Özel Dönemlerde Köpek Beslenmesi

köpek beslenmeleri

  İnsanlar gibi köpeklerin de özel dönemleri vardır. Hamilelik veya emzirme dönemlerin de köpeklerin beslenme ihtiyaçları oldukça yüksektir. Bu dönemlerin yanı sıra kısırlaştırılan köpekler için de artık yeni bir dönemin başladığı söyleyebiliriz. Yavaşlayan metabolizmaları ve daha az fiziksel aktivite onları kilo alma riskiyle karşı karşıya bırakır.

  

Hamile veya Emziren Köpeklerin Beslenmesi

  Hamile köpeklerin veya emziren köpeklerin de beslenme ihtiyaçları oldukça yüksektir. Bu dönemde dişi köpeğin önünde bolca köpek maması bulundurun ve köpeğinizin yiyeceği miktarı ihtiyacına göre kendisinin belirlemesine izin verin. Hamile veya emziren köpeklere yavru köpek maması da vermek bir tür çözümdür fakat doğru mama çeşidini belirlerken veteriner hekiminize danışmanız da yarar var. Unutulmamalıdır ki, büyüme döneminde olduğu gibi gebelik ve emzirme dönemleri de kritik dönemlerdendir ve anne ile yavruların sağlığı için doğru beslenmenin önemi büyüktür. Hamile köpek mamalarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.

  

Kısırlaştırılmış Yetişkin Köpek Mamaları

  Köpeklerde kısırlaştırma aslında bir çok avantajı da beraberinde getirir. Bu avantajlardan bazıları, köpeklerde üremi sistemi hastalıkları riskinin azalması, istenmeyen köpek yavrusu veya terk edilmiş köpek yavrusu sayısının azalması, köpeklerde stres ve agrasifliğin düşmesi denebilir. Köpeklerde kısırlaştırmanın tek dezavantajı da köpeklerin metabolizma hızının ve buna bağlı olarak bazı hayvanlarda fiziksel aktivitenin düşmesiyle kısırlaştırılmış köpeklerin kilo almasına hatta obeziteye neden olabilmesidir. Kısırlaştırılmış dişi köpekler, kısırlaştırılmış erkek köpeklere göre oluşabilecek problemlere daha yatkındırlar. Online petshop petburada.com’un seçtiği kaliteli kısırlaştırılmış köpek mamalarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.


 

Kısırlaştırılmış Köpeklerin Kilo Alımını Önleme

  Kısırlaştırılmış köpeklerin beslenme programları iyi ayarlanmalı ve önerilen miktarda köpek maması verilmemelidir. Lif oranı yüksek köpek beslenme programları enerji dağılımını düşürdüğünden köpeklerin sağlığı için önerilen beslenme programları arasında yerini alır. Köpeklerde karbonhidrat seviyesinin kontrolü de önemli enerji kaynakları olduğundan kilo alımının önlenmesi açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Karbonhidratlar dengeli bir beslenme programında düşük miktarlarda ve doğru oranlarda olduğu sürece köpekler için sağlıklı birer besin kaynağıdır.


 

Yaşlı Köpeklerin Antioksidan İhtiyacı

  Yaşlı köpeklerin beslenme programındaki bir başka önemli nokta ise antioksidanlara duyulan ihtiyaçtır. İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de antioksidanlar, hücrelerin yaşlanma sürecini yavaşlatan maddelerdir ve serbest radikalleri nötralize ederek köpeğin sağlıklı kalmasına yardımcı olurlar. Serbest radikaller vücudun kendisi tarafından üretilir. Ancak fazlalık olduğunda köpeklerin sağlığına zarar verir. Erken hücre ölümü ve bedensel işlevlerin bozulmasına neden olur. Bu neden antioksidanlar açısından zengin besinlerle yaşlanan köpekler için mükemmeldir.


  Köpeklerin doğasına saygılı, asil maddeler, yüksek biyolojik değerlere sahip proteinler, botanik esanslar, meyveler, lif bulunan gıdalar ve antioksidan içeren hazır besinler de vardır. Bu hazır gıdalar proteinlerinin çoğunu hayvansal maddelerden ve orta seviyeli karbonhidratlardan, yapay koruyucu içermeyen yüksek kaliteli hammaddelerden oluşur. Kaliteli köpek mamaları markaları doğuştan gelen özelliklere değer verir ve hayvanların alışkanlıklarını, davranışlarını ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışır. Kaliteli yaşlı köpek mamaları markalarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.

 

 

  İlginizi çekebilir: Köpeğinizin Fazla Havlamasının Sebebi Ne?

 

 

Etiketler: hamile köpek beslenmesi, emziren köpek beslenmesi, yaşlı köpek beslenmesi, kısırlaştırılmış köpek beslenmesi,
Nisan 14, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR