Cennet Papağanı

Cennet Papağanı

Cennet Papağanı

  Kuşlar ülkemizde en çok beslenen evcil hayvanlar arasındadır. Bu kuş türlerinden de cennet papağanı oldukça tercih edilen türlerdendir. Cennet papağanı oldukça uysal bir canlıdır. Jako papağanı gibi fazla konuşmayı sevmez. Fakat konuşmaya başladıkları zaman da kolay kolay susmazlar. Peki cennet papağanı ne yer? Cennet papağanı bakımı nasıl olur?

Cennet Papağan

  emen hemen bütün kuşlar ilgiden ve bakımdan hoşlanırlar. Bakım gösterilmediği takdirde de kuşlar genelde strese girerler ve tüy dökmeye başlarlar. Cennet papağanları da strese girdiğinde tüy dökerler. Tüy renkleri rengarenk olan bu kuşların anavatanı Afrika Kıtası’dır. Sıcak iklimi seven cennet papağanları tek eşlidirler. Diğer kuş türlerine göre de oldukça kolay anlaşırlar.

Cennet Papağanı Bakımı

  Cennet papağanı oldukça hareketli bir kuştur. Bu nedenle büyük bir kuş kafesi tercih etmelisiniz. Kafesin içinde de kuş yemliği, suluk ve tüneklerin olması gerekmektedir. Bu malzemeler tıpkı diğer kuşlar için kullanılan kuş malzemeleridir. Kafesin içine kuş tüneklerinin törpüleme için kullanılan çeşidinden de en az bir tane koyarsanız, tırnaklarının törpülenmesine yardımcı olursunuz. Ancak kendisine zarar veriyorsa bu tüneği kafesten kaldırmalısınız. Kafesin alt kısmına kuş suluğu ve kuş yemliği koymalısınız. Kafesin yarısına kadar çekilen kafes tülü de yem kabuklarının ve tüylerinin etrafa saçılmasına engel olacaktır.

  Cennet papağanın suyunu birkaç günde bir değiştirmelisiniz. Suyun içine zaman zaman vitamin damlatabilirsiniz. Özellikle tüy dökme mevsimlerinde çeşitli kuş vitaminleriyle desteklemeniz bu dönemi daha sağlıklı geçirmelerine olanak tanıyacaktır. Papağan yeminin içerisine kuş kumu da eklemelisiniz, dilerseniz bunu kafesin zeminine de koyabilirsiniz. Kuş kumuyla birlikte papağanınızın sindirimi daha sağlıklı olacaktır.

Cennet Papağanı Ne Yer?

  Cennet papağanları doğada meyve ve bitki tohumları yemektedir. Evde yani kafeste bakılanlar ise papağan yemi yemektedir. Papağan yemi içeriğinde yulaf, beyaz darı, kabak çekirdeği, ay çekirdeği ve mısır taneleri bulunmaktadır. Papağan yemine ek olarak ballı kraker ve dal darı da verebilir.

  Evcil hayvanınız tüy dökme dönemine girdiğinde beslenmesine de dikkat edilmelidir. Bu dönemde yulaf oldukça yararlıdır. Yulaf dışında da az miktarda elma, yeşillik ve yumurta da cennet papağanınızın beslenmesine takviye olarak kullanılabilir.

Cennet Papağanı Konuşur Mu?

  Cennet papağanı diğer papağan türleri kadar konuşma yeteneğine sahip değildir. Yine de disiplinli ve iyi bir eğitim verildiğinde birkaç kelime öğrenebilirler. Erkek cennet papağanının bu konuda dişilerden daha yetenekli olduğunu söyleyebiliriz.

 

  İlginizi çekebilir: Konuşan Papağan


 
Etiketler: kuş türleri, kuş cinsleri,
Nisan 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR