Evde Köpeklerle Oynanabilecek Oyunlar

köpeklerle oyun

Köpeklerin En Sevdiği Oyunlar

  Köpeklerle oyun oynamak oldukça keyiflidir. Ancak onlarla oyun oynarken zorlayıcı veya fazla rahat olunmamalıdır. Köpeğinizin de oyun oynadığının bilincinde olması gerekir. Yani istemeden size zarar vermemesi gerekir. Köpeklerle oyun oynamak ilişkilerinizi güçlendirir. Böylelikle sizin istemediğiniz şeylerini daha sonra da yapmaz. Uslu bir köpek olur. Evcil hayvanınızın da sıkılmasını engeller. İşte köpeklerin en sevdiği oyunlar;

Köpeklerle Saklambaç Oyunu

  Bildiğimiz saklambaç oyununu sadık dostunuzla da oynayabilirsiniz. Yalnız bu oyun bizimkinden biraz farklı. Şöyle ki; önce saklanın, sonra köpeğinizi çağırırken nasıl çağırıyorsanız yine ismiyle gel diye çağırın. Yanınıza geldiğinde ise daha heyecanlı davranın. Böylelikle o da oyunun keyfine varsın.

  Bir sonraki saklanmanızda daha zor bir yere geçin. Bu yer bir koltuğun arkası, yatağınızın altı veya kapının arkası olabilir. Eğer ilk seferde sizi bulamazsa tekrar seslenin. Bu saklanma işleminden önce de tabi ona bekle komutunu öğretmiş olmanız gerekmektedir. Aksi halde köpeğinize farkettirmeden saklanmak o kadar da kolay olmayabilir.

  Köpekler bu oyunda sizi bulmak için genelde burunlarını kullanırlar. Çünkü koku alma duyuları çok geliştirmiştir. Yine de bazı köpekler sadece gözleriyle sizi arayabilir. Eğer evde çocuğunuz varsa bu oyun çocuğunuz için de oldukça zevkli olabilir.

Köpeklerle Hazine Bulma Oyunu

  Önce köpeğinize oturma komutu verin. Daha sonra sevdiği köpek ödül mamasını ondan biraz uzak bir yere saklayın. Geri döndükten sonra evcil hayvanınızı serbest bırakın ve bulması için bekleyin. Bulamadığında sakladığınız yerin yakınına doğru çekin onu.

  Ödül saklama oyunun yanı sıra en sevdiği köpek oyuncağı veya köpek ödül mamasını cesaretlendirerek “kap”, “hadi” gibi seslenişlerde bulunarak evin içinde koşmasını sağlayın. Yakalamaya yakın olduğu zaman heyecanını arttırın. Daha sonra dilediğiniz zaman oyuncakla oynamasına veya ödül mamasını yemesine izin verin. Bunu birkaç kez tekrarladığınızda sadık dostunuz da sizle vakit geçirmekten oldukça keyif alacaktır.

köpek oyun

 

Baloncuk Yakalama Oyunu

  Piyasada hazır olarak satılan baloncuk kitlerinden satın alabileceğiniz gibi evde de biraz sıvı bulaşık deterjanı ile küçük bir halkayla bu oyunu oynayabilirsiniz. Deterjanlı suya halkayı batırıp çıkarın. Daha sonra halkanın ortasına doğru üfleyin ve köpeğinizin çıkan baloncukları yakalarken nasıl eğlendiğine tanıklık edin.

 

  İlginizi çekebilir: Köpekler Rüya Görür Mü?

Etiketler: köpek oyun, köpeklerle oyun,
Mart 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR