Kediler Neden Masaj Yapar?

Kediler Neden Masaj Yapar

Kediler Neden Masaj Yapar?

  Kedi sahiplerinin merak ettiği konulardan biri de kedilerin neden masaj yaptığıdır. Kedi masajı, kedilerin ön patileriyle ritmik bir şekilde yaptığı yoğurma hareketine denir. Kediler özellikle masaj hareketini yumuşak ve tüylü yerlere yaparlar. Peki kediler neden masaj yapar?

  Kedilerin neden masaj yaptığına dair kesin bir bilgi olmasa da bu konuda çeşitli teoriler bulunmaktadır. Gelin isterseniz o teorilere birlikte bakalım.

Kediler Masaj Yapması Nereden Gelir?

  Kedilerin yoğurma hareketi ya da masajı olarak adlandırılan davranışları aslında gözlerinin kapalı olduğu döneme kadar uzanır. Gözleri kapalıyken acıktıklarında annelerin göğüslerine masaj yaparak beslenme ihtiyacı olduklarını iletirler. Kedilerin bu masaj hareketi yalnızca acıktıklarını haber vermekle kalmaz, anne kedinin süt akışını da hızlandırır. Öyle ki süt emerken de masaj hareketine devam ederler ve süt kanalları üzerinde basınç oluştururlar, bu da daha rahat bir akış sağlar.

  İlginizi çekebilir: Kedi Kumu

Kediler Önemsedikleri Kişilere Kedi Masajı Yapar

  Kedi masajı, kedilerin mutlu ve huzurlu olduklarında gerçekleştirdiği davranışlardandır. Gözlemler genelde kedilerin gösterilen bir ilgiden sonra yoğurma hareketi yaptığı yönündedir. Yani kedinizin bu hareketi sizi sevmede kullandığı eylemlerdendir. Yani bu teoride kedi masajı bir karşılık niteliğindedir.

  Kedilerin masaj yapması bazen rahatlatıcı bir etkiden ziyade acı verici olabilir. Çünkü kediler masaj yaparken tırnaklarını da kullanır. Masajın size yapıldığında da acı vermesi kaçınılmaz olabilir. Eğer kediniz sık sık bu davranışta bulunuyorsa ve masajı size yapıyorsa kucağınıza yumuşak bir battaniye alarak tırnakların size batmasının önüne geçebilirsiniz. Bunun yanı sıra kedinizin düzenli olarak tırnak bakımını yapmalısınız. Böylelikle size masaj yapmasında da tırnaklarından rahatsız olmasınız. Kedilerin tırnak bakımlarını nasıl yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, koyu renkli yere tıklayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kedilerin Uyku Öncesi Hazırlığı

  Kedilerin ataları, doğada uzun bitkilerin olduğu yerlerde kendilerine uyumak için yerler hazırlarlar. Bu hazırlıkları rahat bir saklanma yeri içindir. Yaşadığınız evin bahçesi varsa kedilerin bu saklanma davranışlarına siz de tanık olabilirsiniz. Onların bu içgüdüleri evde de rastlanılan bir durumdur. Kedilerin kuytu yerlerde uyumasını ve öncesinde kedi masajıyla o bölgeyi daha rahat bir hale getirdiğini göreceksiniz. Bazı kediler ise bu tehdit içgüdüsünü hissetmez ve ortalık yerde de masaj yaparak zemini kendince daha uygun hale getirir.

Kediler Masaj İle Bölgelerini İşaretler

  Özellikle birden fazla kedi olan evlerde yapılan masaj hareketi bölgeyi işaretlemeyle ilgili olabilir. Eğer evcil hayvanınız sık sık zaman geçirdiği yastıklara, koltuklara veya başka eşyalara masaj hareketi yapıyorsa bunu evdeki diğer kediden uzak tutmak amacı ile yapıyor olabilir. Kedilerin patileri benzersiz kokular salgılayan koku bezlerine sahiptir. Siz bu kokuyu alamıyor olsanız da kediler kendi içinde bu kokuları alabilirler.

Kediniz İlgi Bekliyor Olabilir

  Kedinizin masaj hareketi yapıyor olması sizden ilgi beklediği anlamını taşıyabilir. Bu ilgi seçme yöntemi yalnızca evdeki kedilerin değil, sokak kedilerinin de kullandığı yöntemlerden biridir. Özellikle karnı acıkan kediler bu tür davranışlarda bulunabilir.

kedi masajı

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Kediler Rüya Görürler Mi?

Uyku tüm kedilerin en doğal dinlenme biçimidir. Kediler günlük işlevlerini gerçekleştirebilmek için uzunca bir süre uykuya ihtiyaç duyarlar. Kedilerin gün içinde uykuya ayırdıkları zaman, yaş ve aktiviteye bağlı olarak 14 ile 18 saat arasında değişmektedir. 

Yazının Devamı >>

Kediler Hakkında

Kediler yüksek tansiyon hastalarına iyi gelmekte ve kan basıncını azaltmaktadır. Kedilerin duyma yetileri köpeklerden ve insanlardan daha güçlüdür. Kediler karanlıkta insanlardan 6 kat daha iyi görürlerHer 3 Amerikalı'dan biri kedi besliyor. Bir kedinin kürkünün bir santimetrekaresinde 12.000'in üzerinde tüy bulunur. Kediler elektrik prizleri ile kablolarla oynamaya bayılırlar. Ama bunlar kediler için çok tehlikeli olabilir. Bu yüzden evde kedilerin zarar görmemesi için elektrikli eşyalar kontrol altına alınmalıdır.

Yazının Devamı >>

Kediler Eğitilir Mi?

Kedilerin eğitilemediği, eğitilmeyi reddettiği söylenir hep, kısmen de doğrudur. Kedilere, itaat, saldırı veya arama kurtarma eğitimi veremezsiniz. Kedi eğitimi, ancak yapmasını istemediğimiz bazı hareketlerinin engellenmesi şeklinde olabilir ve bu başına buyruk dostlarımızla bu eğitim de her zaman başarılı sonuçlar vermeyebilir.

Yazının Devamı >>

Kedileri Sevmek İnsanlara ve Kedilere Ne Gibi Yararlar Sağlar?

Kedilerle birlikte hayatını sürdüren insanlar, evde onlarla yaşamanın verdiği huzuru sıklıkla belirtirler. Araştırmalar da göstermiştir ki kediler gerçekten de insanların psikolojisine büyük bir oranda fayda sağlar. Bu konuyla ilgili olarak biz de kedilerle beraber yaşamanın ve onları okşayarak sevmenin insanlar üzerindeki etkilerini daha ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Kedileri Okşayarak Sevmenin İncelikleri İlk olarak kediyle fiziksel temasa geçebilmek için onunla etkileşim içerisinde olmanız gerekir. Bunun için de kedinizi zorla kucağınıza almaya çalışmanız ya da onu zorla okşamaya çalışmanız yanlış bir davranış olacaktır. Evde insanlarla birlikte yaşayan kediler, sokakta yaşayanlara göre daha sosyal olurlar.

Yazının Devamı >>

Etiketler: kedi masajı
Aralık 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR