Rekortmen Kediler

Guinness, kedi rekorları, rekortmen kediler

En Zengin Kedi

 

  Ben Rea (Birleşik Krallık) Mayıs 1988'de öldüğünde, 7 milyon sterlinlik (12.5 milyon dolarlık) servetini, malikanesini paylaştığı son 15 kedisinden hayatta kalan Blackie'ye devretti. Milyoner antika satıcısı servetinin çoğunluğunu sevgili evcil hayvanına bakma talimatı ile üç kedi yardım kuruluşu arasında paylaştırdı.

 

En Yeni Kedi Irkı 

  Evcil kedinin en yeni tanınan cinsi, üç ayrı katmandan oluşan kalın kıvırcık kürkü nedeniyle kaniş kedisi olarak da bilinen Selkirk Rex'idir. 1987'de Montana'da (ABD) doğmuş olup, cinsin kendiliğinden geliştiği  genetik bir mutasyondan kaynaklanmıştır. 2013 yılında resmi olarak ABD'deki Veteriner Üniversitesi tarafından genetik olarak farklı bir çizgi olarak kabul edildi ve geçerli ayrı bir cins olarak Uluslararası Kedi Birliği, Amerikan Kedi Hayranları Derneği ve Kedi Hayranları Derneği tarafından tanındı. 

 

En Uzun Bıyıklı Kedi

  Bir kedi üzerindeki en uzun bıyık rekoru 19 cm (7,5 inç) olarak ölçülmüştür. Bu rekor, sahibi Kaija Kyllönen ile birlikte yaşayan Missi'ye aittir. Bıyıklar, 22 Aralık 2005 tarihinde Finlandiya'nın Lisvesi kentinde ölçülmüştür. 

 

En Kısa Boylu Kedi

  En kısa kedi, 19 Temmuz 2013 tarihinde yerden omuzlara  9.34 cm (5.25 inç) ölçülen Lilieput'tur.

 

En Uzun Boylu Kedi

  Ludo, Barivel'ten önce rekor sahibi idi. Doğrulama sırasında, 6 Ekim 2015, Ludo, 118.33 cm (3 ft 10.59 inç) ölçmüştür. Ludo, Maine Coon kedisidir.  Ludo’nun selefi olan Mymains Steward Gilligan veya Stewie, 123 cm (4 ft 0,42 inç) büyüklüğünde yine bir Maine Coon.

 

En Uzun Ömürlü Kedi

  Guinness World Records, Texas, Mansfield'de 30 yaşındaki bir Siyam olan Scooter olduğunu belirledi. 26 Mart 1986 da doğan Scooter 2016 yılında maalesef ölmüştür.

 

En Uzun Kuyruklu Kedi

  Lauren ve Will Powers, Ferndale Michigan'daki evlerindeki bir değil, iki rekor kıran kedilerinden çok gurur duyuyorlar. Cygnus, uzun fiziksel nitelikleri ile rekorlar kitabına girmeyi başardı. 44.66 cm (17.58 inç) büyüklüğünde bir kuyruğa sahip olan Cygnus, kuyruğu çok uzun olduğu için eşyalara yanlışlıkla çarparak sahiplerine büyük zararlar vermiştir.

 

En Uzun Tüylü Kedi

  ABD California'dan iki yaşında bir kedi olan Sophie Smith, bir kedideki en uzun tüy ile yeni bir rekora imza attı. Sophie'nin kuyruğunda en uzun noktasında 25.68 santimetre (10.11 inç) ölçülen tüyleri onu dünyaca meşhur bir kedi yapmaya yetti.

 

En Yetenekli Kedi

  Süper yetenekli Didga, 5 Şubat 2016 tarihinde sahibi  sahibi Robert Dollwet (ABD / AUS) ile tam 24 numara yaptı. Yaptığı numaralar arasında kaykaya binmek, yüksekten atlamak ve nesneleri ayırt etmek gibi yetenekler var.

 

En Obur Kedi

 

  En ağır kedi, 12 Mart 1986'da 10 yaş 4 aylıkken öldüğü zaman 21.3 kg (46 lb 15 ½ oz) ağırlığında olan ve Thomas Vyse'nin (Avustralya) sahip olduğu Himmy'dir. El arabasıyla taşınması gereken Himmy, halinden oldukça mutlu bir kedidir.

  Bu rekorlar yayınlandığı tarihlerdeki Guinness Rekorlar Kitabı'ndan alınmıştır ve sonraki yıllarda rekorlar yine bir sevimli kedi tarafından egale edilmiştir.

 

 

   İlginizi çekebilir: Kedi Kapısı

 

Etiketler: Guinness, kedi rekorları, rekortmen kediler
Ağustos 15, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR