Yavru Kedi Süt Tozu

yavru kedi süt tozu

Yavru Kedi Süt Tozu

 

  Kediler şüphesiz ülkemizde en çok beslenen evcil hayvanlardan birisidir. Bazı kediler daha yavruyken annelerinden kopabilir onlarla birlikte büyüme ve gelişme fırsatı bulamayabilir. Burada anne tarafından terk edilen veya annesiyle büyüme şansı olmayan kedinin karşılaştığı en büyük tehlike anne sütünden mahrum kalmasıdır. Siz de sokakta terk edilmiş veya annesi olmayan bir yavru kedi gördüğünüzde, onu sahiplenmek isterseniz beslenme konusunda bilmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlardan biri de anne sütüne en yakın olan yavru kedi süt tozudur. Yavru kedi süt tozu doğru kullanıldığında, neredeyse bir anne süttü kadar kedilerin gelişimine katkıda bulunur.

  

  Alışveriş önerileri: Yavru Kedi Bakım Ürünleri | Yavru Kedi Mamaları

 

Yavru Kediler İçin Süt Tozu

 

  Sahiplendiğiniz yavru kedi annesiz ve 6 haftalıktan küçük bir kediyse, özel bir bakıma ihtiyaç duyacaktır. Bu sebeple küçük bir kedi sahiplenmeden önce bu bilinçte olmanız gerekmektedir. Yani ilk aylarda ona daha fazla vakit ayırmanız gerektiğini ve bu vaktinizin olup olmadığı gözden geçirmelisiniz. 6 haftalıktan küçük olan yavru kedinin yetiştirilmesi, zahmetli ve uzun zaman alan bir süreç olacaktır. Bu süreçte de en önemli husus yavru kedinin beslenmesidir. Annesi ile birlikte büyüme şansı olan kediler normalde sabah ve akşam vakitlerinde anne sütü ile beslenir. Geri kalan vakitte anne kedi kendi için yiyecek arayışındadır.

 

 

Yavru Kedi Süt Tozu Hazırlanışı

 

  Yavru kedi süt tozuna ulaşmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz. İsminden de anlaşılacağı gibi yavru kedi süt tozu, toz halindedir ve sulandırılarak kediye verilir. Beslenme değerleri bakımından zengin içeriğe sahip olan yavru kedi süt tozları, aynı zamanda emme, çiğneme ve yutma becerileri tamamen gelişmemiş olan yavru kediler için de kolay bir tüketim amaçlar.

 

  Annesi olmadan büyüyen kedilerin beslenmesinde yavru kedi süt tozu kullanırken dikkat edilmesi gereken başka noktalar da vardır. Bunlardan biri de aşırı beslenmeden kaçınılmasıdır. Yavru kedilerin midesi henüz tam gelişmeyi sağlayamadığından küçük ve oldukça hassastır. Bu yüzden midelerini fazla doldurmamaya dikkat etmelisiniz. Yavru kedilerin mide kapasitesi ilk haftalarda kilosu başına 50 ml civarındadır. Dolayısıyla ilk birkaç hafta aşırı süt tozu tüketiminden uzak durulmalıdır. Ortalama olarak bakacak olursa kedinizi 6 saate bir yani aşağı yukarı günde 4 kez beslemek gerekir. Bu beslenmelerde porsiyonlar ise 100-150 gram ağırlığı olan bir kedide, ortalama 5 mililitredir. Yavru kedi küçük olduğundan mama kabı gibi gereçlerden yiyemeyeceği için veya alışık olmadığı için süt tozunun enjektörler, yavru kedi biberonu veya damlalıklarla verilmesi ideal olandır.

 

  İlginizi çekebilir: Yavru Kedi Biberonu

 


Etiketler: yavru kedi süt tozu, yavru kediler için süt tozu, yavru kedi beslenme,
Ekim 23, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR