Köpek Pati Bakımı

Köpek Pati Bakımı

Köpek Pati Bakımı

  Köpeklerin patileri de en az insanların ayakları kadar önemli ve hassastır. Onlar da tıpkı bizim gibi bu konuda bakıma ihtiyaç duyar. Özellikle yaz aylarında sıcak bir asfaltta veya kış aylarında karda köpeğinizi yürütmek doğru olmaz. Yani köpeğinizin patileri de doğru ve düzgün bir biçimde korunmalıdır. Köpeklerin patilerinin korunması ve köpek pati bakımı özen gerektiren bir iştir. Pati bakımında da tırnağın uzunluğu, çatlaklar ve pati arasında kaçan maddeler gibi pek çok faktör düzenli olarak elden geçirilmelidir. Peki iyi bir köpek pati bakımı nasıl yapılır?

Köpek Pati Bakımı Nasıl Yapılır?

  Pati bakımında hiçbir zaman atlamamak gereken ve düzenli olarak tekrarlanması gereken bir takım işler vardır. Bunlara uyulduğunda köpeğinizin patileri sağlıklı, bakımlı ve iyi görünümlü olabilir.

Köpek Tırnağı Nasıl Kesilir?

  Köpeğiniz parkede, asfaltta veya fayansta yürüyüdüğünde tıklamaya benzer sesler çıkarıyorsa tırnakları uzamış ve kesilmesinin de vakti gelmiş demektir. Bir köpeğin ideal tırnak uzunluğu yerle neredeyse temas etmeyecek uzunlukta olmalıdır. Hemen hemen bütün veterinerler hali hazırda köpek tırma kesme hizmeti de vermektedir. Eğer sevimli dostunuz tırnaklarını kestirmeye izin vermiyor veya siz keserken zorlanıyorsanız en iyisi bu işlemi bir profesyonele yaptırmaktır. Doğru tırnak makası ve doğru teknik ile veteriner hekiminiz bu işlemi kısa sürede gerçekleştirebilir. Buradaki doğru tırnak makası, köpek tırnak makasıdır ve bu işlem sonrasında pati aralarında kalan tüylerin de kontrolü yapılmalıdır. Çünkü sertleşip katılaşan tüyler köpeğinizin pati arasında ağrılara neden olabilir. Bununla birlikte tırnak araları ve parmak aralarında kalan kir, toz veya taşları da kontrol etmekte yarar vardır.

Kurumuş Pati Altlarının Bakımı

  Köpeklerin pati altları yeterince nem alamazsa bu durum kanamalara yol açabilir. Bu kanamalar da acılara sebebiyet verebilir. Köpeklerin patilerini nemlendirmek için insanlar için üretilen nemlendirici kullanılmamalıdır. Bu tür ürünler normalden daha fazla yumuşattığından dolayı başka sorunlara yol açar. Bunun yerine köpekler için üretilmiş olan özel köpek nemlendirici ürünlerden kullanılmalıdır. Bu kremi veya losyonu patilerine sürerken de masaj yaparak sürmenizde yarar vardır.

Yaz Aylarında Köpek Pati Bakımı

  Söz konusu zemin asfalt veya benzeri sıcak zeminler olduğunda köpeklerin patilerinde yara ve yanıklar oluşabilir. Bu yüzden ısınmış olan asfalt, kum veya diğer ısı biriktiren alanlarda yürüyüş yapmaktan kaçının. Köpeğinizin patisinden ısıdan kaynaklı herhangi bir yara oluştuysa da antibakteriyel sabunla temizleyin ve ardından steril bir bezle bandaj yaparak sarın. Bir süre yürüyüşe çıkmayın.

Kış Ayların Köpek Pati Bakımı

  Patilerin aşırı derecede soğuğa maruz kalması da tıpkı aşırı sıcak gibi zararlıdır ve istenmeyen sorunlara neden olur. Aşırı soğuk zeminde yürümek patilerde çatlak ve döküntülere yol açabilir. Bu da ağrılı, acılı bir süreci beraberinde getirir. Ayrıca kış aylarında kaldırım ve yol kenarlarına biriken buzları çözmek için belediyeler tarafından dökülen tuz vb. maddeler de köpeklerin patisine zarar verir. Patilerde yanık izleri olabileceği gibi kimyasal bulaşması durumunda da köpeğin patisini yalamasıyla zehirlenmelerine neden olabilir. Bu yüzden her yürüyüş sonrası eve girerken köpeğinizin patileri ılık suyla silmek veya yıkamak gerekir. Eğer bu sorunlardan tamamen kaçınmak istiyorsanız da köpek ayakkabıları veya diğer adıyla köpek galoşlarını deneyebilirsiniz.

köpek pati bakımı

 

Köpek Patisinde Kesik ve Çizikler

  Bazı talihsiz durumlar sonucu köpeklerin patilerinde sorunlar çıkabilir. Patilerinde oluşabilecek kesiklere ve çiziklere de hemen müdahale edilmelidir. Böyle bir problemle karşılaştığınızda vakit kaybetmeden antibakteriyel bir ürünle o alanı temizleyin ve steril bir bezle o alanı sarın. Tabi köpeğiniz burada size zorluk da çıkarabilir. Eğer bu söylediğimiz öneriyi siz gerçekleştiremediyseniz hiç vakit kaybetmeden veteriner hekimi ziyaret etmelisiniz.

 

  İlginizi çekebilir: Köpek Pati Temizleme Mendili


 
Etiketler: köpek bakımı,
Nisan 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR