Veteriner Diyet Mamalarının Faydaları

Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında

Veteriner Diyet Mamalarının Faydaları

Evcil hayvanlarımıza çeşitlilik sunmak gerekli olmayabilir ama çoğumuz onlara farklı lezzetler sunmak istiyoruz. Pek çok insan veteriner tarafından önerilen kuru mama almayı tercih ederken, bazı evcil hayvan sahipleri, evcil hayvanlarının yemeğini lezzetlendirmek, onları mutlu etmek için yaş mama da vermekteler.

Evcil hayvanınızın herhangi bir sağlık sorunu varsa ve veterineriniz tarafından önerilen reçeteli Veteriner Diyet Mamalarla ile beslemek daha da önemlidir.  Evcil hayvanınızı reçeteli diyetleriyle neden beslediğinizi Bu diyetlerin nasıl onların sağlıklarını pozitif etkilediğine bir göz atalım. Örnek olması için iki mamanın basit anlatımla anlatmaya çalışacağız.

 

Böbrek hastaları için üretilmiş veteriner önerisi olan mamalar, bir evcil hayvanın kalitesini ve yaşam süresini artırabilir. Böbrek hastalığı evcil hayvanları Hill's™ Prescription Diet™ k/d™ gibi bir böbrek maması ile beslemektir. Hill's™ k/d™'deki beslenmenin böbrek hastalığı olan kedi ve köpeklerde yaşam süresini ve kalitesini artırdığı bilinmektedir. Hill's k/d'deki kontrollü protein seviyesi, kanda zararlı atık ürünlerin birikmesini en aza indirir. Böylece hasar görmüş böbreklerin yükü azaltır. Ayrıca böbrek sağlığını iyileştirmek için fosfor ve sodyum gibi kontrollü mineral seviyelerine sahiptir. Evcil hayvanınızın bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olmak için yüksek seviyelerde omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar içerirken, L-karnitin seviyeleri kas kütlesini korumaya yardımcı olmak için daha yüksektir.

 

İdrar yolu problemli kedi ve köpekler için üriner sistem hastalığına etkili ve evcil hayvanların daha ağrısız günler geçirmesine yardımcı olan mamalar üretilmiştir.
Kanlı idrar, idrar kaçırma ve kum kabı dışına idrar yapma, idrar yolu hastalıklarının yaygın belirtileridir. Hatalı beslenme ve uygun olmayan kedi ve köpek mamaları ile besleme bu rahatsızlığın gelişmesinde rol oynayabilmektedir. Kediniz bu semptomlardan herhangi birini gösteriyorsa, uygun tedavi konusunda veterinerinizin tavsiyesi almak zorunludur. Çünkü farklı tedavi yöntemleri gerektiren farklı idrar yolu hastalığı türleri benzerlikler göstermektedir. Araştırılması ve profesyonel olarak teşhis edilmesi gerekir. .

Hill's™ Prescription Diet™ c/d™ Multicare gibi terapötik üriner diyetler,  mesane taşı oluşumuna yol açabilecek kontrollü seviyelerde diyet mineralleri içerir. Kontrollü mineral seviyelerinin yanı sıra Hill's™ c/d™ Multicare, mesane iltihabını azaltmaya yardımcı olabilecek yüksek seviyelerde omega 3 yağ asitleri içerir. Bu mama, kedilerde yaygın, stres kaynaklı sistitin ağrılı ataklarının tekrarını %89 oranında azalttığı klinik olarak test edilmiştir!

Sonuç olarak, hiçbir diyet evcil hayvanınızın üriner hastalığının tekrarlamayacağını garanti edemezken, başka yiyeceklerle beslemek üriner diyetin etkinliğini potansiyel olarak azaltır.

 

Evcil Hayvanların veteriner yaş mamayla beslenmenin bazı ek faydaları olduğunu biliyor muydunuz?

Su tüketimini artırmaya yardımcı olur:
Bu özellikle kedilerde önemlidir. Birçok kedinin içme suyu isteği düşüktür. Yaş mama su tüketimlerini artırmalarına yardımcı olabilir. Bu özellikle idrar veya böbrek hastalığı riski taşıyan kediler (ve köpekler) için önemlidir.
Evcil hayvanların tok hissetmesine yardımcı olur:
Islak mama yüksek oranda nem içerir, bu da kalorilerin "seyreltildiği" anlamına gelir. Mamadaki su, evcil hayvanların yemekten sonra daha fazla tok hissetmelerine yardımcı olur ve kilo vermeye yardımcı olabilir.

 

Konserve diyet mamalar neden kedi ve köpekler tarafından tercih edilir?

Yumuşak parçacıklar :
Pek çok evcil hayvanın farklı organoleptik tercihleri vardır. Bazıları soslu parçaları, diğerleri ezme veya kıyılmış şekildeki konserveyi tercih eder. Ağız yapısı zayıf olan veya dişleri eksik olan evcil hayvanlar, genellikle ıslak formları yemeyi daha kolay bulacaktır.

Daha güçlü lezzet:
Köpeklerimizin ve kedilerimizin bizden çok daha iyi koku alma duyusuna sahip olması muhtemelen şaşırtıcı değildir. Bir yiyeceğin lezzetinin sadece lezzetinden çok daha fazlası olduğunu biliyor muydunuz? Aroma ve doku da çok önemlidir. Islak mamaların genellikle evcil hayvanlarımıza hitap edebilecek daha belirgin bir aroması vardır. Koku alma duyusu zayıf olan köpekler ve kediler (daha kısa burunlu ırklar, örneğin Persianlar, Puglar ve Bulldoglar) da ıslak mamanın yüksek aromasından yararlanabilir.

 

Etiketler: Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
Şubat 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR