Orta Irk Yavru Köpekler

orta ırk yavru köpekler

Orta Irk Yavru Köpekler

  Orta ırk köpekler, Brittany köpeği, Beagle köpeği, İngiliz Cocker Spaniel köpeği ve Fransız Bulldog köpeği gibi yetişkin ağırlıkları 11 - 25 kilo arasında olan köpeklerdir. Dünya Köpek Federasyonu tarafından tanınan ırkların neredeyse üçte birine karşılık gelir orta ırk köpekler.


  Orta ırk köpeklerin çoğu cesaretlidir, hareketlidir ve fiziki yetenekleriyle tanınırlar. Av köpekleri, sürü köpekleri, bekçi köpekleri, kızak köpekleri çoğunlukla orta ırk köpeklerden seçilir. Fakat günümüz şartlarında kentsel yaşama daha fazla maruz kalmaya başlamışlardır. Orta ırk köpekler yine de aktiftirler. Büyümeleri küçük ırk köpekler ve büyük ırk köpeklerle karşılaştırıldığında orta olarak nitelendirilir.

 


Orta Irk Yavru Köpeklerin Bağışıklık (İmmünolojik) Hassasiyeti

  Orta ırk köpekler hayata gözlerini açtıkları ilk haftalarda hergün ağırlıklarının %5 ile %10’u arasında kilo alırlar. Sütle başladıkları beslenmelerine katı gıdaya geçmeden önce kademe olarak değiştirirler beslenmelerini. Orta ırk yavru köpekler sütten kesilmeye yaklaşık olarak 3.haftada başlar ve yavrulara uygunluğu sebebiyle tercihen anneye emzirme dönemi boyunca rehidre olmuş köpek mamasına geçilir.


  Yavru köpekler için 7. haftada sütten kesilme dönemlerinin sonuna gelmek için köpek maması taneciklerinde gittikçe daha kuru olana geçilir. 4. ile 12. hafta arası yavru köpeklerin bağışıklık açısından riskin yüksek olduğu dönemdir. Yani bu dönemde köpeğinden annesinden içtiği süt azaldığı için bağışıklığı da azalmaktadır. Yavru köpeklerin aşı uygulamalarından sonra bağışıklıkları artacaktır. Online petshop petburada.com'un sizler için seçtiği orta ırk yavru köpek mamalarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.


  Bağlantılı yazı: Yavru Köpeklerde Aşının Önemi


  Yavru köpeklerin sütten kesilmesinden 12 aylık oluncaya kadarki dönemine uygun beslenme diyeti uygulanır, belirli besin maddeleri alımları sayesinde doğal savunmalarına katkıda bulunulur.

  

Orta Irk Köpeklerin Yetişkinliğe Erişmesi

  Orta ırk yavru köpekler yetişkinliğe ulaştıklarında yani 12 aylık olduklarında doğumlarının 40 ile 50 katına ulaşırlar. 1 yaşındaki orta ırk yetişkin köpeklerin sindirim sistemi henüz gelişmemiş olsa da metabolizmalarının artık 2 kat daha fazla enerji alımına ihtiyaçları vardır. Orta ırk yetişkin köpek mamaları midede çok büyük hacim teşkil etmeden enerjiyi ve sindirim toleransını iyi sağlamaktadır. Maksimum sindirim güvenliğine, bağırsak florası dengesine iyi gelen yüksek kalitede protein ve lif ile ulaşılır. Buna ek olarak kontrollü kalsiyum ve fosfor alımı güçlü iskelet gelişimlerine katkı sağlar. 

 

Etiketler: orta ırk yavru köpek bakımı, köpek maması,
Nisan 04, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR