Ragdoll Kedisi

Ragdoll Kedisi

Ragdoll Kedisi

  Ragdoll kedilerinin gözleri parıl parıl parlar ve ipeksi tüyleri vardır. Bu görünüşleriyle kedi severleri oldukça etkilemektedir. Ragdoll kedilerin karakterleri de uyumlu ve cana yakındır. Gelin isterseniz bu kedi ırkını daha yakından tanıyalım.

Ragdoll Kedisinin Tarihi Kökeni

  Bilinen birçok kedi ırkının aksine Ragdoll kedi ırkı yeni bir ırk olarak tanımlanabilir. Bu güzel kediler 1963 yılında Kalifornia’da ortaya çıkmıştır. 1960’lı yıllardan Josephine isimli safkan olmayan açık gri renkli, uzun tüylü bir kediden üremiştir. Ragdoll, günümüzde ise tüm dünyaya yayılmış ve tanınan kedi ırklarından biridir.

Ragdoll Kedilerinin Fiziki Özellikleri

  Ragdoll kedisi büyük ırk kedilerden biridir. Bu iri kedilerin ağırlıkları 3,6 ile 9 kg arasında olabilir. Hatta bazı Ragdoll kedileri daha da ağır olabilir. Uzun tüyleri üç ana renkte sınıflandırılmaktadır; beyaz eldivenli, eldivensiz ve tek renkli olanlardır. Özellikle beyaz eldivenli olarak adlandırılanlar oldukça popülerdir. Tüy renkleri mavi, çikolata rengi veya kahve lila şeklindedir. Ragdoll kedilerinin göz renkleri ise safir mavisi olur, çok nadiren de olsa farklı renkte görülebilmektedir. Fakat ırkın kedine has göz rengi mavidir.

  Bu iri ve güzel kediler adeta birer dostluk abidesidir. Herkesle kolay dostluk kurabilir ve iyi anlaşabilir. Çocuklarla, köpeklerle ve diğer insanlar iyi anlaşır. Yabancılarla dahi iyi anlaşırlar, ancak elbette tutumları tanıdıklarına göre daha soğuktur. Ragdoll kedisi çok sosyal bir kedidir ve oldukça zekidir de. Bu kedilerin en ilginç özelliklerinden biri de sahiplerini sürekli ev içinde takip etmektir. Hatta bazı kedi sahipleri tarafından da yavru köpek olarak nitelendirilirler. Ragdoll kedisi yavru iken de yetişkin iken de oyun oynamaya bayılır. Sesleri ise vücutlarına oranla daha küçük ve yumuşak kalır.

Ragdoll Kedisi Bakımı

  Ragdoll kedisinin bakımındaki en önemli konulardan biri de düzenli olarak tüylerini taramaktır. Tarama işlemini yaparken uzun tüylü kediler için uygun olan kedi tarağını kullanın. Bazı kediler tüylerini taratma konusunda isteksiz olsa da Ragdoll kedileri tüy bakımı yapılırken herhangi bir sorun çıkarmazlar.

  Düzenli tarama dışında Ragdoll kedisinin kulak temizliğine de dikkat etmek gerekir. Kedilerde kulak temizliği ciddi bir iş olduğundan kedi kulak temizleyici pamuklarla eğer yapamayacağınızı düşünüyorsanız profesyonel bir yardım alıp bunu veteriner hekime yaptırmanızda fayda vardır.

Ragdoll Kedilerin Diğer Özellikleri

  Bu kedi ırkının ortalama ömürleri 13 ile 15 yıl arasındadır. Ragdoll genel olarak sağlıklı bir ırktır. Ancak yine de bazı sağlık sorunlarıyla karşılaşmaya yatkındırlar. Çok enerjik olmadıklarından dolayı obeziteye yakalanabilirler. Eğer kedinizin uzun ömürlü ve sağlıklı bir ömür geçirmesini istiyorsanız dikkatli olmanız gerekir.

  Tüm bunlara ek olarak bütün uzun tüylü kedilerde olduğu gibi tüy yumakları sorunu görülme olasılığı yüksektir. Kedilerde tüy yumağı sorunları sanılanın aksine ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden düzenli taramanın yanı sıra kedi maltı da verilmelidir.

ragdoll

   
Etiketler: kedi ırkları,
Eylül 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR