Köpekler ve Kediler İçin Probiyotikler

Kediler ve köpekler hakkında

Köpekler ve Kediler İçin Probiyotikler

Evcil hayvanınızın midesi hassas mı? Ya da belki cilt tahrişlerine veya alerjiye eğilimlidirler? Tıpkı biz insanlar gibi, evcil hayvanlar da bağışıklık sistemleri zayıfladığında sıklıkla hastalık belirtileri gösterirler. Köpek veya kediniz ishal, gaz, kramp, şişkinlik , ağız kokusu, alerji ve genel sağlık sorunları gibi belirtiler yaşıyorsa , bunun sebebi bağırsaklarında bir dengesizlik olma ihtimali olabilir. Bağırsakların vücudun ikinci beynidir. Genel sağlığımız üzerine etkisi tartışılmazdır. Kedi ve köpeklerimiz için de aynı durum geçerlidir.

Köpekler ve kediler için probiyotik nedir?
Basitçe söylemek gerekirse, probiyotiklere dost bakteriler diyebiliriz.
Probiyotikler, sağlıklı sindirim için gerekli olan sağlıklı mikroflorayı (iyi bakteriler) içerir. Mikroflorada bir dengesizlik olduğunda evcil hayvanlarda ishal, gaz, kramp, şişkinlik, ağız kokusu, alerji ve genel sağlık sorunları gibi belirtiler görülebilir.
Mikroflora seviyeleri farklı nedenlerden dolayı bozulabilir: Örneğin evcil hayvanınızın kulak enfeksiyonu veya mantar enfeksiyonu varsa, cilt tahrişi veya alerjisi varsa veya antibiyotik kullanıyorsa bu floranın bozulması kaçınılmazdır. Minik dostunuz sağlıklı ve dengeli bir bağırsağa sahip olduğunda yiyecekleri daha iyi sindirebilecek, vitamin ve mineralleri daha iyi emebilecek ve güçlü bir bağışıklık sistemini koruyabilecektir.

Evcil hayvan probiyotikleri ne zaman kullanılır?
Huzursuz bir karın, alerji ve hatta stres belirtileri gösteren evcil hayvanlar, vücutlarının sağlıklı bir bağışıklık sistemini korumalarına yardımcı olan iyi bakterilerden yoksun olduğu anlamına gelebilir. Özellikle yemek konusunda seçici olan veya yememeleri gereken yiyecekleri yiyen evcil hayvanlar dengesiz bir bağırsak belirtileri gösterme olasılıkları daha yüksektir. O zamanlar önemsiz gibi görünse de bu alışkanlıklar, inflamatuar bağırsak hastalığı (İBH), sindirim sorunları , bağışıklık sistemi reaksiyonları, alerji, diyabet ve hatta stres ve anksiyete gibi pek de eğlenceli olmayan durumlara dönüşebilir.

 

 

Besin kaynaklarını değiştirmek bile vücutları yeni içeriklere alışırken sindirim sistemlerini kötüleştirebilir. Bu durumun önüne geçmek için, probiyotikler kullanılabilir. Antibiyotik kullanan evcil hayvanlar da sindirim dengesizliğine duyarlı olabilir, bu nedenle evcil hayvan dostu probiyotikleri el altında tutmak, antibiyotikler kötü bakterilerle savaşırken iyi bakterilerin de yaşamasına yardımcı olacaktır.

Çalışmalar, probiyotik takviyelerinin yalnızca sindirim sistemlerini dengelemekle kalmayıp aynı zamanda evcil hayvanların genel sağlığını ve bağışıklığını da iyileştirdiğini göstermiştir . Bir kedinin bağışıklığının %70'i sindirim sistemine bağlı olduğundan, optimum bağırsak sağlığının sağlanması sevgili kürk dostlarımız için hayati öneme sahiptir.

Probiyotikler köpeğiniz veya kediniz için neden faydalıdır?
Probiyotikler evcil hayvanınızın bağırsaklarını düzenlemenin bir yoludur. Bonus, probiyotiklerin faydalarının sadece sindirim sağlığının çok ötesine geçmesidir; başka birçok avantajı da vardır:
Bağışıklık sistemlerini güçlendirir.
Alerjileri hafifletmeye yardımcı olur.
Stresi ve kaygıyı azaltır.
Ağız sağlığını teşvik eder.
Kötü bakterilerin yok edilmesi, evcil hayvanınızın kötü nefesinin taze ve sağlıklı bir ağza dönüşmesine yardımcı olur. 

 

Köpekler ve Kediler İçin Probiyotikler

 

Evcil hayvanınız için doğru probiyotik takviyesi nasıl seçilir?
Piyasada birçok marka arasında en fazla faydayı sunan evcil hayvan probiyotiğini seçmek önemlidir.
Tüm evcil hayvan probiyotikleri aynı değildir, bu nedenle doğru olanı seçmek, evcil hayvanınızın vücutlarının ihtiyaç duyduğu şeyleri alması ile sizin paranızı boşa harcamanız arasındaki fark anlamına gelecektir!

Köpekler için probiyotiklerde nelere dikkat edilmelidir?
Evcil hayvanınıza özel: Boyutlarına, kilolarına ve genel sağlık durumlarına bağlı olarak köpekler için en iyi probiyotiği seçmek önemlidir
İçindekileri kontrol edin: İçerikleri konusunda şeffaf olan bir probiyotik seçin. Probiyotiğin neyle yapıldığını ve oranlarını listelemek, saklanacak bir şey olmadığı anlamına gelir. Ve hem prebiyotik hem de probiyotik içeren birini arayın. ( prebiyotikler, iyi bakterileri besleyen ve büyümelerine yardımcı olan besinlerdir! )
Toz formundaki evcil hayvan probiyotiği: Yiyeceklerine çok az uğraşla karıştırılabildiği için uygulaması en kolay probiyotik türüdür. Bu aynı zamanda çiğneme ürünlerinde bitkisel yağlar, soya unu veya koruyucu maddeler gibi zararlı maddelerin bulunmadığı anlamına da gelir.

Kediler için en iyi probiyotik seçimi nasıl olmalıdır?
Kedilerin sindirim yolları daha kısadır ve karaciğer enzim kapasitesi değişmiştir; bu da onların bu konuda köpeklere göre farklı gereksinimleri olduğu anlamına gelir. 
Probiyotiklerin kediler için faydaları köpeklerinkine benzer, ayrıca tüy yumaklarını da azaltır! Probiyotikler kedi sindiriminin iyileştirilmesine yardımcı olduğu gibi, aynı zamanda tüylere yapışan sindirilmemiş gıdaların tüy yumağı haline gelmeden önce sindirim kanalına geçmesine de yardımcı olur.

 

Köpekler ve Kediler İçin Probiyotikler

 

Köpekleriniz veya kedileriniz için probiyotikler nasıl uygulanır?
Probiyotikleri evcil hayvanınıza vermek söz konusu olduğunda, toz formu en kolay yöntemdir ve birçok farklı şekilde kullanmanıza olanak tanır; mamasını üzerine serpin veya mamaya karıştırın. Ayrıca yoğurt veya fıstık ezmesi gibi en sevdikleri ikramların arasında da servis edebilirsiniz!  Toz probiyotiklerde, her poşetin arkasında evcil hayvanın ağırlığına göre son derece net dozaj talimatları vardır. Buna göre kullanım oldukça önemlidir.

Bir evcil hayvan probiyotiğinin etki göstermesi ne kadar sürer?
Sonuçlar büyük ölçüde evcil hayvanınızın büyüklüğüne ve durumunun ciddiyetine bağlı olacaktır. Bazı durumlarda sonuçları birkaç gün içinde görmeyi bekleyebilirsiniz. Diğer durumlarda evcil hayvanınızda 6 hafta içinde değişiklikler görülebilir, bu nedenle sabırla takip etmek önemlidir.
 
Evcil hayvanınızın neden dengesizlik belirtileri gösterdiğini anlamak her zaman önemlidir . Kaygı veya stres yaşıyor olabilirler, enfeksiyon belirtileri gösteriyor olabilirler veya belirli bir yiyeceğe karşı tiksinti duyuyor olabilirler. Köpekler ve kediler için en iyi probiyotiği bulmak onların genel sağlık ve refahını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

 

Etiketler: Kediler ve köpekler hakkında
Ağustos 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR