Otobüslerde Evcil Hayvanlar Artık Sahiplerinin Yanında Yolculuk Edebilecek

otobüste evcil hayvan yolculuğu

Otobüslerde Evcil Hayvanlar Artık Sahiplerinin Yanında Yolculuk Edebilecek

  Resmi gazetede yer kalan karara göre, aşı karnesi bulunan kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlar sahipleriyle birlikte otobüs içinde de seyahat edebilecek. Önceden yolcuların seyahati sırasında taşıtların içinde evcil hayvanların taşınmasına izin verilmiyordu ve hayvanlar sadece bagaj bölümlerinde taşınıyordu.

  Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Taşıma Yönetmeliğini değiştirdi ve karar resmi gazetede yayınlandı. Yeni karara göre aşı karnesine sahip kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlar özel kafeslerde kilitli bulunmak koşulu, sahibinin kucağı veya oturduğu koltuğun ön tarafında taşınabilecek. Buna ek olarak otobüs firmaları evcil hayvanların araç içinde taşınabileceği özel seferler de düzenleyebilecek.

  Resmi gazetede yer alan şu ifadelere yer verildi: “Aşı karneli kedi, köpek(tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların taşıtın içinde taşınabileceği özel sefer düzenleyebilir. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine iki uyarma verilir.”

  kedi otobüs yolculuğu

Evcil Hayvanlarla Nasıl Seyahat Edilir?

  Eğer evcil hayvanınızla bir seyahat yapmayı düşünüyor ve bu konuda neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız bu yazımız tam da size göre! Seyahate başlamadan önce evcil hayvanınızın bir sağlık muayenesinden geçmesini öneriyoruz. Özellikle yolculuğunuzu otobüs ile yapacaksanız, evcil hayvanınızın kesinlikle veteriner hekimden onay alması şart.

Evcil Hayvanlarla Araba Yolculuğu Nasıl Yapılır?

  Kendi arabanızla seyahat edecekseniz elbette yolculuğunuz daha kolay olacaktır. Fakat bu evcil hayvanınızı araç içinde tamamen özgür bırakacağınız gelmez. Evcil hayvanlarla yapılan yolculuklarda yeterince önlem alınmazsa trafik kazaları meydana gelebilir. Yapacağınız seyahatte dikkat etmeniz gereken en önemli şey, hayvanın dinlenmesi ve tuvalet ihtiyacını gidermesi için 2-3 saatte bir mola vermektir. Dikkat etmeniz gereken diğer husus da kedi ve köpeklerini araç içinde yalnız bırakmamanızdır. Aksi taktirde vücut ısıları kontrolsüz şekilde artabilir ve bu durum çeşitli sorunlara sebebiyet verebilir.

köpek otobüs yolculuğu

Evcil Hayvanla Uçak Yolcuğu Nasıl Yapılır?

  Havayolu şirketleri çanta ya da kafes ağırlığı dahil 8 kilonun altındaki hayvanların yolcu kabinine alınmasına izin vermektedir. 8 kilonun üzerindeki ağırlıklarda evcil hayvanlar canlı taşıma bölmesinde kafesleriyle seyahat ederler. Uçak yolcuğunuzda evcil hayvanınızın sağlık karnesi mutlaka yanınızda olsun. Seyahate çıkmadan 4-5 saat önce yeme içme kesilmelidir. Tıpkı insanlar gibi hayvanların da basınçtan etkilendiğini göz önünde bulundurarak uçak yolculuğunun öncesinde veteriner hekiminizde onay almanızı öneririz. Ayrıca solunum sorunu yaşayan evcil hayvanların ağırlık limitlerine göre kabin içinde taşınmasına öncelik verildiğini de belirtmek isteriz.

Evcil Hayvanlarla Tren Yolculuğu Nasıl Yapılır?

  Devlet Demiryolları’nın ana hat trenlerinde örtülü kuşet ve yataklı vagonların haricinde kalan vagonlarda ve yüksek hızlı trenlerinde bütün vagonlarında kuş, kedi balık ve küçük köpek taşıyabilirsiniz. Diğer seyahatlerde olduğu gibi bu seyahatinizde de evcil hayvanınızın kimlik kartı ve veteriner hekiminizin verdiği sağlık raporu yanınızda olmalıdır. Evcil hayvanınızla taşıma yapılırken tren ve mesafeye göre tam standart bilet ücretinden yüzde 50 indirimli olarak bilet almanız gerekmektedir. Tren yolculuklarında da seyahate 4-5 saat kala evcil hayvanlarına bir şey yedirip içirmeyiniz. Seyahat için evcil hayvanınıza ilaç verilmesini önermemekle birlikte, veteriner hekiminizin gerekli gördüğü özel durumlarda ilaç verebileceğinizi belirtmek isteriz.

 

  İlginizi çekebilir: Sigaranın Evcil Hayvan Üzerindeki Etkileri

Etiketler: evcil hayvan otobüs, kedi otobüs yolculuğu, köpek otobüs yolculuğu,
Ocak 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR