Yağmurda Köpeğinizle Gezinti

Köpeğinizle yürüyüş

Yağmurlu Havalarda Köpeğinizle Yürüyüş

Yürüyüşler köpek sahiplerinin küçük dostları ile günlük aktivitelerinin başında gelir. Günlük olarak ihtiyaçlarını gidermek için en az mama yemek, su içmek kadar gereklidir. Soğuk ve yağışlı hava şartlarında yürüyüşler köpek sahipleri için bir eziyet halini almaktadır.

 

Her zamanki rutininize devam etmek, köpeğinizle güneşli havalarda olduğu gibi yürüyüşler yapmak için hayatınızı kolaylaştıracak bazı ürünlere ihtiyacınız olacaktır. Önerilen ekipmanlar sizi ve köpeğinizi temiz tutmakla kalmayıp köpeğinizin yağan yağmur veya kardan etkilenerek hasta olmalarının önüne geçecektir.

Köpeğimi yağmurda gezdirebilir miyim?

Cinsine bağlı olarak, bazı köpekler belirli bir düzeyde egzersize ihtiyaç duyarlar. Günlük yürüyüşler, köpeğinizi duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak uyarırken bu gereksinimleri karşılamanın bir yoludur. Ancak yağmur yağıyorsa, köpeğinizi yürüyüşe çıkarmanın sağlığı ve esenliği üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğinden endişe duyabilirsiniz.

Yağmurdan etkilenen köpeğinizin en başta tüylerinin ıslanmasından kaynaklı, kendine has olan köpeğin kokusu ve kirli tüyleri sizi rahatsız edebilir. Köpeklerde kokuya neden olan ıslanmayı köpek yağmurluğu ile engelleyebilirsiniz. Köpek kıyafetleri içerisinde su geçirmez kumaştan üretilmiş yağmurluk modelleri ile yürüyüşler kötü hava koşullarında daha keyifli olmaktadır.

 

Soğuk ve yağışlı havanın en çok yoracak kısmı çamurlu pati temizliği olacaktır. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile yağan yağmurlar uzunca bir süre toprağı yumuşatacağından tırnaklara ve parmak aralarına giren çamurlar adeta kabusunuz olacaktır. Her yürüyüşün ardından düzenli olarak pati temizliği yapmak eve alınan köpeklerin sahiplerini oldukça yormaktadır.

 

Özellikle yüksek kesimlerde karla karışık yağmur yağması durumunda patilerin kirlenmesi daha yoğun, temizlemesi daha zahmetlidir. Patiyi korumak için köpek patikleri ya da köpek galoşu kurtarıcınız olacaktır. Köpek ayakkabılarını seçerken daha çok sudan etkilenmeyen modelleri seçmeniz evcil hayvanınızı koruyacaktır.

Patiyi temiz tutmak için üretilen, işin mucidi Pawz köpek galoşları en çok tercih edilen markadır. Bir çok pet shop ve veteriner kliniğinden satın alabilirsiniz.

 

Köpeğinizi yağmurda gezdirirken şunları yapmalısınız:

 

Yürüyüş süresini kısaltın - Yağmurun ne kadar kötü olduğuna bağlı olsa da, yürüyüş sürenizi kısaltmak köpeğinizin yararına olabilir. Yağmur özellikle şiddetliyse, köpeğiniz birkaç saniye içinde burnundan kuyruğuna kadar sırılsıklam olabilir ve uzun tüyleri varsa, onları ağırlaştırabilir.

 

Yürüme sürenizi ne kadar azaltmanız gerektiğini kestirmek zor olabilir, ancak köpeğiniz için neyin doğru olduğunu, cinsini ve yağmura nasıl tepki verdiğini bilmelisiniz. Genel bir kural olarak, köpeğinizi bir ormanda veya köyde uzun bir yürüyüşe çıkarmak yerine, yerel bölgenizde on dakika boyunca tuvalet ihtiyacını gidereceği bir gezi yapın.

 

Su birikintilerinden uzak durun - Özellikle yağmurlu günlerde, ıslanma, dağınıklık ve pislik olma olasılığı daha yüksektir. Ancak, yağmur onları tamamen ıslatmazsa, bir su birikintisi olabilir.

 

Çamurlu su birikintileri içme suyu olarak kullanmaları halinde, zarar verebilecek bakterileri taşıyabileceğinden bu konuda hassas davranılmalıdır.

 

Yürüyüşten eve döner dönmez, ısıtıcıyı açmalı, bir havluya veya köpek bornozunu köpeğinizin etrafına sarmalı ve sıcak ve kuru olduklarını kontrol etmelisiniz. Köpeğinizi kuruturken, ilave ısı almaları için köpek yatağının altına bir ısıtma yastığı bile koyabilirsiniz Yine de banyo yapmaları gerekiyorsa, bunu onlara uygun bir temizlik sağlamak için bir fırsat olarak kullanabilirsiniz. .

 

Köpekler yağmurdan korkar mı?

Köpeğinizi yağmurda yürüyüşten korkması sık rastlanan bir durumdur. Bazı nedenlerden ötürü, köpekler yağmurdan korkar ve bir köpek sahibi olarak, yürüyüşler sırasında yağmura nasıl tepki vereceklerini bilmek zor olabilir.

 

İlk olarak, minik dostunuzu erken yaşlardan itibaren yağmurla tanıştırmaya çalışmalısınız, böylece onun farkında olmalı ve bazen dışarı çıktıklarında yağmur yağacağını öğretmelisiniz.

 

Tamamen yetişkin bir köpeği yağmurda dışarıda olmak için eğitmek için, yürüyüşe çıkmadan önce bahçenizde yağmuru deneyimlemelerini sağlayarak başlayabilirsiniz. Hala yağmurda yürüyüş yapmaktan endişe duyuyorlarsa, onları ikramlar ve oyuncaklar kullanarak ikna edin, kısa bir yürüyüşe çıkın ve onlar tamamen memnun olana kadar her yürüyüş için süreyi artırın.

 

Köpeklerin yağmurlu havalarda en çok korktukları diğer bir durum ise gök gürültüleri ve yıldırımlardır. Bu sebeple bu tip havalarda köpeğinizin tasmasını kısa tutarak yürüyüşleri çok uzatmadan bitirmelisiniz.

Etiketler: köpekler
Eylül 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR