Köpek Kokusu Nasıl Gider?

Köpek Kokusu Nasıl Gider

Kentsel yaşamda köpeklerimizle beraber yaşama ve aynı çatıyı paylaşmada en çok rastlanan problemlerden biri kötü kokudur. Koku genelde köpek sahiplerinin titizliklerine rağmen kolay kolay yok edilemez. Hemen hemen ilk akla gelen yıkamaktır ve yıkadıkça köpek kokusu artar ve koku arttıkça köpek yıkanır. Bu böyle bir kısır döngüdür. İlk önce sağlıklı bir köpek bakımında dikkat etmemiz gereken kötü koku odaklarının temizliğidir.  

 

En başta kulaklar koku kaynağı olabilir. Kulak, hava almayan bir organ olduğundan kulak kanalındaki mantar ve enfeksiyonlar pis kokunun kaynağıdır. Kulaklarda problem olmadığına dikkat etmek gerekir. Eğer varsa, en yakın veteriner hekime başvurmak gerekir. Dişler ve ağız koku kaynaklarındandır. Özellikle tartar dediğimiz diş taşları hem ağız sağlığını tehdit eder hem de rahatsız edecek kadar kötü kokarlar. Deri üzerindeki yara odakları da pis kokunun sebebi olabilir. Köpeğinizin kötü kokusunun giderilmesi için derinin taranması, eğer yara ya da deride ıslak, anormal yerler varsa bunlar için veteriner hekime başvurmanızı tavsiye ederiz.

 

 

Köpeklerde kokuyu etkileyen yukarıdaki anormal durumlar dışında beslenme, hatalı şampuan kullanımı ve sık yıkama gelir. Köpeğiniz, deri ve tüy yapısına uygun şampuanla en az 20-30 günde bir yıkanmalıdır. Kaliteli kuru mama her zaman kokunun azalmasına yardımcı olacaktır. Köpek parfümleri kokunun kontrol altına alınmasına etkilidir. Son zamanlarda enseye damlatılan ve etkisi en başlarda 1 hafta olup ilerleyen uygulamalarda aylık olarak kullanılan ense damlaları mevcuttur. Kuru şampuanlar köpeklerde kokunun önlenmesine ve temizliğine yardımcı olurlar.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: KÖPEK YIKARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Etiketler: köpek bakımı, köpek temizliği, köpek temizliği nasıl yapılır, köpeğim kokuyor, köpek kokusu, köpeğin kokusunu nasıl önlenir
Ocak 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR