Yaşam Tarzınıza Uygun Bir Kedi Seçmek

kedi

Yaşam Tarzınıza Uygun Bir Kedi Seçmek

Kendinize hayatı paylaşacağınız bir kedi mi arıyorsunuz? Acaba hangi kedi sizin karakterinize uygun? Daha doğrusu; siz, hangi kedinin karakterine uygunsunuz? Peki kediyi nasıl evlat edinmeliyim?

Aramanıza barınak veya kedi sahiplendirme siteleri ile başlayın. Barınaktan veya sokaktan zor durumda olan bir kedi sahiplenirseniz yaklaşık 15 yıl boyunca hergün bir hayata dokumanın mutluluğunu yaşarsınız.

Nereden kedi sahiplenmeye karar verdiniz? Barınağın yolunu tuttuğunuzu ümit etmekteyiz. 

Sıra yeni kedicik sırdaşınızla kalıcı bir ilişki kurmanıza yardımcı olmak için yaşam tarzınıza uygun kediyi seçmenizde. Bir kedide aradığınız kişilik özelliklerini bilmek önemlidir. Mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmek için düşünülmesi gereken şeyler vardır. Biz bu yazımızda küçük hatırlatmalarla doğru karar vermenize yardımcı olmayı planlamaktayız. Uyarı, hatırlatma ve önerilerimizi başlıklar halinde toplayalım.

 

Masraflar: Evde size sürekli para harcatan bir bireye hazır mısınız? Mama, kedi kumu, tıbbi harcamalar, oyuncaklar, kedi ödülleri vb. onlarca masrafın hayatınıza girmesine hazır mısınız? Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre bir kedi için yıllık masraf 670 USD civarındadır. Bu sebeple, kurtarılan bir kedi ile hayata ücretsiz başlamanın, bir ömür ücretsiz devam edemeyeceğini hatırlatmak isteriz. Genellikle evlat edinme ücretinize dahil olan aşılama, kısırlaştırma ameliyatı, mikroçip, parazit ilacı ve diğer masraflarını da eklediğinizde, muhtemelen evlat edinilmiş bir evcil hayvanın gerçekte ne kadar para harcandığına şaşıracaksınız!

 

Kişilik: Sevimli bir kucak kedisi mi yoksa eğlenceli ve hareketli bir kedi mi istersiniz? Kedinizle egzersiz yapmaya ve oynamaya vaktiniz var mı? İnsanların evlat edinirken yaptığı en yaygın hatalardan biri de, bir kediyi kişiliğinden çok görünüşüne göre seçmektir. Örneğin, çocuklarınız veya başka evcil hayvanlarınız varsa, evlat edinmeyi düşündüğünüz kedinin onlarla iyi anlaşıp anlaşamayacağını bilmek önemlidir. Bu konuda bir veteriner hekimden ya da klinik personelinden alacağınız bilgiler,  bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır. Bazı kedi ırklarının standart karakterleri vardır. Hatta o ırklara ait hastalıklar bile spesifikleşmiştir. Kedilerin karakterleri hakkında daha fazla bilgiyi Kedi Irkları sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

 

Safkan veya Mix Bir Kedi: Safkan istediğinizi mi düşünüyorsunuz? Barınaklarda kaç tane safkan kedi olduğuna şaşıracaksınız. Ayrıca, aradığınız türe adanmış yerel kurtarma gruplarının adlarını internetten kolayca bulabilirsiniz. Yaşam tarzınıza en uygun cinsi bulmanıza yardımcı olmak için cins kişilikleri, eğilimleri ve kalıtsal özellikleri hakkında biraz araştırma yaptığınızdan emin olun. 

 

Yetişkin Kedi mi Yavru Kedi mi: Hepimiz kedilerin ne kadar sevimli olduğunu biliyoruz. Çok eğlenceli olabilirler ama çok fazla zamanınızı ve gözetiminizi gerektirirler. Bir yavru kedinin aileniz için doğru olduğuna karar verirseniz, iki yavru kediyi birlikte evlat edinmeyi düşünün. Harika oyun arkadaşları olabilirler ve birbirleri için bolca eğlence ve arkadaşlık sağlayabilirler.

Tabii ki, çoğu insan yavru kedileri hemen tercih ederken, yetişkin bir kediyi sahiplenmenin de birçok avantajı vardır. Genellikle daha az aktiftirler. Bu da, egzersiz ve oyun zamanı ihtiyaçlarını karşılamayı kolaylaştırır. Ek olarak, çoğu yetişkin kedi zaten eğitimlidir veya aile hayatına aşinadır. Ayrıca sizinle daha hızlı olmasa da bir yavru kedi kadar çabuk bağ kurabilirler.

Hangisini seçerseniz seçin, kedi veya yavru kedi, melez veya saf, yaşlı veya yetişkin, bir barınaktan veya kurtarmadan bir kediyi sahiplenmek iki hayat kurtarmanıza yardımcı olabilir: evlat edindiğiniz kedinin hayatı ve barınakta sahiplendiğiniz kedinin yerini alacak olan kedi.

Etiketler: Kedi Irkları
Mart 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR