Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı

Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı

Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı

  Her canlıda olduğu gibi muhabbet kuşlarında da yemin yanı sıra suyun önemi oldukça büyüktür. Muhabbet kuşunun suyu kafesin içinde kolay ulaşılabilir bir yerde olmalıdır. Ayrıca sularının sürekli taze ve temiz olması gerekir. İdeal olan muhabbet kuşlarının sularının kış aylarında gün aşırı, yaz aylarında ise her gün yenilenmesidir. Suyu değiştirirken suluğun içinin de fırçalanması gerekir.

Muhabbet Kuşu Suyuna Doğal Takviyeler

  Muhabbet kuşlarının içme sularına vitamin koyabileceğiniz gibi doğal takviye olarak da birkaç damla limon damlatabilirsiniz. Limon, C vitamini bakımından oldukça kuvvetlidir ve kış mevsimlerinde olası hastalıklara karşı evcil hayvanınızı korur. Yine muhabbet kuşunun suyu birkaç damla pekmez ya da bal ilave etmek de hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Ancak abartmamanız gerekir. Ayrıca veteriner hekiminize de bu takviyelerin evcil hayvanınızın kullanımına uygun olup olmadığı danışınız.

  İlginizi çekebilir: Muhabbet Kuşu Kaç Yıl Yaşar?

Muhabbet Kuşu Suyu İçin Vitamin Kullanımı

  Muhabbet kuşlarında kullanılan vitaminler kuşların günlük vitamin ihtiyaçlarını karşılar. Buna ek olarak üreme zamanlarında olumlu katkı sağlar. Sağlıklı yumurtalar üretmeye destek olur. Yavru muhabbet kuşlarının daha sağlıklı büyümesi için sularına takviye olarak kullanılır. Muhabbet kuşu vitaminin ne kadar katılacağı kutusunda yazmaktadır. Haftada kaç gün kullanılması gerektiğine de yine kutu üzerindeki talimatlara bakarak karar verebilirsiniz. Vitamini verirken de takviyenin dozunu iyi ayarlamanız gerekir. Dozunu fazla kaçırdığınızda yarardan çok zarar olur. Hatta aşırı vitamin muhabbet kuşlarında kalp krizine neden olabilir.

  Tüy ve bakım spreyleri, kafes kuşları ve güvercinlerin kullamını için üretilmektedir. Bu ürünler pire, kene ve bitlere karşı koruma sağlamaktadır. Ayrıca pirelerin, kenelerin ve bitlerin vücutta yarattığı cilt tahrişlerini giderir. Kuşların parazitlerden dolayı kendilerini gagalamalarının da önüne geçer.

  Kuşların zaman zaman sindirimle ilgili de problemleri olabilir. Böyle bir durumda kuşlar için sindirim düzenleyici kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin içerisinde sindirim düzenliyeci yararlı bakteriler bulunur. Bağırsak mikroflorasını düzenlerken, proteaz enzimi de sindirime yardımcı olur. Mama ve yem değişiminde ortaya çıkabilecek olan sorunları giderir. Evcil hayvanınızın canlı ve parlak bir tüy yapısına sahip olmasına katkıda bulunur. Obezite ve karaciğer hastalıklarını tedavisine destek olur. Alerji semptonlarının azalmasını sağlar.

kuş vitamini

Etiketler: muhabbet kuşu vitamin,
Aralık 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR