PetburadaBlog

  • Haziran 04, 2020 Kuşlar Hakkında

      Muhabbet kuşları en çok beslenen evcil hayvanlar arasındadır. Renkli görüntüleri ve neşeli tavırlarıyla kendini en çok sevdiren kuşlardandır desek yanlış olmaz. Kendi aralarında bile farklı farklı türlere ayrılan bu kuşların kökeni Avustralya olarak bilinmektedir. Peki muhabbet kuşunu beslerken nelere dikkat etmek gerekir? Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur?

     

    kuş bakımı,
  • Haziran 02, 2020 Köpek Hastalıkları

      Her canlı gibi köpekler de zaman zaman kusabilirler. Ancak kusma tehlikeli midir diye hemen endişeye kapılmanıza gerek yok. Köpeklerin kusması da genelde insanlarına benzer ve oldukça doğaldır. Kusmalar nadir olarak sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Böyle durumlarda sevimli dostunuza yardım edebilmek için ne yaptığınızı bilmeniz oldukça önemlidir. Canlılarda kusma, genellikle mide ve üst bağırsaktaki gıdaların güçlü bir şekilde ağızdan atılmasına denir. Kusma davranışı kilo kaybının yanı sıra olumsuz başka sonuçlara da neden olabilir.

     

    köpek hastalıkları,
  • Mayıs 30, 2020 Diğer Evcil Hayvanlar

      Evinizde hamster beslemek istiyorsanız ilk olarak hamster türleri ve türlerin genel özellikleriyle ilgili bilgi edinmeniz gerekir. Bu sevimli canlılar hakkında ne kadar çok bilgi edinirseniz kendinize en uygun hamster türünü de öyle bulabilirsiniz. Ayrıca siz onu daha çok sevdikçe onlar da sizi sevecektir. Dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen hamster türlerine gelin birlikte bakalım.

     

    hamster türleri,
  •   Kitcat 2013 yılında kedilerin sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmelerini kurulmuş bir markadır. Markanın merkezi Asya’da bir ülke olan Singapur’dur. Kit Cat en taze hammaddelerden oluşan özel, sağlıklı ve doğal kedi ödül mamaları, kedi kumları gibi birçok ürün üretmektedir.

     

    kit cat,
  • Mayıs 26, 2020 Köpek Hastalıkları

     Kuduz tüm sıcakkanlı hayvanları enfekte edebilen bir virüstür. Enfeksiyonların hemen hemen hepsi ölümle sonuçlanmaktadır. Günümüzde hala sıkça görülen ve özellikle sığırlardaki ölümlerin başlıca sebepleri arasındadır. Kuduz virüsünün hayvanlardan insanlara geçmesinde en önemli etken köpeklerdir. Enfekte olan köpeklerin salyalarındaki virüs her yıl dünyada 75 binden fazla insanın bu hastalığına yakalanmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden köpekler için kuduz aşısı olmazsa olmaz aşılardandır.

     

    kuduz, köpek hastalıkları
  • Mayıs 22, 2020 Kedi Hastalıkları

      Kediler için en ideal besin kuru kedi maması olsa da, kediler insanların tükettiği pek çok gıdayı tüketebilirler. Farklı lezzetlerden de keyif alırlar. Her ne kadar bu lezzetleri yemek keyifli olsa da bazen bunlar onların sağlığı için zararlı olabilir. Hatta kimi zaman ölüme dahi sebep olabilir.

     

    kedi hastalıkları,
  • Mayıs 20, 2020 Kedi Irkları

      Farklı görünüşleriyle şüphesiz en çok sevilen kedi ırklarından biri de Siyam kedi ırkıdır. Bu sevilen ve zarif kedilerin sakin ve meraklı bir karakteri vardır. Gelin isterseniz siyam kedilerini birlikte tanıyalım.

     

    kedi ırkları
  • Mayıs 18, 2020 Köpek Irkları

      Fransız buldogu veya diğer adıyla French bulldog köpek ırkı ülkemizde ve dünyada oldukça sevilen ırklardandır. Kulakları adeta yarasaya benzer ve kendilerine has görünüşleri vardır. Sevimli bir görünüşe sahiptirler.

     

    köpek ırkları,
  • Mayıs 16, 2020 Köpekler Hakkında

      Yabancı insanlar, gök gürültüsü, havai fişekler, arabalar, veterinere yapılan yolculuklar ve başka hayvanlar köpeğinizin korkmasına, gerilmesine veya telaşlanmasına neden olabilir. Köpeğinizin nasıl sakinleştirileceği ise duruma göre değişir. Muhtemelen bu konu hakkında bir fikriniz yoksa onu kucaklama yönünde bir davranışta bulunabilirsiniz. Ancak bunu yapmak yerine köpeğinize korkmamayı, kaygılanmamayı, telaşlanmamayı öğretmeniz daha doğru olabilir. Köpeğinizi sakinleştirmek için onun davranışlarını yorumlamak, biraz gözlem yapıp neye tepkili olduğuna karar vermek gerekir.

     

    köpek sakinleştirme,
  • Mayıs 14, 2020 Köpek Hastalıkları

      Yaşlandıkça köpeklerin de eklemlerinde bir takım sertleşmeler, ağrılar görülmeye başlar. Bu sorunları hafifletmek, yavaşlatmak elbette mümkündür. Özellikle köpeklerde eklem iltihabı oluşumu tedavisinde yapılabilecek bir çok şey vardır.

     

    köpek hastalıkları,
  • Mayıs 10, 2020 Kedi Irkları

      Sfenks kedisi tüysüz vücut yapıları ile oldukça popüler kedi ırklarından biridir. Her ne kadar bazı insanlar bu tüysüz kediden korksa da, sfenksler kediseverlerin çoğu tarafından beğenilen ve sevimli bulunan bir canlıdır. Görünüşlerinin yanı sıra oyuncu karakteriyle de ön plana çıkmaktadırlar.

     

    kedi ırkları, kedi cinsi, kedi türü, tüysüz kedi,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR