Premium Mama Mı, Ekonomik Mama Mı?

Premium Mama Mı, Ekonomik Mama Mı

Premium Mama Mı, Ekonomik Mama Mı?

  Kedi veya köpek besleyenlerin özellikle sahiplenin ilk dönemlerinde sorduğu sorulardan biri de “Kedi veya köpeğime hangi mamayı vermeliyim?” sorusudur. Bu soruda merak edilen aslında iki konu vardır. Hem mamanın hangi marka olduğu, hem de hangi çeşidi olduğu sorularıdır. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki mamalar genel olarak üç sınıfa ayrılır. Ancak bir çeşidi, veteriner mamalarıdır. Veteriner mamaları hasta kedi veya hasta köpeklerin veteriner tarafından önerdiği mamalardır. Bu tür mamaları online petshop veya petshoplarda bulmak mümkün değildir, sadece veteriner kliniklerinde satılmaktadır. Kedi veya köpeğinizi rutin olarak sağlık kontrolüne veterinere götürdüğünüzde herhangi bir hastalıktan dolayı veteriner hekim uygun görürse kullanıma başlamanız gerekir. Bu mama türünün dışındaki iki mama türü, temelde kedi ve köpekleri beslemede kullanılan mamalardır. Peki bu premium mama ve ekonmik mama çeşidini birbirinden ayıran özellikler nelerdir?

Premium Mama Nedir?

  Premium sınıfı kedi maması ya da köpek maması olarak adlandırılan mamalarda dolgu maddeleri bulunmaz. Bu dolgu maddeleri besin değeri olmayan içeriklerdir. Öyle ki dolgu maddelerinin kedi ya da köpeklere herhangi bir faydası yoktur. Sadece mama paketinin ağırlık yapması için eklenen ucuz maddelerdir. Premium sınıfı mamalarda gerek dolgu maddesinin olmaması, gerekse ham maddelerin kaliteli olması onları değerli yapmaktadır. Premium mamalar kaliteli içeriği ve yüksek besin değeri ile üretildiğinden premium mama fiyatları diğer mamalardan yüksek olabilmektedir. İdeal olan kedi ya da köpeğinizi premium sınıfı mamalarla beslemektir. Çünkü hayvanların gelişimlerinin, genel sağlıklarının ve beslenmelerinin kalitesi olması için premium sınıfı mama yemeleri gereklidir. Ayrıca ırklarından kaynaklı genetik hastalıkların önlenmesinde ya da etkilerinin en aza indirilmesinde premium sınıfı mamaların katkısı büyüktür. Royal Canin, Hill’s, Proplan, Nd mama gibi mama markaları premium sınıfı mamalar grubunda yer alır. Premium sınıfı mamalar hakkında daha fazla bilgi için veteriner hekiminize danışabilirsiniz.

premium mama

Ekonomik Mama Nedir?

  Ekonomik mamalar doğrudan tavuk, et vb ürünlerle değil bu ürünlerin türeviyle üretilen mamalardır. Yani %100 tavuk eti, dana ya da kuzu eti kullanımını beklemek mümkün olmaz. Eğer kullanıyor olsaydı da mamanın maliyeti artacağından bunlara ekonomik demek mümkün olmazdı. Nitekim bu mamaları ekonomik diye marketlerde de bulmak mümkündür. Ancak marketlerde satılan ürünlerin gerek sirkülasyonun çok olmaması gerekse güvenilirliğinden kaynaklı pek de tercih edilmediğini söyleyebiliriz. Bu yüzden ekonomik mama almayı düşünüyorsanız online petshop veya petshoplardan satın alabilirsiniz.

Ekonomik mamalar genelde sokak kedileri, sokak köpekleri için hayvanseverlerin aldığı mama sınıfı olarak bilinir. Sokaktaki hayvanları besleyenlerin genelde evlerinde de besledikleri evcil hayvanlar olduğundan bütçelerini düşünmek ve daha fazla sokak hayvanını beslemek adına ekonomik mama aldıkları görülmektedir. Ekonomik mamalar bazı hayvan sahipleri tarafından evde de kullanılmaktadır. Öyle ki evcil hayvanına bakmak için ayırdığı bütçe kısıtlı olan hayvanseverler ekonomik sınıfta yer alan mamaları tercih etmektedir.

Kedi ve Köpek Mamasında Premium Mama Mı, Yoksa Ekonomik Mama Mı?

  Her şeyden önce bir evcil hayvan sahiplenmek oldukça takdir edilesi bir davranıştır. Çünkü onların da en az bir insanlar kadar sevilmeye, barınmaya ve bu gezegende mutlu ve sağlıklı şekilde yaşamaya hakları vardır. Onlara verdiğiniz değerden dolayı sizi tebrik etmek isteriz.

  Beslenmenin haricinde belirli aşılar, olası sağlık problemleri ve ufak tefek diğer ihtiyaçları da göz önünde bulundurduğunuzda bütçeniz premium sınıfı bir mama ile beslemeye yetecek düzeyde ise mutlaka premium mama almanızı öneririz. Diğer yandan daha kısıtlı bir bütçe ile evcil hayvanınızın ihtiyaçlarını gideriyorsanız ekonomik mama satın alabilirsiniz. Honey mama, pisy cat, trick and treat, trendline mama gibi markalar ekonomik sınıfta yer alan ve en çok tercih edilen markalardır.

  Bazı hayvanseverlerin yanlış bir düşüncesi vardır ki o da ekonomik mama almak yerine evde bizim de yediğimiz yemekleri veririz düşüncesidir. Bu kesinlikle doğru değildir. Çünkü sizin yediğiniz yiyeceklerin size yararlı olması onlar için de yararlı olduğu anlamını taşımayabilir. Bütçenizi düşündüğünüzde iki mama sınıfı arasında kaldıysanız da veteriner hekiminize danışarak bir tercihte bulunabilirsiniz.

ekonomik mama

Etiketler: premium mama, ekonomik mama,
Ocak 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR