Köpeklere Öğretilecek Komutlar

Köpekler Hakkında

Köpeklere Öğretilecek Komutlar


Köpeğinizi eğitmeye başlamadan önce, başarı şansınızı en üst düzeye çıkarmak ve köpeğinizle uzun bir sevgi dolu ilişki kurmak için ihtiyaç duyacağınız birkaç temel şey vardır.


Birincisi,  köpeğinizin güvenliği ve köpeğiniz üzerindeki kontrolünüz için gerekli olan bir köpek tasmasıdır. Köpeğinizin tasmasının Deri mi yoksa Parlak Renkli Mi olduğu size kalmış ama sağlam olduğundan emin olun.

Daha sonra, köpeğinizin kontrolünü elinizde tutmanızı sağlayan, boyun ya da göğüs tasmasına takmak için bir sevk kayışına ihtiyacınız olacak. Bu, sizinle köpeğiniz arasındaki bağlantıdır, bu nedenle eğitim ve yürüyüşler için uygun uzunlukta olmalıdır.

Son olarak, iyi bir Köpek Ödülü. Köpeğinizi tüm sıkı çalışmaları için bir ödülle motive etmek eğitim başarısını yükseltecektir. Maaş almak gibi düşünün, maaş almadan her gün işe gitmezsiniz, peki köpeğiniz niye gitsin.


Köpeklerimizi çok seviyoruz - yavrularımızı mutlu ve sağlıklı tutmak için bakım, veteriner kontrolleri, mama ve diğer her şey için para harcamaya hazırız. Ancak bu olmazsa olmazların dışında evcil hayvan sahiplerinin köpeklerini eğitmeleri ve temel komutları doğru bir şekilde öğretmeleri gerekmektedir. Köpek eğitimi, zihinsel uyarım yaratır ve köpeğinizi daha aktif ve iyi huylu hale getirmek için disiplini ve itaati bir aile bireyi olmaya teşvik eder.


Anlamanız gereken çeşitli köpek itaat eğitimi gerçekleri var - ama köpeğinize öğretebileceğiniz temel komutlardan bazıları burada.


İsim Tanıma

Amaç: komutları öğretirken köpeğinize düzgün hitap etmek.

Köpeğinize herhangi bir etkinlik öğretmeden önce, köpeğinize adını tanımasını öğretin. Bu, disiplin aşılamanın ilk adımıdır. Onlara uygun şekilde hitap ederseniz, komutlarınızı ve egzersizlerinizi öğretmek daha kolay olacaktır. Köpeğinizin iyi tepki verdiğinin bariz bir işareti, adını seslendiğinde size bakmasıdır. Doğru yaptıklarında bir ödül veya sevgi vermeyi unutmayın.


Bırak Ya Da Hayır

Amaç: Köpeğinize yaklaştıkları veya yutmak üzere oldukları bir şeyi tutmamasını veya almamasını söylemek.

Köpeğinizin sindirmesi gereksiz olan her şeyi yemesini istemeyebilirsiniz. 'Hayır' veya 'Bırak' komutunun yararlı olmasının nedeni budur. İkramları iki elinizde tutarak başlayın. İlk elinizi yavaş yavaş hareket ettirin veya ikramı yalamalarını veya koklamalarını tetiklemek için köpeklerinizin yüzüne doğru hareket ettirin, ardından 'bırak' veya 'hayır' komutunu söyleyin. Köpeğiniz elinizden ilk mamayı almaya çalıştığında, ona vermeyin. Köpeğiniz artık ilk ödüle ilgi duymadığında ikinci ödülü diğer taraftan verin. Bu eylem, istenen davranışı izlediklerini gösterir. Köpeğiniz ustalaşana kadar egzersizi uyguladığınızdan emin olun.


Gel

Amaç: Köpeğinize size geri dönmesi ve köpeğinizi beladan uzak tutmak için.

Bu komut, köpeğinize bir tasma takarak başlamalıdır. Köpeğinizden belli bir mesafe uzaktayken köpeğin tasmasını nazikçe kendinize doğru çekin ve 'gel' deyin. Köpeğiniz size doğru hareket etmeyi başardığında, ona bir ödül, övgü veya sevgi verin. Köpeğiniz düzgün bir şekilde öğrenene kadar bu aktiviteyi tekrarlayın.


Takip

Amaç: Köpeğinizin dikkatinin sizde kalmasını veya size odaklanmasını sağlamak.

Bu komut, köpeğinize elinizde sakladığınız bir ödülü vererek gerçekleştirilir. Elinizi dikkatlice köpeğin burnuna, ardından yüzüne doğru hareket ettirin. Göz teması kurarken köpeğinizin tüm dikkatini çektiğinizde, 'takip' komutunu söyleyin. Ödül olarak, köpeğinize bir ödül verin veya onu övün.


Yat

Amaç: Heyecanlı bir köpeği sakinleştirmek ve bazı köpeklerin davranış sorunlarını ele almak.

Bu aktivite, köpeğinizin pasif bir pozisyonda olmasını gerektirdiğinden biraz zorlayıcıdır. Köpeğiniz için bir ödül sunarak bu komutu yürütün. Ödülü kapalı yumruğunuzla tutun, ardından yavaşça köpeğinizin burnuna ve yüzüne doğru yaklaştırın. Köpeğinizin nesneyi koklamasına izin verin, ardından elinizi yavaş yavaş yere doğru hareket ettirerek onu takip etmesine izin verin. Köpeğiniz yatma pozisyonuna gelene kadar elinizi yerde kaydırmaya devam edin. Düştüklerinde, 'yat' komutunu vermenin tam zamanıdır. Köpeğinize bir ödül sunun veya davranışlarından dolayı onu övün. Öğrenene kadar bu egzersizi tekrarlayın.


Al Ve Bırak

Amaç: Köpeğinizi aldığı nesneyi azına alması ve bırakması için eğitmek.

Bu komutu uygulamak için, köpeğiniz ağzını açtığında ve nesneyi kapmaya veya yakalamaya istekli olduğunda 'al' komutunu vererek başlayın. Nesneyle oynamaları için onlara zaman tanıyın, ardından yavaş yavaş ilkiyle tamamen aynı olan başka bir nesneyi tanıtın. Köpeğinize aynı değeri veriyormuş izlenimi yaratarak, köpeğinizin ikinci nesneye doğru hareket etmesini ve onu ısırmasını tetikleyecektir. Köpeğiniz ilkini düşürdüğünde, 'bırak' komutunu verin. Köpeğiniz ikinci nesneyi yakaladığında veya kaptığında 'al' komutunu söyleyin. Köpeğinizi ödüllendirin ve düzgün bir şekilde öğrenene kadar bu aktiviteyi uygulayın.


Otur

Amaç: Köpeğinizi sakinleştirmek ve kendi kendini kontrol etmesini sağlamak.

Bu aktivite iki komutun birleşimidir: otur ve kal. Köpeğinizi önce 'otur' komutuyla eğitin. Bu alıştırmayı yapmak için, köpeğinize bir ödül maması sunarak başlayın. Ödül mamasını tutun ve köpeğinizin burnuna yaklaştırın, ardından elinizi yavaş yavaş yukarı kaldırın, böylece köpeğiniz de kafasını hareket ettirecek ve elinizin yönünü takip edecektir. Köpek doğal oturma pozisyonunu aldığında 'otur' komutunu verin. Köpeğinize bir ödül verin veya onu övün ve öğrenene kadar bu aktiviteyi tekrarlayın.


Köpeğiniz 'otur' komutunu mükemmelleştirdiğinde, ona 'kal' komutunu öğretin. Köpeğiniz doğal oturma pozisyonundayken avucunuzu köpeğinize bakacak şekilde açın ve 'bekle' komutunu verin. Yavaş yavaş köpeğinizden uzaklaşarak egzersize devam edin, ardından 'kal' komutunu söyleyin. Köpeğiniz yerinde beklediğinde bir ödül verin veya onu övün. Egzersizi mükemmelleştirene kadar tekrarlayın.


Dur

Amaç: Tarama sırasında veya veteriner muayenesi gibi ayakta durmanın gerekli olduğu durumlarda köpeğin kolayca pozisyon almasını sağlamak.

'otur' komutunu vererek başlayın. Elinizde bir ödül mamasını köpeğinizin burnuna doğru ileri ve sonra aşağı doğru hareket ettirin. Mamayı tutan elinizin yönünü takip ederek, köpeğiniz ayakta durma pozisyonuna gelene kadar elinizi ileri doğru hareket ettirin. ' kalk' komutunu söyleyin ve köpeğinizi övgü veya ödülle ödüllendirin.


Bekle

Amaç: Köpeğinizi hareket etmemesi veya dolaşmaması için eğitmek.

Köpeğiniz arabanızın dışındayken veya kapalı bir kapının hemen önündeyken 'otur' komutunu vererek bu görevi gerçekleştirin. Avucunuzu açın ve 'bekle' komutunu söyleyin. Köpeğiniz düzgün bir şekilde öğrenene kadar bu aktiviteyi tekrarlayın.


Topuk

Amaç: Köpeğe yanınızda ilgisi sadece sizde olarak yürümesini öğretmek.

Sağ elinizle köpeğin tasmasını tutarak bu komutu başlatın. Köpeğinizin sol tarafınızda kalmasına izin verin. Sol elinizi kullanarak ödülü tutun ve köpeğinize yürürken veya oturmasını söylerken rehberlik edin. Topuk komutunu verin. Köpeğinizi yanınızda yönlendirirken birkaç adım atın. Köpeğinizi övün veya ona bir ödül verin.

 


Nereye gidersek gidelim, köpek arkadaşlarımızla her zaman keyifli bir ilişki yaşamak isteriz. Davranış problemlerini çözmek ve sağlıklı ve mutlu bir arkadaş olmasını sağlamak için köpeğinize bu temel komutları öğretin.

 

kedi kumu

Kedi & Köpek Eğitimi Hakkında

Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Tuvalet eğitimi genellikle evde beslenen hayvanlar için gerekli bir eğitimdir. Tuvalet eğitimi sizin belirlediğiniz ev içerisindeki bir bölge ya da dış mekandaki bir alan olabilir. Ev içerisinde yavrunun belirlediğiniz bölgeye tuvaletini yapmasını istiyorsanız iç mekan tuvalet eğitimi metodunu kullanmanız gerekmektedir, eğer yavrunun tuvalet ihtiyacı duyduğu zamanlarda dışarı bir mekana tuvaletini yapmasını istiyorsanız dış mekan tuvalet eğitim metodunu kullanmanız gerekmektedir.

Yazının Devamı >>

Hızlı Köpek Eğitiminin İpuçları

Fiziksel uygunluk, zihinsel uyanıklık, sosyal katılım ve duygusal istikrarın temelini oluşturduğundan, köpeğinizle uzun, mutlu ve güvenli bir ilişki için uygun eğitim şarttır. Doğru eğitmenlerden alınan kursların köpeklere etkisi tartışılmazdır. Eğitimin uygulandığı yavru köpekler her zaman hem aileden hem de çevreden taktir toplar.

Yazının Devamı >>

Köpek Eğitim Ürünleri

Köpekler, insanların en yakın dostları olmakla birlikte eğitime en müsait hayvanlar olarak bilinir. Lakin, köpeklerin eğitimi için bazı araç gereçlerin kullanılması gerekir ki, modern zamanlarda kimya ve elektronik sayesinde köpek eğitim ürünleri oldukça farklı bir boyuta geçmiş durumdadır. Artık köpeklerimizi acı veren yöntemlerle elbette eğitmiyoruz.

Yazının Devamı >>

Kedi Eğitilir mi?

Kedilerin eğitilemediği, eğitilmeyi reddettiği söylenir hep, kısmen de doğrudur. Kedilere, itaat, saldırı veya arama kurtarma eğitimi veremezsiniz. Kedi eğitimi, ancak yapmasını istemediğimiz bazı hareketlerinin engellenmesi şeklinde olabilir ve bu başına buyruk dostlarımızla bu eğitim de her zaman başarılı sonuçlar vermeyebilir.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Köpekler Hakkında
Mart 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR