Kediler Yumurta Yer Mi?

Kedi Yumurta Yer Mi

Kedi Yumurta Yer Mi?

  Evet kedilerin bir çoğu yumurta yer. Hatta doğal yaşam alanlarında yumurta yemek için çeşitli kuşların yuvalarına saldırdıkları da gözlemlenmiştir. Yumurta, hayvansal protein kategorisine girdiği için kedilerin de buna olduğundan yemelerinde herhangi bir sakınca yoktur. Bunun yanı sıra bazı kedi mamalarına da protein takviyesi olarak yumurta eklenir.

Kedilere Yumurta Verilir mi?

  Kedilere yumurta verilir ancak çok nadir de olsa bazı kedilerin yumurtaya karşı alerjisinin olduğuna rastlanmıştır. Bunun için ise küçük bir parça yumurta ile kedinizin alerjisinin olup olmadığını kontrol edilebilir ya da veteriner hekime danışabilirsiniz. Yumurtaya karşı alerjisi olmayan ve severek yiyen kediler için ise dikkat etmek gereken unsur ise verilen miktardır. Yumurta kolesterol, kalori ve yağ bakımından oldukça yüksek olduğundan fazla verilmemesi tavsiye edilir. Ayrıca yumurtalar protein bakımından da yüksek olduğundan fazla vermek aşırı proteinden dolayı kedilerde böbrek rahatsızlıkları oluşturabilir.

  Kedilere yumurta yedirmenin birçok olumlu yanı da vardır. Kedilerin en büyük ihtiyacı olan amino asit ve protein yumurtada yeteri kadar bulunmaktadır. Yumurta da bulunan amino asit sayesinde kediler kas kütlelerini koruyarak kolayca yağlanmazlar. Sindirimi kolaydır. Yumurta A,B,D,E ve K vitaminlerini de içerisinde bolca barındırır. Ayrıca demir, çinko, tiyamin, riboflavin ve selenyum da yumurtanın içerisinde bulunan diğer faydaları şeylerdir. Tüm bunlar kedilerin tüylerini kalınlaştıran, pençelerinin daha sağlıklı olmasını sağlayan ve gözlerini daha iyi görmesini sağlayan vitaminlerdir. Yumurtanın su oranı yüksektir. Bu da yeteri kadar su içmeyen kedilere takviye olarak görülebilir. Sonuç olarak yumurtayı ne kadar verdiğinize göre yumurtanın kedilere karşı yararlı olup olmadığı değişebilir. Fazla vermeniz durumunda tüm olumlu yanlarını kaybedecektir.

  Alışveriş önerisi: Kedi Kumları

Kedilere Ne Sıklıkla Yumurta Verilmelidir?

  Kedilere kesinlikle her gün yumurta verilmemelidir. Yumurta protein bakımından yüksektir, aşırı protein de yağa dönüşebilmektedir. Bunun için verdiğiniz miktar oldukça önemlidir, böylelikle tüm rahatsızlıklar ve hastalıklar önlenmiş olur. Yumurtanın beyazı Avidin içerir, bu da kedilerin B vitaminini sindirmesini oldukça zorlaştırır. Bu yüzden kilo problemi ve böbrek problemi olan kediler asla yumurtanın beyazından yememelidir. Arada bir ödül maması şeklinde bir bütün yumurta verilebilir ya da bir kaç günde bir küçük lokmalar halinde verilebilir. Bunlar bilinmesi gereken püf noktalardır.

Kediler Haşlanmış Yumurta Yer Mi?         

  Evet yerler hatta bir çok kedi en çok bu şeklini tercih eder. Kedilerin çiğ yumurta ile beslenmesi çeşitli enfeksiyonlara yol açabilir. Çiğ yumurta özellikle bağışıklığı zayıf kediler için oldukça tehlikelidir. Öyle ki çiğ yumurta içerisinde biotini emen bir protein bulundurmaktadır. Bu protein kedilerde cilt ve tüy sağlığı problemlerine yol açmaktadır. Dolayısıyla kediler için en doğru yumurta yeme şeklini haşlanmış yumurta olarak göstermektedir.

Kedilere Nasıl Yumurta Verilmelidir?

  Öncelikle her besinde dikkat edileceği gibi yumurtanın da bozuk, çürük veya bayat olmaması gereklidir. Kedileri kuru kedi maması ile beslerken içine atılabilecek yumurta, kedileri yumurtaya alıştırmak için doğru bir tercih olabilir. Sadece mamasına değil yemeyi sevdiği herhangi bir şeyin içine koyularak da verilebilir. Yağ kullanmadan çırpılarak pişirilen yumurta ise kolay sindirilmesinden dolayı ve yumuşak yapısından dolayı kediler için tercih edilebilir. Fakat yoğun yağlarda ve tereyağında kızartılan yumurtalar asla tavsiye edilmemektedir. Bunun yanında tuz ve çeşitli baharatlar da kullanılmamalıdır. Kısacası yeterli miktarda, taze ve tercihen haşlanmış bir yumurta kedilerin tercihine göre ister mamayla karıştırılarak, ister tek başına verilebilinir.

  İlginizi çekebilir: Ucuz Kedi Kumu Mu, Pahalı Kedi Kumu Mu?

Etiketler: kedi yumurta yer mi,
Şubat 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR