Kuş Oyuncağı Nasıl Seçilir?

Kuş Oyuncağı Nasıl Seçilir

Kuş Oyuncağı Nasıl Seçilir?

  Kuşların sağlıklı bir şekilde uçabilmesi, hareket edebilmesi, tırmanabilmesi ve gagalarını işlevli bir şekilde kullanabilmesi için kuş oyuncakları oldukça faydalı ürünlerdir. Öyle ki bu nedenle birçok kuş türü için üretilmiş oyuncaklar bulunur. Bu oyuncaklardan da muhabbet kuşu oyuncakları en popüler olanlardır. Çünkü ülkemizde en çok muhabbet kuşları beslenmektedir. Muhabbet kuşları da oyuncaklarla oynamayı oldukça seven canlılardır. Özellikle kafesinde tek başına yaşayan muhabbet kuşlarının vakit geçirmeleri için oyuncaklar oldukça işe yarayan ürünlerdir. Peki kafesinde ister tek olsun, ister çift olsun her kuşlar için olmazsa olmaz bu oyuncaklar nasıl seçilir? İyi bir kuş oyuncağı nasıl olmalıdır?

  Kuş oyuncakları kafeslerin boyutuna göre değişebilmektedir. Öyle ki kafeste kuşunuza da hareket edecek alan bırakmanız gereklidir. Tam da bu yüzden kuş oyuncakları satın alırken, kafesin boyutuna orantılı ve kafesin içini fazla doldurmadan bir tercihte bulunmalısınız. Kuş oyuncakları ucuz olduğundan dolayı çokça alınabilmektedir fakat bu yarardan çok zarara sebebiyet verebilmektedir.

  İlginizi çekebilir: Kuş Kraker ve Ödülleri

Kuş Oyuncakları Nelerdir?

  Bütün kafes kuşlarının stresten uzak kalması gerekir. Aksi halde kuşların tüyleri dökülebilir ve diğer hastalıklara yakalanabilirler. Bu sorunun önlenmesi adına kuş oyuncakları oldukça etkilidir. Evcil hayvanlarınızın keyifli vakitler geçirebileceği, oyunlar oynayabileceği ürünlerdir. Kuş merdiveni, bu ürünler arasında popülerdir. Hareket etme kabiletini arttırırken, pençe kullanımını da geliştirmeye yardım eder. Kuşlar kendilerini geliştirmek için akrobatik hareketler de ederler. Kuşlar, kuş oyuncakları ile esnekliklerini geliştirir. Hatta göreceksiniz ki yeni kuş oyuncaklarıyla daha fazla ses çıkaracaktırlar. Bu davranışları onların mutlu olduğunu gösterir.

  Kuş salıncağı, evcil hayvanınızın kafesinde sallanmasını sağlarken aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar, özellikle büyük boy kuş kafesi için ideal bir aksesuar ve oyuncaktır. Ağaç, plastik, metal gibi materyallerden yapılmış birçok kuş salıncağı çeşidi bulunmaktadır.

  Ses çıkaran kuş oyuncakları da kuşların bir hayli ilgisini çekmektedir. Ancak bazı kuşlar özellikle de yalnız ve küçük olan kafes kuşları oyuncağın çıkardığı bu sesten korkabilir. Eğer sizin de kuşunuz oyuncağın çıkardığı sesten korkarsa oyuncağı kafesten alın.

  Kuş aynası da bir nevi oyuncak görevi görmekle birlikte kafeslerin olmazsa olmaz aksesuarlarındandır. Kafesinde yalnız olan kuşlar kendileriyle aynada konuşurlar, oyun oynarlar ve keyifli vakit geçirirler.

  Zincir şeklinde iç içe geçmiş olan kuş oyuncakları da klasik ve en çok tercih edilen modeller arasında yerini alır. Bu oyuncaklarda ayrıcak bir çan da bulunur.

Kuş Oyuncağı Seçimi

  Kuş oyuncakları kafesin yanı sıra kuşların türüne göre de üretilmektedir. Yani muhabbet kuşu ile papağan için olan oyuncaklar birbirinden farklıdır. Papağan oyuncakları daha çok papağanların gagasını kullanmaya yöneliktir. Bu kuşların gagaları büyük ve keskin olduğundan dolayı da daha dayanıklı malzemeden üretilirler. Dolayısıyla bir papağana muhabbet kuşu oyuncağı satın aldığınız oyuncağın uzun süre dayanmasını beklemek doğru olmaz.

  Kuş oyuncağı seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da bilindik bir markanın ürünlerini satın almaktır. Aksi taktirde kalitesiz ve testlerden geçmemiş bir kuş oyuncağı evcil hayvanınız için ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden sadece bildiğiniz petshopların ürünlerini tercih edin.

kuş oyuncakları

Etiketler: kuş oyuncakları,
Eylül 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR