Su Kaplumbağası

Su Kaplumbağası

Su Kaplumbağası

  Su kaplumbağası ülkemizde ve dünyada en çok beslenen evcil hayvanlardandır. Çünkü su kaplumbağalarını beslemek oldukça kolaydır. Su kaplumbağalarını cam fanuslarda veya plastik kaplarda beslemek kısa sürede hayatlarını kaybetmelerine neden olabilir. Bu yüzden onlara teraryumda bakmalısınız. Her ne kadar bakımlarının kolay olduğunu düşünseniz de oldukça dikkatli olmanız gereken hususlar vardır. Yaşadıkları ortamdan beslenmelerine kadar itina göstermelisiniz.

  Su kaplumbağaları hem bitkisel hem de hayvansal gıdalar tüketmektedir. Dengeli, yeterli ve düzenli bir beslenme programı ile su kaplumbağalarınızın ömrünü uzatmak sizin elinizdedir. Ayrıca kemik gelişimlerine yardımcı olmak için hava akımı olmayan bir yerde güneşlenmelerine de izin verebilirsiniz. Fakat doğrudan onları güneş altında bırakmamalısınız. Teraryum’un bir kısmı muhakkak gölgede olmalı ve bu alanda suya girecekleri bir yer de olmalıdır. Kış aylarında ısınmaları için UV A/B lambalar kullanabilirsiniz.

Su Kamplumbağası Nerede Yaşar?

  Su kaplumbağası neme ve sıcağa karşı duyarlıdır. Bu yüzden bakılacakları ortam da ona göre hazırlanmalıdır. Onlar için ideal yaşam alanı teraryum olmalıdır. Terrarium cam veya plastik maddeden yapılmış olan sürüngen ve bitkiler için kara ortamı yaratılmış akvaryuma benzen bir tanka denir. Bu tankta ortamı nemlendirecek alan hazırlanmalı ve içine termostatlı ısıtıcılar konmalıdır. Yetersiz koşullarda olan terraryum evcil hayvanınız tarafından kısa sürede kirletilir. İçinde de mutlaka suyun olduğu bir bölge olmalıdır. İçindeki suyu eğer sıkça değiştirmek istemiyorsanız su miktarını arttırmalı ve bir su filtresi kullanmalısınız.

Su Kaplumbağaları Kış Uykusuna Yatar Mı?

  Su kaplumbağaları da birçok canlı gibi kış uykusuna yatar. Yatmaları halinde de reaksiyonları ve tepkileri sona ermektedir. Sadece derileri ile nefes alıp verirler ve dakikada 1-2 kez kalpleri atar. Su kaplumbağaları sadece kış aylarında ve havanın soğuk olduğu zaman uykuya yatarlar. Havalar ısındığında uykudan uyanırlar. Ancak evde beslediğiniz kaplumbağanızın kış uykusuna yatmaması daha doğru olur. Çünkü evde bakılanların kış uykusundan uyanmaları çok daha zor olur. Hatta genelde uyanamazlar ve ölürler. Özellikle su kaplumbağınız 4 yaşından küçük ise uyanamaması daha muhtemeldir. Bu yüzden uyumasına engel olmanız gerekmektedir. Su kaplumbağasının kış uykusuna yatmaması için suyun sıcaklığı 24 derece ve üzerinde olmalıdır. Hatta ideal su sıcaklığı 28 derece olduğundan, 28 derece civarında tutmanız daha sağlıklı olacaktır.

Su Kaplumbağası Beslenme

  Su kaplumbağaları obur canlılardır. Önüne ne kadar yiyecek koyarsanız koyun hemen onu yiyip bitirmek isterler. Dolayısıyla az miktarda ve sıkça koymalısınız. Onlara sadece yiyebilecekleri kadar besin vermelisiniz. Yavru su kaplumbağasına günde 3 kez, yetişkinlere yaz aylarında günde 2 kez ve kış aylarında 1 kez yiyecek vermeniz yetecektir. Beslenme sonrası kalan yiyecekler teraryumdan atılmalıdır. Aksi halde suyun kirlenmesine sebep olur. Su kaplumbağalarının yedikleri besinler oda sıcaklığında olmalıdır, yoksa onlar için zararlı olabilir.

su kamplumbağası

Etiketler: Su Kaplumbağası, Su Kaplumbağası bakımı
Mayıs 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR