Ucuz Kedi Kumu Mu, Pahalı Kedi Kumu Mu?

Ucuz Kedi Kumu Mu, Pahalı Kedi Kumu Mu

Ucuz Kedi Kumu Mu, Pahalı Kedi Kumu Mu?

  Özellikle yeni kedi sahiplenen hayvanseverlerin merak ettiği konulardan biri de kedi kumunun ne olduğudur. Kedi kumu kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermede kullanılan, kedi tuvaleti olarak adlandırılan kabın içine konan kuma denir. Kedi tuvaleti ve kedi kumu günümüzde evcil kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermede en yaygın ve en ucuz olarak kullanılan yöntemdir.

  Kedi kumları, aynı zamanda kedilerin doğada da izlerini kapatmak için içgüdüsel olarak kullandığı yönteme benzer bir ortam yaratmak için kullanılmaktadır.

  Kedi kumu çeşitleri genelde bentonit, sepiolite, diatomit gibi madenlerden üretilen ürünlerdir. Bu ürünlerin yerine alternatif olarak kullanabileceğiniz başka ürün yoktur.

  1940’lı yıllarda emici kil ile başlayan kedi kumu üretimi gerek kedilerin tuvalet alışkanlığını kolay kazanması, gerekse en hijyenik şekilde kullanımı sağlamak adına sürekli olarak gelişmektedir. Piyasadaki kedi kumları da yeniliklere ve kullanım tercihine göre de değişkenlik göstermektedir. Peki bu kadar çok çeşit varken, ucuz kedi kumunu mu tercih etmek gerekir yoksa pahalı kedi kumu mu?

Kedi Kumu Fiyatları Neye Göre Belirlenmektedir?

  Kedi kumlarının gerek çıkarıldığı maden, gerek ambalajı, paket ağırlığı, kumun markası gibi etkenler kedi kumu fiyatlarındaki değişikliğin temelini oluşturmaktadır. Ayrıca kumların işlemden geçtiği tesisler, tesislerin sahip olduğu belgeler de kedi kumlarının maliyetini ve satış fiyatını belirleyebilmektedir. Ancak burada genel olarak bir sınıflandırma yapacak olursak silika kedi kumları bentonit kedi kumlarına göre daha maliyetli olduğudur. Silika kedi kumları bentonit kumlara göre daha emici özelliğe sahiptir. Buna ek olarak kokuyu hapsetme özelliği de kedi sahiplerinin neden bunu kumu seçtiğinin nedenlerindendir.

  Bentonit madeninden üretilen yerli marka bir kedi kumu aldığınızda oldukça ucuz kedi kumu çeşitleri bulmanız mümkündür. Diğer yandan antibakteriyel, kokuyu ve idrarı yüksek derecede emen, az tozlu gibi birçok özelliği içinde barındıran silika kedi kumları pahalı kedi kumu olarak adlandırılsa da uygun fiyatlı olanlarını da bulmak mümkündür. Bentonit kedi kumlarının bir ay gibi bir sürede tamamen değiştirilmesi gerekirken, silika kedi kumları iki aya kadar dayanabilmektedir. Yani ucuz kedi kumu yerine, pahalı kedi kumu olarak adlandırılan kumları daha uzun süre kullanabilirsiniz. Belki de iki ayda kullandığınız 1 paket silika kumu, iki ay için 2 paket bentonit kedi kumundan daha ucuza gelebilir. Bu yüzden yine bildiğiniz pethsoplardan bildiğiniz ucuz kedi kumu çeşitlerini alabileceğiniz gibi, daha pahalı olarak adlandırılan daha işlevsel kedi kumlarını da satın alabilirsiniz. Zaten birkaç kedi kumu markası kullandığınızda da aralarındaki farkı, fiyat performans ilişkini değerlendireceğinize eminiz.

ucuz kedi kumu

Etiketler: ucuz kedi kumu, pahalı kedi kumu
Ocak 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR