Devon Rex Kedi Cinsi

Devon Rex Kedi Cinsi

Devon Rex Kedi Cinsi

  Devon rex kedi cinsi şaşırtıcı ve bir o kadar da sevimli görüntüsü ile oldukça eğlenceli bir kedi cinsidir. Öyle ki bu kedi cinsini besleyenleri sayısı her geçen gün artmaktadır. Gelin Devon Rex kedi cinsinin bakımına, karakter özellikleri ve genel özelliklerine birlikte bakalım.

Devon Rex Kedi Cinsi Genel Özellikleri

  En ilginç kedi cinslerinden biri olan devon rex, iri gözleri, elmacık kemikleri ve dik kulaklarıyla adeta bir elf görünümdedir. Sahip olduğu görünüşü ve karakteri ile oldukça popülerdir.

Devon Rex Kedi Cinsinin Tarihi Kökeni

  1960 yılında İngiliz bir kadın tarafından maden ocağında kıvırcık tüylü, ilginç görünüşlü bir kedi bulunmuş. Kediyi oldukça çok seven kadın beslemek için kediyi bir türlü yakalayamamış. Ancak yine de uzaktan sevmeye ve gözlemlemeye başlamış. Daha sonra çiftleştiği dişinin güvenini kazan kadın, yavrulardan birinin erkek kediye benzediğini görmüş. Yavruyu sahiplenmiş ve bu kedi Devon rex kedi ırkının babası haline gelmiş.

Devon Rex kediniz için PetBurada'da yüzlerce farklı çeşit kedi maması hızlı teslimat ile kapınıza teslim edilir. PetBurada Kedi Maması Çeşitlerini incelemek için kedi maması kategorisini ziyaret edin.

Devon Rex Kedi Fiziksel Özellikleri

  Bu kedi ırkı kıvırcık tüylü kediler arasında yerini alır. Anca yine de tüyleri oldukça seyrek olduğundan tüysüz kedilere de benzer. Yani bu ırk hem kıvırcık tüylere sahip olabilirken, hem de bazıları daha seyrek olduğundan tüysüz gibi gözükebilir.

  Vücutları orta büyüklükte olup, göğüsleri geniş, bacakları sağlam yapılıdır.

  Devon rex kedi cinsinin ön bacakları biraz daha uygundur.

  Vücut ağırlıkları 2,5 kilo ile 4 kilo arasında değişmektedir.

  Devon rex kedisinin kulakları kafalarına oranla büyük ve üçgen biçimindedir.

  Gözleri oval ve parlak olan devon rex kedilerinin göz renkleri ise tüy renklerine bağlı olabilir. Genelde mavi veya sarı tonlarında olup, zaman zaman farklı renklere de sahip olabilirler.

  Kulakları uzun, incedir. Ayrıca uç kısımlara doğru sivrileşir.

  Devon rex kedileri farklı farklı desenlere veya renklerde de olabilir. Bu renklere calico ismi verilen üç renk de dahildir.

Devon Reks Kedisi Karakteri

  Rex olarak isimlendirilen bütün kedi ırkları gibi devon rex de oldukça sevecen bir yapıya sahiptir. Zaten bu kediler tüm dünyada popüler kediler arasında yerini alır. Bunda şüphesiz görünüşlerinin ve karakterlerinin etkisi bulunmaktadır. Gelin şimdi de devon reks kedilerinin karakter özelliklerine bakalım.

  Devon rex kedi cinsi sosyal canlılardır. Başka kedi ve köpeklerle iyi anlaşır.

  Çocuklu aileler için de ideal kedi ırklarındandır. Bu ırk kedi oyuncakları ile oynamayı çok sever. Sadece sizle veya insanlarla değil, kedi ve köpeklerle de keyifli oyunlar oynarlar.

  Devon Rex kedi cinsi zıplamayı seven canlılardır. Bu enerji dolu kediler evin en yüksek yerlerini çok severler.

  İlginç bir karakter özelliği olarak köpekler gibi sahiplerini takip etme eğilimindedirler. Devon rex kedisi insanları her yerde takip eder, sizle birlikte aynı odada olmaktan hiç sıkılmazlar.

  Yalnız kalmayı hiç sevmezler. Uzun süre yalnız bırakıldığında strese girebilirler.

  Suyu seven nadir kedi ırklarındandır. Devon rex kedisi ile yaşayan çoğu kedi sahibi, onlarla birlikte duşa girdiğini söylemektedir. Ancak kendi isteklerinin dışında suya sokmak kesinlikle doğru değildir.

  Devon rex kedi cinsi çok meraklıdır. Etrafı karıştırmaya bayılırlar. Ayrıca yiyecek çalma konusunda da ün yapmışlardır.

  Özetle devon rex kedi cinsinin karakteri oldukça eğlenceli ve sevecendir. Bu anlattıklarımız ise genel özellikleridir. Yani sizin de devon rex kedisi sahibi olmanıza rağmen bazı özellikler onlarda görülmeyebilir.

Devon Rex Kedi Bakımı

  Bu kedi cinsi kış aylarında üşüyebilir. Dolayısıyla onların üşümemesi için ne yapmak gerekiyorsa yapmalısınız. Tüyleri az ve kırılgan olduğundan çok sık taranmamalıdır. Ayrıca bu kedilerin kulakları oldukça büyük ve açıktır. Yani kulak enfeksiyonları karşı korumak gerekir. Mutlaka düzenli olarak veteriner hekim muayenesinden geçmelidir. Tüyleri kısa ve seyrek olduğundan yaz aylarında güneşin tepede olduğu vakitler dışarıda olmamalıdır.

  İlginizi çekebilir: Kedilerin Bıyıkları Ne İşe Yarar?

   
Etiketler: devon reks, kedi ırkları,
Temmuz 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR