Colorpoint Shorthair Kedi Cinsi

Colorpoint Shorthair Kedi Cinsi

Colorpoint Shorthair Kedi Cinsi

  Colorpoint Shorthair kedi cinsi siyam kedisinin yakın akrabasıdır ve gerek görünüşü gerek de karakteri ile de siyam kedisine benzer.

  Kediler binlerce yıldır insanların hayatındadır ve onlarsız bir dünya düşünmek neredeyse imkansızdır. Aslında insanların kedileri hayatlarına almalarındaki ilk amaç fareleri havlamak için olsa da aralarındaki bağın da kısa sürede kurulduğunu söylemek yanlış olmaz. Colorpoint shorthair de dünyada tanınan ve insanlarla bağı güçlü olan bir kedi cinsidir. Peki bu cinsin kökeni nereye dayanır?

Colorpoint Shorthair Kedi Cinsi Kökeni

  Genelde siyam kedisi ile karıştırılan colorpoint short ırkı birçok kişi tarafından siyam kedilerinin melezi olduğu görüşündedir. Kedi yetiştiricileri 1940’lı yıllarda Siyam kedisi özelliklerini taşıyan fakat siyam’dan farklı renklerde bir ırk geliştirme yolunda bir çalışmaya girişmişlerdir. Hatta siyam kedisinin yanı sıra, habeş kedisi ve amerikan shorthair gibi ırkları da değerlendirmişler ve uzun süren çabalar sonucunda ortaya yeni bir kedi ırkı çıkartmışlardır. Bu ırkın ismi colorpoint shorthair kedi ırkıdır. Colorpoint kedi ırkı nesiller geçtikçe siyam kedisi dışındaki genleri gittikçe azalmaktadır. Bu yüzden çoğu kedi derneği bu ırkı tanımlarken siyam kedisi üzerinden gitmektedir. Ancak colorpoint shorthair kedi ırkını ayrıca tanıyan dernekler de bulunmaktadır.

colorpoint

 

Colorpoint Shorthair Kedi Irkının Fiziksel Özellikleri

  Bu kedi ırkı gerçekten de ilk bakıldığında siyam kedisine benzemektedir. Orta boyutta bir vücudu olan bu ırk karıştırılmaya oldukça müsait bir ırktır. Vücut yapıları ince, arka bacakları önce bacaklarına göre daha uzundur. Bu özellikleri onlara zarif bir görünüm katar. Colorpoint shorthair ırkının gözleri mavi renktedir. Tüyleri kısa, oldukça yumuşak ve parlaktır. Siyam kedileri ile aralarındaki fark tüylerinin rengidir. Colorpoint shorthair’de 16 fark renk görülebilir. Var olan bu renklerden en yaygınları çikolata, leylak, krem ve mavi rengidir. Bu ırkta tekir ve nokta desenleri görülebilir, kuyrukları ise uzundur.

Colorpoint Shorthair Kedi Cinsi Karakter Özellikleri

  Karakter yapıları neredeyse siyam kedileri ile aynıdır. Eğer daha önceden bir siyam kediniz olduysa bu ırkla ne kadar benzerlik içinde olduğunu farkedeceksiniz. Colorpoint shorthair çok konuşkandır. İnsanlarla miyavlayarak iletişime geçerler. Sahiplerine ve diğer insanlara karşı da sadıktırlar ve ilgiye düşkündürler. İlgi görmediklerinde ise yüksek tonda miyavlayarak dikkatleri üzerine çekerler. Başka kedilerle iyi anlaşamayan colortpoint shorthair ev kedisi olmak için ideal bir ırktır. Çocuklarla olan ilişkileri orta düzeydedir. Enerjileri bitmek bilmez. Atlamak, sıçramak, koşuşturmak onların birer parçasıdır. Atletik yapıda olan vücutlarıyla avcılık konusunda oldukça başarılıdır. Evinizde bir haşere varsa kısa zamanda onu yakalar. Diğer kedilerle iyi anlaşamasalar da insanlara ve köpeklere karşı sosyaldirler. Evde uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar.

Colorpoint Shorthair Kedi Bakımı

  Özellikle belirtmek isteriz ki bu kedilerin hem zihinsel hem de fiziksel olarak yeterince aktiviteye ihtiyaçları vardır. Bu sorumluluk da siz sahiplerine düşer. Dilerseniz colorpoint shorthair kedi bakımını da bir oyuna dönüştürebilirsiniz. Kedinizle oynamak onun bedensel ve ruhsal sağlığını korumak için gereklidir. Colorpoint shorthair kedilerin diş ve diş eti sorunlarına yatkınlıkları vardır. Bu yüzden de kaliteli kedi maması ile beslenmesi gerekir. Düzenli olarak veteriner hekim tarafından ağız ve diş sağlığı kontrol edilmelidir. Tüylerini tararken kulaklarına dikkat edilerek taranmalıdır.

 

  İlginizi çekebilir: Kediler Nankör Müdür?

   
Etiketler: kedi ırkı, kedi ırkları, colorpoint shorthair,
Nisan 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR