Rainbow Muhabbet Kuşu

rainbow muhhabet kuşu

Rainbow Muhabbet Kuşu

  Rainbow muhabbet kuşu muhabbet kuşu türleri arasında en renkli olanlardan biridir. Günümüzde de oldukça ilgi gören bu kuş türü, üreticiler tarafından da ilgi görmektedir ve adeta rainbow muhabbet kuşu yetiştirmek onlar için birer zevktir. Rainbow muhabbet kuşları isminden de anlaşıldığı üzere gökkuşağı renklerini taşır.

  İlginizi çekebilir: Rainbow Muhabbet Kuşu Yemi

  

Rainbow Muhabbet Kuşlarının Kökeni

  Rainbow muhabbet kuşu ilk olarak İngiltere’nin Keston isimli kuş çiftliğinde üretilmiş ve oradan neredeyse tüm dünyaya yayılmıştır. Renk ve kanat desenleri bu mutasyonu farklı kılmış ve özel ilgi görmelerini sağlamışlar.

Rainbow Muhabbet Kuşunun Genel Özellikleri

  Bu kuş türünün en belirgin özelliği yüzlerinin sarı renkte olmasıdır. Kanat uçları ise gri veya beyaz tonlarında ipek opal görünümdedir. Rainbow muhabbet kuşlarının kanat uçlarının sonlarına doğru sarımsı bir renk bulunmaktadır. Yani bir muhabbet kuşunun rainbow olduğunu anlamak için ilk olarak yüzünün sarı renkte olması, daha sonra kanat uçlarının gri ipek renklerinde olması gerekir. Parçalı değildir. Rainbow muhabbet kuşlarının gövde renkleri değişik renklerde olabilir. Gök mavisi, mor, leylak rengi en çok rastlanan renklerdir. Ayak renkleri genelde koyudur. Fakat açık renkli oldukları da görülebilir. Gökkuşağı muhabbet kuşunun genleri çekinik renk gen taşıyıcısıdır. Dişi rainbow muhabbet kuşlarında damızlık döneminde gaga koyu bir renk alır. Erkek rainbow muhabbet kuşlarında ise gaga mavi bir renktir.

  İlginizi çekebilir: Kuş Oyuncakları

 

Rainbow Muhabbet Kuşlarındaki Renkler

 

  Doğadaki muhabbet kuşların mavi, sarı, ve yeşil renk tek vücutta mevcuttur. Baş kısımları sarı, orta kısımları yeşil kuyruk kısımları ise mavidir. Rainbow muhabbet kuşundaki renk kombinasyonu ise yeşil, sarı, mavi, beyaz ya da gri tonlarının bir arada oluşturdukları fenotipik(dış görünüş) özelliktir. Bu tür renkleri bir arada toplamak zor olduğundan rainbow muhabbet kuşları değerlidir. Bütün bu renklerin de bir arada bulunabilmesi için, kuşun bütün renklerinin dominant(baskın gen) veya resesif(çekinik gen) olması gerekir.

 

İlginizi çekebilir: Kuş Kafesleri

 

 

Etiketler: rainbow muhabbet kuşu, rainbow muhabbet kuşu renkleri,
Ocak 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR