Muhabbet Kuşu İsimleri

muhabbet kuşu isimleri

Muhabbet Kuşu İsimleri

  Muhabbet kuşları ülkemizde en çok beslenen evcil hayvanlar arasında yerini alır. Bunun sebebi hem kuşların kolay bakımı hem de oldukça sevilen canlılar olmasından kaynaklanır. Siz de evinize bir kuş almaya niyetlendiyseniz, kuş malzemelerinin yanı sıra evcil hayvanınıza muhabbet kuşu isimlerinden birini seçmelisiniz. Bu isim seçimi elbette kolay olmayacaktır. Yıllarca birlikte yaşayacağınız kanatlı dostunuz için isim seçmek, tabi ki sonradan değiştirmemek üzere gerçekleşecek bir karar olacaktır.

  Muhabbet kuşlarına isim verirken genelde sahiplerinin en çok dikkat ettiği şey kuşların tüy renkleridir. bu sebeple siz de muhabbet kuşunuza isim verirken tüylerinin rengine, kuşunuzun karakterine veya cinsiyetine göre bir isim seçiminde bulunabilirsiniz. Muhabbet kuşunuzu sahiplendikten sonra konuşmaya yönelik bir eğitim vermeyi planlıyorsanız, isim seçimi konusunda da daha ihtiyatlı ve özenli davranmanız gerekmektedir. Çünkü bir muhabbet kuşunun sözcük dağarcığındaki en kritik kelimelerden biri de şüphesiz kendi ismidir. Siz de kuşunuzun kendi ismini hatasız ve pürüzsüz olarak söyleyebilmesini istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlardan ilki muhabbet kuşunun isminde B, C, S ve K gibi harflerin bulunduğu bir kuş isimlerinden seçmeniz daha doğru olabilir. Çünkü bu harfler muhabbet kuşlarının dil ve ağız yapısına en uygun harf sesleridir. Yani bu 4 harf, alfabedeki diğer harflere oranla daha kolay telaffuz edilebilmektedir.

  Siz de bir muhabbet kuşu sahiplenmeye karar verdiyseniz ve onun için bir isim arıyorsanız, sizler için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

Erkek Muhabbet Kuşu İsimleri

Altın, Apollo, Ares

Bal, Balon, Batu, Boncuk 

Cingöz

Deli

Fındık, Fıstık

Hugo

İbiş

Kamil, Kekik, Kınalı, Korsan

Maviş

Nazar

Osman

Paşa, Pepe

Rıfkı

Sarı

Şeker

Tarçın

Zuzu

  İlginizi çekebilir: Kuş Kafesleri

Dişi Muhabbet Kuşu İsimleri

Aslı

Bıcır, Boncuk

Cici

Çiçek, Çilek

Deniz

Elif

Fındık

Gofret

Gümüş

Hera, Hira

Kınalı, Kısmet

Müjgan

Nida

Nazar

Oya, Oylum

Pırpır, Prenses

Rezza

Simge

Şeker

Yeşil

Zakkum

  İlginizi çekebilir: Gaga Taşı Nedir? Ne İşe Yarar?

Etiketler: muhabbet kuşu isimleri, erkek muhabbet kuşu isimleri, dişi muhabbet kuşu isimleri, ilginç muhabbet kuşu isimleri,
Ocak 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR