Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

tüy dökmeyen köpek

Tüy Dökmeyen Köpekler

  Çoğu insan hayvanlara karşı sempati duymaktadır. Bu sempatiden kaynaklı da evlerinde kedi, köpek gibi evcil hayvan beslemektedirler. Elbette bir insan için sizi seven, sizi koruyan bir evcil hayvanın olması müthiş bir hissiyattır. Fakat bu sevimli canlıların tüy dökmesi kimi zaman sahipleri için problem oluşturabilmektedir. Bu yüzden de sadece tüyleri yüzünden evcil hayvanlarından şikayetçi olan insanların sayısı hiç de az değildir. Biz de köpek sahiplenmek isteyen fakat tüy dökmeyen köpek cinsi arayışında olanlar için bir yazı yazmak istedik. Gelin önce köpekler neden tüy döker ona bakalım.

Köpekler Neden Tüy Döker?

  Özellikle mevsim geçişlerinde köpeklerin tüy dökmesi oldukça normalken, bazı zamanlarda bu durum çeşitli köpek hastalıklarının habercisi olabilir. Eğer sizin de köpeğiniz normalden fazla tüy döküyorsa veya tüy döküldüğü yerlerde kızarma, kabuk bağlama gibi bir takım sorunlar oluşuyorsa vakit kaybetmeden veteriner hekime başvurmanızı öneririz. Evcil hayvanınız alerjik reaksiyon belirtisi gösteriyor olabilir.

Köpeklerin Tüy Dökmesini En Aza İndirmek İçin Yapılması Gerekenler

  Köpeklerde tüy dökme sorunu beslenmeyle de alakalıdır. Köpeğiniz doğru köpek maması ile beslenmiyor veya yeteri kadar mamasından yemiyorsa, bu durum tüy dökmelerine sebebiyet verebilir. Mutlaka köpeğinizin cinsine ve yaşına göre mama almalısınız. Evcil hayvanınız doğru şekilde beslendiğinde enerjisinin, tüylerinin, derisinin daha iyi olduğunu göreceksiniz. Dolayısıyla tüy dökmesi de azalacaktır. Bir diğer önemli detay da evcil hayvanınızın temizli ve bakımını yerine getirmektir. Bilindiği gibi köpeklerin tüyleri çabuk kirlenmektedir. Bu durum da tüylerinin dökülmesini arttırır. Köpeğinizin düzenli olarak tüy bakımını yapmanız halinde bu sorun çözülecektir. Bakımlı köpeklerin tüylerinin daha az döküldüğü bilinen bir gerçektir. Köpeğinizin hastalığı olması durumunda dahi veteriner hekimiz tarafından verilen ilaçlar evcil hayvanınızdaki tüy dökümü azaltacaktır. Böyle bir durumda ilaçları aksatmamaya özen gösterin.

  İlginizi çekebilir: Köpek Tüy Vitaminleri

Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

  Bazı köpekler ırkından ve tüy yapısından kaynaklı daha fazla tüy dökerken bazı köpekler de daha az tüy dökmektedir. Evde tüye alerjisi olan ve yine de köpek beslemek isteyenlere de uygun köpek ırkları bulunduğunu belirtmek isteriz. Bu köpek ırklarının tüyleri kısadır ve daha az dökülmektedir. İş o ırklar;

Yorkshire Terrier

  Yorkshire Terrier köpek ırkı evde en çok beslenen köpek ırklarından biridir. Bu köpekler oldukça sadık ve uysal köpeklerdir. Tüylerinin türü sayesinde de evde aşırı tüy dökme gibi sorunlar yaratmazlar. Eğer sizin de tüylere karşı bir alerjiniz, rahatsızlığınız varsa Yorkshire Terrier sahiplenebilir ve evde besleyebilirsiniz. Yorkshire Terrier köpek ırkı ile daha fazla bilgiye ulaşmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

Papillion Köpek Irkı

  Az tüy döken köpek ırkları kategorisinde yer alan bir diğer köpek ırkı da Papillion’dur. Oldukça temiz olan bu köpek ırkı, neredeyse hiç tüy dökmeyen köpekler arasındadır. Apartmanda yaşamaya da uygun ırklardandır. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken bir şey vardır ki o da evde uzun süre yalnız bırakmamanızdır. Aksi halde uzun süre evde yalnız kalan Papillion köpekler sürekli olarak havlar ve komşuları rahatsız edebilirler.

Basenji Köpek Irkı

  Köpek tüyüne alerjisi olan ve evde köpek beslemek isteyen insanları için uygun olan bir diğer köpek türü de Basenji ırkıdır. Kısa tüyleri ve sevimli hareketleriyle Basenji’ler en yakın dostunuz olmaya aday evcil hayvanlardandır. Koruyucu iç güdüsü yüksek olan bu canlılar, fiziksel aktivite eksikliği durumunda şişmanlama, tembelleşme gibi bir takım durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Shih Tzu

  Shih Tzu köpekler tüyleri dökülmeyen köpek cinsinden biridir. Bu yüzden evde en çok bakılan köpekler arasında yerini alır. Dolayısıyla apartmanda bakıma uygun köpeklerdendir diyebiliriz. Fakat yapmanız gereken her gün 15 dakika tüy bakımı yapmaktır.

İlginizi çekebilir: Köpek Tarak ve Fırçaları

Etiketler: tüy dökmeye köpek, kısa tüylü köpek, az tüy döken köpek,
Şubat 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR