Jako Papağanı

jako papağan

Jako Papağanı

 

  Ülkemizde papağan besleyenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu papağan türlerinden en çok beslenenlerden biri de Jako papağanıdır. Jako papağanları hem akıllı hem de evde beslemesi oldukça keyifli olan hayvanlardır. Biz de bu yazımızda evcil bir kuş olan bu akıllı kuşların bakımı, eğitimi ile ilgili bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşmak istedik.

 

 

Jako Papağan

 

  Jako papağanlarının diğer adı da Gri Afrika papağanıdır. Principe Adaları Bioko ve Fildişi Sahillerinin güney doğusundan batı Kenya’ya kadar olan kısım doğal olarak bulundukları yaşam alanlarıdır. Jako papağanları sahiplerini sevdiği zaman ağızları açılır, çok konuşurlar. Hatta onlara geveze papağan bile denilmektedir. Ona vakit ayırmanız aranızda kopmayacak bir bağ oluşturacaktır. Peki Jako Papağanların bakımı nasıl olmalıdır? Jako Papağanları nasıl eğitilmeli ve nasıl beslenmelidir?

  

  Papağan Kafeslerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz. 

 

Jako Papağan Bakımı

 

- Her evcil hayvanda olduğu gibi jako papağanlarında da yiyeceklerin ve suyun tazeliği, temizliği sürekli olarak kontrol edilmelidir. Bozuk, bayat yiyecekler kesinlikle verilmemelidir.

- Olabildiğince taze su imkanı yaratın. Jako papağının suyunu musluk suyundan vermek istiyorsanız da önceden şişelerde bekletilmiş musluk suyu, yani dinlendirilmiş su vermenizi tavsiye ederiz.

- Doğal yaşamlarında meyve ağaçlarında beslenmeyi seven Jako Papağanı için belirli zamanlarda dilimlenmiş meyve vererek ona doğal ortamını yaşatabilir, mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz.

- Jako papağanlarını asla karanlık bir ortamda bırakmayın. Bu durum onların strese girmelerine yol açabilir. Aynı zamanda evin içinde kafesin, güneşin dik geldiği bir yere konulmaması gerekmektedir.

- Evde olmadığınız zamanlar, güvenliği açısından evcil hayvanınızın mutlaka kafesin içinde olmasında yarar vardır.

- Evinizin içinde açıkta kalan kabloların da papağan tarafından kemirme ihtimali olup olmadığını gözlemlemeli, gerekli tedbirleri almalısınız. Aksi halde avizenin kabloları gibi kemirilen kablolar elektrik çarpmalarına yol açmaktadır. Genelde bu durum jako papağanlarında ölüme sebebiyet vermektedir.

 

 

Jako Papağan Beslenmesi

 

- Zeytin ağaçlarının meyvelerini, katı yumurtayı, sütlü kuru ekmek parçalarını, haşlanmış patates, mısır, tuzsuz ay çekirdeği, fıstık, yulaf, buğday, pirinç, arpa ve fındıkları papağanız için yem yapabilirsiniz.

- Maydanoz, marul gibi yeşillikler ishal yaptığı için verilmesini önermeyiz.

- Jako papağanları da diğer birçok kuş türü yalnız kalmayı sevmez. İlgisiz ve sevgisiz kaldıklarında strese girebilirler. Bu stres de onlarda tüy dökme sorunu yaşatabilir.

  

  Papağan Yemlerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

   

Jako Papağan Eğitimi

 

  Jako papağanları ilgi görmekten hoşlanan hayvanlardır. İlgi gösterir bıkmadan onlara konuşursanız onlar da sizin sevginizi karşılıksız bırakmayacaktır. Buna ek olarak onlara sevdikleri yiyecekleri verir, onlarla bir yakınlık sağlarsanız dilediğiniz eğitimi vermekte zorluk çekmezsiniz. 

 

 

  İlginizi çekebilir: En Çok Konuşan Papağan Türleri

 

 

Etiketler: jako papağan
Eylül 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR