Kediler Neden Sahipleriyle Uyur?

Kediler Neden Sahipleriyle Uyur

Kediler Neden Sahipleriyle Uyur?

  Kediler uyumayı en çok seven canlılardandır. Öyle ki günün çoğunluğunu uyuyarak geçirmektedirler. Uykuyu bu kadar çok seven kediler, zaman zaman sahipleriyle birlikte uyumak isterler. Elbette bunun altında yatan birçok sebep vardır. Gelin isterseniz bu sebeplere daha yakından bakalım.

Daha Güçlü Bir Bağ Kurmak İçin Kedilerin Sahipleriyle Uyuması

  Kedilerle kurulan bağ köpeklerinden daha farklıdır. Çünkü kediler bağımsız bir ruha sahiptir. Yani kedilerin özellikle sevgi istediği anlar, çoğu zaman hayvanseverlere daha değerli gelmektedir. Kediniz ilgi istediğinde ve yatakta olduğunuz bir zamanda yanınıza gelirse, yanınızda uyumasına izin verin. Böylelikle kediniz ihtiyaç duyduğu ilgili ve güveni hissederken aranızdaki bağ da güçlenecektir.

Masaj Yapmak İçin Kedilerin Yatağa Gelmesi

  Kediler yavruyken annelerinden süt emmek için anne karnına masaj yaparlar. Hem anneye süt emmek istediklerini iletmiş olurlar hem de emerken süt akışını hızlandırırlar. Dolayısıyla kediniz kendini güvende hissettiği bu davranışı size yatarken yapmak istiyor olabilir. Kedilerin masajı ortalama 10 dakika sürmekle birlikte masaj sonrası genelde yanınıza kıvrılırlar. Bazı kedi sahipleri kedi masajını, yoğurma olarak da adlandırmaktadır.

  İlginizi çekebilir: Kedi Oyuncakları

Vücudunu Sıcak Tutmak İçin Kedilerin Sahipleriyle Birlikte Uyuması

  Özellikle kış aylarında kediler vücut ısılarını korumak için sıcak yerler arayabilir. Bu sıcak yerler bazen soba yanı ya da kalorifer peteği, kanepe, battaniye, yatak hatta sizin vücudunuz gibi yerler olabilir. Kedinizi severek, ona güzel kelimeler söyleyerek siz de ona masaj yapabilir, yanınızda sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kedilerin Uykusunu Siz Göre Ayarlaması

  Kediler genelde gündüz uyuyup, sabahın erken saatleri ve akşamları uyanık olurlar. Bu uykuları düzenleri doğalarından gelmektedir. Öyle ki uyanık kaldıkları zamanlar avlanma saatidir. Ancak bazen kedilerin uyku düzeni tam tersi olabilmektedir. Yani sahipleri gibi gündüz uyanık kalıp, gece uyuyabilirler. Bu davranışları sizin örnek almasından kaynaklı olabilir. Ancak eminiz ki bu düzen kedi sahiplerinin de oldukça hoşuna giden bir düzendir.

Kedilerin Sahiplerini Uyandırması

  Eğer rutin bir düzeniniz varsa kediniz de ne zaman ne yapacağınızı öğrenmiş demektir. Örneğin sabahları çalar saatle uyandığınızda ister kediniz sizinle uyusun ister başka yerde uyusun, saat çaldığında uyanmıyorsanız kediniz yanınıza gelerek siz uyanana kadar miyavlayabilir. Bu davranışı yaparken hem sizin rutininizi hatırlatır, hem de ilgi ister. Vaktiniz varsa kedinizi sevip, ona güzel sözler söylerseniz güne güzel başlarsınız.

  Kedilerin neden sahipleriyle uyumak istediği konusundaki genel gözlemler bunlardır. Ancak yukarıdaki gözlemlerin dışında da kediler sahipleriyle uyumak isteyebilir. Kedinizi düzenli olarak veteriner hekime götürüyorsanız ve bir sağlık sorunu yoksa sizinle uyumasının hiçbir kötü tarafı yoktur. Ancak herhangi bir hastalıktan dolayı yanınıza geldiğini düşünüyorsanız vakit kaybetmeden sorunu ortadan kaldırmanız gerekir. Evcil hayvanınızı veteriner hekime götürmek size herhangi bir hastalık geçeceği için değil, kedinizin sağlığına kavuşması için gereklidir.

kediler neden sahipleriyle uyur

Etiketler: kedilerde uyku,
Ocak 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR