konu  var ki o da direkt olarak balıkları tuzlı su akvaryumuna koymanızın sakıncalı olduğudur.

    akvaryum
  • Eylül 08, 2020 Kediler Hakkında

      Kediler başına buyruk canlılar olarak bilinir. Ancak konu temizlik olunca oldukça titiz canlılardır. Özellikle tuvalet eğitiminde kediler öğrenmeye istekli canlılardır. Kedilere tuvalet eğitimi verirken ihtiyacınız olan bir takım malzemeler vardır. Bu malzemelerin başında da yavru kedi tuvaleti gelir. Çünkü yavru kedilerin normal kedi tuvaletlerinin içerisine girmeleri biraz zahmetli olmaktadır. Yavru kedi tuvaletlerinin giriş kısmı daha eğilimli ve alçaktır. Böylelikle yavru kedinin kum kabına girmesi daha kolay olur ve adeta kedinin içine girmesini teşvik eder.

     

    kedi tuvalet paspası,
  • Eylül 06, 2020 Köpekler Hakkında

      Depresyon denilince genelde insanlara yönelik bir rahatsızlık akla gelir. Ancak köpekler de depresyona girebilmektedir. Fakat köpeğiniz bunu size konuşarak anlatamaz. Bu yüzden de onların davranışlarını yorumlamanız gerekir. Peki köpekler neden depresyona girer? Onların depresyonda olduğunu nasıl anlarız?

     

    köpek ruh hali,
  • Eylül 04, 2020 Köpekler Hakkında

      Kısırlaştırmanın birçok olumlu yönü bulunmaktadır. Fakat bu kararı vermeden önce köpeklerde kısırlaştırmayla ilgili bütün detayları bilmek gerekir. Bu yüzden biz de kısırlaştırma hakkında mümkün olduğunca detaya inerek sizi bilgilendirmek istedik. Dişi köpeklerde kısırlaştırma operasyonu oldukça sık yapılan işlemlerin başında gelir. Ancak tüm gerçekleri bilmeden bu yönde bir karar alınmasını istemeyiz. Köpeklerde kısırlaştırmanın birçok olumlu yönü varken kısırlaştırma, davranışları ve beslenme gereksinimlerinde bir takım değişiklikleri de beraberinde getirir.

     

    köpeklerde kısırlaştırma
  • Ağustos 28, 2020 Kediler Hakkında

      Yavru kedilerde diş çıkarma ve diş dökülmesi çoğu kedi sahibinin merak ettiği konulardan biridir. Biz de bu yazımızda kedilerin geçici ve kalıcı dişleri ne zaman çıkar onlardan bahsedeceğiz. Ayrıca kedilerin ağız ve diş sağlığı için neler yapılmalı gibi sorulara da cevap arayacağız.

     

    kedilerde diş sağlığı,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR