Jumbo Muhabbet Kuşu

Jumbo Muhabbet Kuşu

Jumbo Muhabbet Kuşu

  Jumbo muhabbet kuşu, Türkiye’de en çok sahiplenilen muhabbet kuşu türleri arasındadır. İsmi ülkemizde jumbo olarak adlandırılsa da diğer ülkelerde show muhabbet kuşu olarak bilinir. Jumbo muhabbet kuşlarını diğer türlerinden ayıran en dikkat çekici özelliği kafa kısımlarının daha büyük olmasıdır. Öyle ki kafalarında bulunan tüyler neredeyse gözlerini kapatacak kadar uzundur ve jumbo muhabbet kuşu oldukça dikkat çekici bir özelliğe sahiptir. Boyları ortalama 25 cm civarındadır ve benekleri diğer muhabbet kuşlarına göre daha büyük, daha belirgindir.

Show Jumbo Muhabbet Kuşu

  Siz de evinizde daima bir ses, cıvıl cıvıl bir kuş sesi duymak istiyorsanız Show Jumbo Muhabbet Kuşu tam aradığınız bir kuş türüdür. Bu kuş türünün oldukça neşeli olduğunu söyleyebiliriz. Hatta diğer muhabbet kuşlarına göre konuşma yetenekleri de oldukça gelişmiştir. Gerekli ilgi ve alakayı gösterdiğinizde 1.700 kelimeye kadar öğrenme yetileri vardır. Jumbo muhabbet kuşu sizinle konuştuğunda veya kendi kendine de kelimeleri duyarak öğrenebilir. Erkek Jumbo Muhabbet Kuşu ise dişilere göre bu konuda daha yeteneklidir.

  Jumbo Muhabbet Kuşlarının hiperaktif bir yapıları vardır. Sürekli olarak oyun oynama ihtiyacı hissederler. Bu yüzden muhabbet kuşu kafesine onları oyalayacak kadar kuş oyuncağı olması gerekir. Aksi halde evcil hayvanınızla sürekli olarak sizin ilgilenmeniz gerekebilir. Jumbo muhabbet kuşu istediği ilgiliyi veya kendilerini oyalayacak bir şey bulamadığında agresifleşebilirler.

jumbo muhabbet kuşu

 

Show Muhabbet Kuşu Beslenmesi

  Diğer adı Show Muhabbet kuşu olan Jumbo’ların tıpkı diğer kuşlar gibi kuş yemi ile beslenmesi gerekir. Dilediğiniz bir muhabbet kuşu yemini jumbo muhabbet kuşunu beslemek için satın alabilirsiniz. Fakat kuşunuz gelişim aşamasındaysa, erken büyümesi ve eğitim döneminde daha iyi beslemek istiyorsanız kuş yemini ballı krakerden yana kullanabilirsiniz. Bu konuda veteriner hekiminizden de yardım alabilirsiniz.

Jumbo Muhabbet Kuşlarında Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

  Tıpkı diğer muhabbet kuşlarında olduğu gibi Jumbo Muhabbet Kuşlarının da oldukça kolaydır. Bu konuda gagalar en iyi yol göstericidir. Kuşların gagası hafif pembe gibiyse dişi, mavi tonlarında bir renge sahipse de o kuşun erkek Jumbo Muhabbet Kuşu olduğunu anlarız.

  İlginizi çekebilir: Kuş Kumu Ne İşe Yarar?

Etiketler: kuş türleri, Jumbo Muhabbet Kuşu,
Mart 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR