Köpeklerde Gold İmplant Uygulaması

Köpek hakkında

Köpeklerde Gold İmplant Uygulaması

Akupunktur, veteriner tarafından kullanılan çeşitli tedavilerden biridir. Akupunktur, Latince acus - iğne ve pungere - delmek veya delmek anlamına gelir, istenen etkiyi elde etmek için çeşitli biyokimyasal ve fizyolojik koşulları değiştirme yeteneğine sahip vücuttaki belirli noktaların uyarılmasıdır. Hayvanlar ve insanlar üzerinde 4000 yılı aşkın bir süredir başarıyla kullanılmaktadır.

Gold implant uygulaması kalıcı bir akupunktur şeklidir. Altın boncuklar, köpeğin sırtındaki ve kafasındaki akupunktur noktalarına implante edilir. Altın tanecikleri çok küçüktür, yaklaşık bir toplu iğne başı veya ince bir tükenmez kalemin ucu büyüklüğündedir. Akupunkturda uyarılan noktaların uzun süreli uyarılmasını sağlarlar. Tüm tedavi biçimlerinde olduğu gibi, bazı vakalarda işe yarayacak, bazıları içinde yararlı olmayacaktır. 

Eklem ağrısı problemlerini düzeltmek için altın implantların kullanılması, ilk kez 70'lerde Amerika Birleşik Devletleri'nde Dr. Grady Young ve Dr. Terry Durkes tarafından tanıtılan bir tekniktir. Başlangıçta implantlar sadece kalça displazisi ve epileptik atakları tedavi etmek için kullanıldı. Günümüzde ayrıca, osteoartrit, bazı felç türleri, intervertebral disk hastalığı, konsolide olmayan kırıklar gibi başlıca eklemleri etkileyen diğer birçok rahatsızlığın yanı sıra idrar kaçırma, astım, alerjik dermatit, yalama tedavisinde de kullanılmaktadırlar. Diğerleri arasında granülomlar veya fekal inkontinans yer almaktadır.

Köpeklere Gold İmplant Nasıl Uygulanır?

Bu teknik akupunktur yani geleneksel Çin tıbbına dayanmaktadır ve 24 ayar altının küçük parçalarının ağrı noktalarına yakın bölgelere uygulanmasından oluşur ve bölgenin sürekli uyarılması amaç edinilmiştir. Geleneksel akupunkturda iğneler 20-30 dakika etki gösterirken, altın implantlar yerleştirildikten sonra vücutta bırakılarak etkinin uzun süre devam etmesini sağlar. Bir iğne kullanılarak, ağrı noktalarına üç altın boncuk implante edilir ve ağrı noktalarnın yerleri belirlidir. Altın parçecıkları 1,6 mm'den biraz daha küçüktür.

Öte yandan, işleyiş mekanizması şu şekildedir: Bir eklemde bir ağrı noktası olduğunda, pH yükselir (alkaloz), bu da negatif yüklerin artmasına neden olur ve bu, eklem ağrısını daha da şiddetlendirir. Altın implantlar pozitif yük oldukları için bu etkiyi nötralize ederek hem ağrıyı hem de enflamasyonu azaltarak belirgin bir iyileşme sağlar.
Akupunktur noktaları aşağıdaki yöntemlerden herhangi biri kullanılarak uyarılabilir:
İğneler
Elektro-akupunktur
Akupunktur - noktaya bir solüsyon enjekte etmek
Yakı - noktayı ısıtmak
İmplantlar - noktaya altın veya diğer metalleri yerleştirmek
Lazer

 

Gold İmplant Köpeklere Nasıl Fayda Sağlar?

Akupunkturun artık tüm önemli fizyolojik sistemleri etkilediği bilinmektedir. Öncelikle kas-iskelet, hormonal ve kardiyovasküler sistemleri etkileyen merkezi sinir sistemi yoluyla çalışır. Ağrıyı hafifletmekten daha fazlasını yapar. Nasıl çalıştığı, kişinin hangi durumu tedavi ettiğine ve hangi noktaların kullanıldığına bağlıdır. Akupunktur dolaşımı artırır, birçok nörotransmitter ve nörohormonun (bir kısmı endorfin) salınmasına neden olur, vücudun "doğal ağrı kesici" hormonları, kas spazmlarını hafifletir, sinirleri uyarır, vücudun savunma sistemlerini uyarır ve daha birçok faydalı etkiye sahiptir. Çin felsefesine göre hastalığın vücuttaki enerji dengesizliği olduğunu not etmek ilginçtir. Akupunktur tedavisi, enerjiyi dengelemeye, enerji akışını düzeltmeye ve böylece hayvanı iyileştirmeye dayanır.

Köpeklerde Gold İmplant Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

Köpeğinizde kanser varsa altın boncuk kullanılmamalıdır. Altın kanseri tetikliyor. Altın boncuklar kansere neden olmaz, bu nedenle implantlı köpeklerin kanser olma olasılığı diğer köpeklerden daha fazla değildir. Köpeğinizin zaten kanseri varsa, altın boncuklar faydadan çok zarar verecektir.

Altın implantların ana terapötik endikasyonu ağrılı eklemlerin tedavisi içindir. Bugün birçok köpek eklem problemleri ve osteoartritten muzdariptir. Cerrahiden farmakolojik tedavilere kadar pek çok tedavi bu problem için en fazla uygulanan tedavi yöntemidir. Cerrahi çözüm genellikle zor bir postoperatif dönem gerektirmesine veya her zaman uygulanabilir olmamasına rağmen, cerrahların en fazla tercih ettiği tedavi yöntemidir. Farmasötiklere gelince, bunlar genellikle ağrıyı hafiflettikleri için geçicidir, ancak ciddi yan etkileri vardır. Bu nedenle, doğal anti-enflamatuarlar ve kondroprotektörler genellikle iyi bir tedavi seçeneği olabilir. Bu bağlamda altın implantlar nispeten yeni bir alternatiftir. Ortak koruyucular gibi diğer yardımcılarla birlikte, altın implantlar, cerrahi bir çözüm uygulayamadığımızda veya basitçe kontrendike olduğunda evcil hayvanlarımızdaki osteoartrit sorunlarıyla baş etmenin iyi bir yoludur. İmplantların yerleştirilmesi ile ilgili olarak, köpeğinizin tanıyı koyabilmesi için öncelikle tam bir klinik muayeneden geçmesi gerekir. İmplantlar, hayvan derin sedasyon altındayken yerleştirilecektir. Bir kez yerleştirildikten sonra postoperatif tedavi gerekmez. Ancak egzersiz miktarının iki hafta süreyle sınırlandırılması önerilir.

Köpeklere Gold İmplant Ne zaman uygulanabilir?

Gold implant tedavisine başlamadan önce evcil hayvanın muayene edilmesi gerekir. Klinik ve radyografik muayene ile bu tedavi şekline uygun tanı konmalıdır. implantlar, ağrılı eklemi çevreleyen ve kalıcı olarak kalacakları hassas bölgeye özel bir iğne aracılığıyla dokuya yerleştirilir. Gold implant tedavisi diğer operatif ve ilaç tedavisi ile birlikte iyileşmeyi hızlandırmak için de uygulanmaktadır. Hekim ne zaman uygulayacağına karar verdiği sürece gold implant uygulaması kolaylıkla yapılmaktadır.

Etiketler: Köpek hakkında
Temmuz 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR