Kediler Neden Kucağımızda Uyumaya Bayılıyor?

kedi uykusu

Kediler Neden Kucağımızda Uyumaya Bayılıyor?

  Kediler uykuyu oldukça seven canlılardır. Öyle ki günde 16 saate kadar uyuyabilirler. Uykuyu çok seven bu canlılar zaman zaman sahiplerinin kucağında uyumaya bayılırlar. Peki kediler neden sahiplerinin kucağında uyumaya bayılıyor? İşte madde madde olası nedenler

Kediler Kendi Güvende Hissettiği İçin

  Yavru kediler annelerine oldukça düşkündür. Eğer sizin de kediniz yavru ve annesinden ayrı ise sizi annesi olarak görüyor olabilir. Bu nedenle büyüyene kadar yavru kediniz kucağınızda uyumaya devam edebilir. Kediniz kucağınızda uyuduğunda kendilerini güvende hissederler. Sizinle temas halindeylen kendini tehlikede hissetmez ve daha rahat bir uyku çekebilir.

Kediler Kendini Rahat Hissettiği İçin

  Evcil hayvanınızın kedi yatağı olsa dahi zaman zaman sizin kucağınızda uyumak istiyebilir. Çünkü kediler için sahiplerinin vücudundan daha rahat gelen başka hiçbir yer yoktur. Hatta kediniz vücudunu yayarak da kucağınıza yatabilir.

  İlginizi çekebilir: Kedi Yatak ve Sepetleri

Vücut Sıcaklığınızı Kullanmak İçin

  Hayvanlar doğada ısınmak için genellikle güneşten faydalanırlar. Evcil hayvanlar da zaman zaman güneşten faydalanma imkanı bulsa da her zaman bu durum mümkün olmamaktadır. Özellikle gece, güneş olmadığından gerekli olan ısıyı başka bir kaynaktan elde etmek durumunda kalırlar. Hal böyle olunca sizin kucağınızı bir ısı kaynağı olarak görebilirler.

Ruhumuzu İyi Hissettirmek İçin

  Kediler sahiplerinin dahi kendi ihtiyaçları için hazırda beklediğini düşünürler. Aynı zamanda kediler, sahiplerini meydana gelebilecek herhangi bir tehlikeden de korumak için tetikte beklerler. Bu evcil hayvanlar sahip oldukları enerji aracılığı ile sahiplerine özel bir bağ ile bağlanırlar. Yani onlar da bizim auramızı görebilir ve bizi kontrol altına almak isteyen negatif veya kötü enerjileri tespit edebilirler. Bu şekilde kötü ve negatif enerjilere karşı savaşırlar ve sahiplerinin kucağında huzur içinde yatarlar.

Kedilerin Sevgi Göstermek İstemesi

  Her ne kadar bazı insanlar kedileri nankör olarak nitelendirse de, durum hiç de öyle değildir. Eğer kediniz sizin kucağında uyuyorsa, sizi sevdiği için yapıyordur. Siz de ona karşı sevgi gösterisinde bulunarak karşılık verebilirsiniz.

  İlginizi çekebilir: Kedi Evi

Sakinleşmek İstedikleri İçin

  Siz evde yokken kediniz yalnız kalmaktan sıkılmış olabilir. Siz eve gelir gelmez koltuğa oturduğunuzda kucağınıza sokulabilir. Bunu yapmalarının sebebi de sizin evde olmadığınız zaman kendini stresli hissetmiş olmasından olabilir. Kuşkusuz evcil hayvanınız kucağınıza yatınca hem o kendini rahat hissedecek hem de sizi mutlu edecektir.

Kedilerin Geçmişini Hatırlaması

  Kediler sürekli olarak yeni doğdukları ve annelerinin kendilerine baktığı zamanları hatırlayabilir. İşte bu yüzden o anıları hatırladıklarında ön ayakları ile size sevgi verebilir. Bu davranışları annelerinden süt emmeye başladıkları zamandan kalan içgüdüsel bir davranıştır. Hiç şüphe yok ki bu da onların sevgi gösterme anlayışlarından biridir.

  İlginizi çekebilir: Kediler Nankör Müdür?


 
Etiketler: kedi uykusu, kediler neden sahiplerinin kucağında uyur, kedi kucak uykusu,
Şubat 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR