Lori Papağanı

Lori Papağanı

Lori Papağanı

  Lori papağanı, papağan türleri arasında en çok dikkat çeken türlerden biridir. Çünkü renkli tüyleriyle oldukça güzel görünürler. Öyle ki en çok renk varyantına sahip papağanlardan biridir. Oldukça hareketli ve sıcak kanlı olmaları da insanların ayrıca dikkatini çeken özelliklerindendir.

  Konuşma yeteneğine sahip olan bu ırk, yeterli ilgi ve alaka ile zaman içinde konuşabilir. Ancak belirtmek isteriz ki enerjileri oldukça yüksek olan lori papağanlarının kimi zaman yüksek sesle ötmesi sizi rahatsız edebilir. Bu kadar çok ses çıkarmalarından dolayı onlara geveze lori kuşu da denilmektedir. Ömürleri yaklaşık olarak 20 ile 25 yıl arasındadır. Lori papağanlarının cinsiyetini belirlemek ise oldukça zordur.

Lori Papağanı Beslenmesi

  Lori papağanlarının beslenmesinde besin maddelerinin çoğunu meyve ve sebzeler oluştutur. Çünkü mide yapıları oldukça incedir. Sürekli olarak tohumla beslemek yararlı değildir. Meyve ve sebzenin ağırlık olduğu tohumlarla desteklenen bir beslenme planı yapılabilir.

  Lori papağanları eş seçme konusunda oldukça seçicidir. Doğru eşi bulduklarında ise dünyaya yavrular getirebilir. Kuluçka süreleri yaklaşık 28 gündür. Yumurtadan çıktıktan anca 80 gün sonra kendi iradelerine kavuşurlar. Bu yüzden ek olarak yavru lori papağanına beslenmesi için un kurdu vermeniz gerekir.

  Lori papağanlarının kaç yaşında olduğunu anlamak için gaga ve göz yapılarına bakmak gerekir. Örneğin yetişkin olanlarında gaga rengi turuncu iken daha küçük olanlarında koyu lekeler vardır.

  Lori papağanları yaşamak için büyük alanlara ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden büyük papağan kafesi tercih edilmelidir. Aksi halde küçük yaşam alanları onlar için adeta bir işkence olur. Ayrıca kafesin içinde kullanılacak olan kuş tüneklerinin ise tahta ve temiz tünekler olması gerekir. Yani sık sık kuş tüneklerini temizlemelisiniz. Lori papağanları gagalarını tünekler sayesinde törpüledikleri için hastalık kapmamaları için temizliğe özen göstermelisiniz.

lori papağanı

 

Lori Papağan Türleri

  Lori papağanlarının gökkuşağı ve kardinal olarak adlandırılan iki çeşidi vardır. Gökkuşağı olarak adlandırılan adeta gökkuşağı gibi oldukça renklidir. Bu sayede çarpıcı bir güzellikleri vardır. Tam 22 adet farklı alt türü vardır. Yetişkinliğe ulaştıklarında boyları 30 cm’a kadar uzayabilir.

  Kardinal lori papağanı, gökkuşağı olarak adlandırılanlar kadar renkli değildir. Yine de nar kırmızısı rengi oldukça belirgindir. Dil yapısı bir fırçaya benzer. Bakımı gökkuşağı lori papağanından daha zordur. İhtiyaçlarını sürekli olarak takip etmeniz gerekir.

 

  İlginizi çekebilir: En Çok Konuşan Papağan Türleri


 
Etiketler: kuş ırkları, kuş türleri,
Nisan 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR