Muhabbet Kuşu Yıkanır Mı?

muhabbet kuşu

Muhabbet Kuşu Yıkanır Mı?

 

  Her canlıda olduğu gibi muhabbet kuşları da temizlenmeye ihtiyaç duyarlar ve bu ihtiyaçlarını genelde kendileri karşılarlar. Yine de ev ortamında yaşayan muhabbet kuşları normalde daha fazla kirlenmeye maruz kalabileceklerinden zaman zaman profesyonel bir bakıma ihtiyaç duyabilirler. Bu amaçla üretilen kuş kafeslerine rahatlıkla takılabilen kuş banyolukları, kuşlarınızın bu ihtiyaçlarını giderebilecek iyi bir bakım sağlarlar.

  

Muhabbet Kuşu Nasıl ve Ne Sıklıkla Yıkanır?

 Genel olarak muhabbet kuşlarına banyo yaptırma aralığı 2 haftada bir civarında olmalıdır. Hava şartlarına göre ayda 1 kez de banyo yaptırabilirsiniz. Muhabbet kuşlarının ne zaman temizlenmeye ihtiyacını olduğunu merak ediyorsanız kısa bir gözlem yaparak bu sorunun cevabına ulaşabilirsiniz. Eğer muhabbet kuşunuz sürekli olarak gagasıyla vücudunu temizlemeye çalışıyorsa, bu davranışı onun kirlenmiş olduğunu ve banyo yapma zamanın geldiğini bize haber verir.

 


Muhabbet Kuşları Hangi Yöntemlerle Yıkanır?

  Aslında muhabbet kuşlarına banyo yaptırmak için birkaç yöntem vardır. İlki yukarıda bahsettiğimiz gibi kuş banyoluğudur. Bu banyoluklar, muhabbet kuşunuzun kendi kendine duş almasına yardımcı olur. Yapmanız gereken ılık derece bir miktar suyu banyoluğa koyup, suyun içine bir miktar kuş yemi ya da muhabbet kuşu oyuncağı koyduğunuzda kuşunuzun suya girmesini kolaylaştırmak. Muhabbet kuşları suya alıştığında kendi hareketleriyle temizlenebilirler. İleriki aşamalarda kuşunuz bu durumu alışkanlık haline getirebilir. Dolayısıyla kuş banyoluğu kullanmayı tercih ettiğinizde, muhabbet kuşunuzun temizliğini ve bakımını yapmak daha kolay olacaktır.


  Muhabbet kuşlarını yıkamanın bir diğer yöntemi ise musluk altında yıkamaktır. Bu yöntem, diğer yıkama ve bakım türlerine göre kuşunuzu en fazla rahatsız edebilecek yöntemdir. Ilık seviyede olan musluğu suyunu çok olmayacak derece açın ve muhabbet kuşunuzu fazla tazyiğe maruz bırakmamak için musluğa yakın tutun. Elinizle ovalayın ve muhabbet kuşunuzu suyun altında uzun süre tutmamaya çalışın. Yüzüne ve gözlerine suyun gelmemesine özen gösterin. Hatta kuşunuzun ağzına kaçabilecek sular ise canlarını riske atabilecek türden tehlike oluşturabilirler.


  Yağmurlama yöntemi muhabbet kuşlarını yıkamada kullanılan bir diğer yöntemdir. Evlerde çiçek yapraklarını ıslatmak için kullanılan su spreylerini yağmurlama yöntemi için kullanabilirsiniz. Bu işlemi yaparken muhabbet kuşlarını ürkütmemek adına, yakından değil belli bir mesafeden kuşunuzun üstüne su sıkabilirsiniz.

  Muhabbet kuşunuzu yıkarken kullanacağınız yöntem ne olursa olsun, yıkama işlemi bittikten sonra muhabbet kuşunuzu asla cereyanda bırakmayın. Aksi halde kuşunuzun sağlığını tehlikeye sokan ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. 

  

  İlginizi çekebilir: Muhabbet Kuşu Sahibine Nasıl Alıştırılır? 

 

 

Etiketler: muhabbet kuşu yıkanır mı, muhabbet kuşu nasıl yıkanır, muhabbet kuşu ne sıklıkla yıkanır,
Mart 14, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR