Hamster Bakımı

Hamster Bakımı

Hamster Bakımı

  Hamsterlar ülkemizde ve tüm dünyada oldukça sevilen ve sahiplenilen hayvanlardandır. Öyle ki hamsterların diğer evcil hayvanlara göre tercih edilmesinin başlıca sebepleri vardır. Öne çıkan nedenler ise hamsterların diğer evcil hayvanlara göre daha uygun fiyatlı olması, hamster bakımının kolay ve maliyetinin diğer hayvanlara göre düşük olması gibi başlıca nedenlerdir. Aynı zamanda hamsterların havlama gibi davranışları olmadığından komşuları da rahatsız etmez. Hamsterlar kedi ve köpekler gibi koltuklarınızı da tırmalamaz. Ancak açıkta bıraktığınız taktirde kablolarınızı kemirebilirler. Fakat hamsterınızı dışarı gezdirmeye götürmek zorunda değilsiniz. Ayrıca hamster bakımında evcil hayvanınızı yıkamanıza gerek yoktur.

Hamsterların Hoşlanmadığı Şeyler Nelerdir?

  Hamsterlar uykudan uyandırılmaktan oldukça rahatsız olurlar. Kafalarına ve bıyıklarına dokunulmasından hiç hoşlanmazlar. Zorla yuvasından çıkarmaya çalışmak ise yapılan en büyük hatalardandır ve hamsterlar bazen ısırma davranışı gösterebilir.

  Hamsterlar başka hayvanların kokularını sevmez. Eğer evinizde kuş, kedi gibi başka hayvanlar varsa onlarla temas ettikten sonra hamsterınıza dokunmayın.

  Hamsterlar dar alanları sevmez. Bu yüzden büyük hamster kafesi ne kadar büyük olursa o kadar iyidir. Ayrıca kafesin içini gereğinden fazla doldurmayınız. Hamsterlar yıkanmayı sevmez ve bu yüzden de su yerine kum banyosu kullanılmalıdır.

  Çığlık, bağırma veya diğer yüksek sesler onları çok rahatsız eder. Bazen televizyondan gelen seslerden dolayı da strese girebilir.

Hamster Bakımı İçin Kullanılan Ürünler

  Hamsterlar çok fazla bakıma ihtiyaç duymazlar. Ancak yine de uzadığında tırnaklarının kesilmesi gerekir. Bu kesimi yaparken de evcil hayvanlar için üretilmiş olan tırnak makasları kullanılmalısınız. Aksi halde hamsterınızı yarayabilir, onu istemeden korkutmuş olursunuz.

  Hamsterlar tuvalet ihtiyaçlarını kafes içerisinde giderirler. Bu yüzden de kafesin taban malzemesinde talaşlar kullanılır. Bu ürünlere hamster talaşı adı verilir. Çünkü hamster talaşları toz içermez veya daha az toz içerir. Taban malzemesi olarak kesinlikle gazete kağıdı veya kedi kumu gibi ürünler kullanmamalısınız. Gazeteler koku yaparken, kedi kumları topaklaşıp hamsterın sağlığı açısından tehlike oluşturabilir.

  Hamster bakımında kullanılan ürünlerden biri de hamster tuvaletidir. Yani kafesin içinde bir tuvaletin bulunması kafesi kolay temizlenebilir yapmaktadır. Bu da evcil hayvanınızın sağlığı ve kafesin hijyeni için oldukça yarar sağlar.

  Hamster bakımında, dişlerin bakımını sağlamak da önemli konuların başında gelir. Gerek hamsterların kemirme ihtiyaçları, gerekse dişlerinin törpülenmesi için hamster kemirme taşları üretilmiştir. Siz de hamsterınız için bu ürünlerden satın alarak, kendi kedine evcil hayvanınızın diş bakımı yapmasına olanak sağlayabilirsiniz.

hamster bakımı

Etiketler: hamster bakımı
Ocak 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR