Tuzlu Su Akvaryumu Nasıl Kurulur?

Tuzlu Su Akvaryumu

Tuzlu Su Akvaryumu Nasıl Kurulur?

  Ülkemizde hobi olarak balık besleyenlerin ve beslemek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Eğer siz de balık beslemek istiyorsanız hazır bir tank alabileceğiniz gibi tuzlu su akvarumunu kendiniz de yapabilirsiniz. Öncelikle akvarumu koyacağınız alanın büyüklüğüne göre bir tanka ihtiyacınız vardır. Tankı aldıktan sonra balıkları akvaryuma koymadan önce bir kurulum işlemi yapılmalıdır. Daha sonra temizlik işlemleri yapmalısınız. Fakat dikkat etmeniz gereken başka bir konu  var ki o da direkt olarak balıkları tuzlı su akvaryumuna koymanızın sakıncalı olduğudur.

  Almış olduğunuz taban ve akvaryum içi malzemelerin hijyenini sağlamalısınız. Üzerindeki tozları temizlemeli ve onları steril etmelisiniz. Buna ek olarak tanka yerleştireceğiniz yeşilliklerin de yıkanması gerekmektedir. Daha sonra boş tankın içerisine temizlenmiş olan bu malzemeleri özenle teker teker yerleştiriniz.

Akvaryum Tankına Ne Zaman Su Konulur?

  Taban ve süsleme malzemelerini özenle yerleştirdikten sonra yavaşça suyu koyabilirsiniz. Ancak balıkların uzun ömürlü olması için kullandığınız su oldukça önemlidir. Suyun ph’nın ayarlanması da önemli konulardandır. Su tanka kolyduktan sonra unutulmaması gereken konulardan bir diğeri de detay filtrelerin yerleştirilmesidir. Filtrenin su üzerinde işlem yapması için de en az 24 saat geçmesi gerekmektedir.

  Tankın içerisine canlı yeşillik de koymak istiyorsanız filtreleme işlemi bittikten sonra yerleştirmeniz daha doğru olacaktır. 24 saat bekledikten sonra termometreyi suya koymanız gerekir. Suyun ısısını ayarlamak ise en önemli konulardandır. Tuzlu su akvaryumlarında suyun sıcaklığı balığın cinsine göre ayarlanmalıdır. Balığın aldığınız yere bu konuyla ilgili soruları sorabilirsiniz.

Balıkların Akvaryuma Alınma Süreci

  Akvaryumun içi gerekli olan filtreleme, termostat, dekoratif malzemeleri gibi akvaryum malzemelerini yerleştirdikten sonra sıra balıkların su içerisine alınmasına gelir. Balıkları aldığınız kapta da bir miktar su bulunur. Buradaki su ile tuzlu su akvaryumunun içinde bulunan suyu karıştırmanız daha doğru olacaktır. Balıkların akvaryuma adapte olabilmesi için bu süreç oldukça önem arz eder. Direkt olarak balıkları da suyun içine almak yerine yavaş yavaş koymalısınız.

tuzlu su akvaryumu

Etiketler: akvaryum
Eylül 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR