Yavru Kedi Annesinden Ne Zaman Ayrılmalıdır?

yavru kedi

Yavru Kedi Annesinden Ne Zaman Ayrılmalıdır?

  Genelde insanlar yavru kedilerin annelerinden ayrılma zamanının 2 ay olduğu görüşündedirler. Ancak çoğu veteriner hekime göre bu süre en az 3 ay olmalıdır.

  Yavru kediler 2 aylık olduklarında da sürekli olarak annelerinin yanında olmak isterler. Eğer bu dönemde annelerinden ayrılırlarsa ileride sevgi ve güven eksikliği yaşayabilirler. Bazı durumlarda sahibinin özel ilgisi ve yoğun şefkati ile bu sorunlar aşılabilir ancak aşılamadığında kediniz hayatı boyunca sevgi ve güven eksikliği ile karşı karşıya kalabilir.

  Normal bir süreçte anne kedinin sütü 20 günden sonra azalmaya başlar. Yavru kedi de 1-1,5 aylık olduğunda yavaş yavaş katı gıdaya geçmeye başlar. 2 aylık olduklarında ise belki bütün sorumlulukları öğrenmiş görülebilir fakat boş vakitlerinde hemen annesinin koynuna gidip uyuduğunu görmüşsünüzdür. İşte tam da bu noktada yavru kediyi annesinden ayırmak doğru olmaz. Yavru kediler 2 aylık olduklarında dahi annesinin sıcaklığı ve sevgisine muhtaçtır.

  Yavru kediler 3 aylık olduklarında artık annelerinden ayrı uyumaya başlarlar ve sevgiye nispeten doymuş olurlar. Bu dönemde artık kendi başlarına oyun oynamaya başlarlar ve anneye duydukları ilgi biraz daha azalmış olur. Bu yüzden veteriner hekimler de 3 aylık olduklarında yavru kediyi anneden ayırmanın daha doğru olduğunu söylerler.

Yavru Kedinin Başka Evde İlk Günü

  Eve yeni bir yavru kedi geldiğinde herkes oldukça mutlu olur. Ancak yavru kedinin de hayatın boyunca sizin sorumluluğunuzda olduğunu ve onun da mutlu olması gerektiğini unutmamalısınız. Düzenli olarak da bakımlarını yapmalı, ruhen de onları sağlıklı olması için elinizden geleni yapmalısınız. Özellikle kedinizin savunmasız olduğu bu ilk aylarda ailenize alışmasına yardımcı olmak için ekstra özenle ilgi ve sevgi göstermelisiniz.

  Sevimli dostunuz ilk günlerde etrafındaki eşyaları biraz tuhaf, biraz büyük bulabilir. Yalnız çevresindeki eşyalar onun alanını kısıtlayıcı ve tehlikeli ise bunları o alandan uzaklaştırmalısınız. Kediniz için bir kedi yatağı, maması ve suyunu içmesi için de en az iki adet kap almalısınız. Nasıl beslenmesi gerektiği konusunda da ilgili yazılarımıza göz atabilirsiniz.

  İlgili yazı: Yavru Kedileri Nasıl ve Ne Zaman Beslemeliyiz?

 

Evde Yavru Kedi Varken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Evinize yavru bir kedi geldiğinde artık birlikte yaşayacağınız bu alanı güvenli hale getirmelisiniz. Temel olarak neler yapmanız gerektiğine bakacak olursak

  • Yavru kedinizin pencereden aşağı düşmemesi veya kaçmaması için pencereler sürekli olarak kapalı tutulmalıdır.
  • Açıkta baca veya şömine tarzı tehlikeli yerler varsa buralar da kapatılmalıdır.
  • Elektrik kablolarını orta yerde bırakmamız gerekir. Aksi halde kediniz bu kabloları çiğnemek için kullanabilir.
  • Balkonunuzda veya bahçenizde çeşitli saksılar, bitkiler varsa bunları kedinizden uzak tutmanızda fayda var. Çünkü bazı bitkiler kediler için zehirli olduğundan dolayı yavru kedinizin de hayatını tehlikeye sokabilir.

yavru kedi

Etiketler: yavru kediler hakkında, yavru kedi bakımı,
Mayıs 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR