Köpeğinizle Spor

köpek eğitimi

Köpeğinizle Spor

Köpeğinizle yaşamın keyfine varmak için en önemli unsurlardan biri ona ayıracağınız kaliteli vakit olmalıdır. Ona sunacağınız ve köpeğinizi mutlu eden her şey bazen sağlıklı değildir. Oyun egzersizleri mutluluk veren ve sağlığınıza katkıda bulunan en önemli eylemdir. Minik dostunuzla ev içerisindeki küçük oyunların dışında bahçede, plajda, yürüyüşlerinizde onunla yapacağınız aktivitenin hem sizin hem köpeğinizin sağlığına katkısı tartışılamaz.

Dört ayaklı yoldaşınız enerjisini her zaman evde yada bahçede size oyunlarla anlatmaya çalışsa da bazen onunla yapacağınız egzersizlere ihtiyaç duyarlar. Spor yapmak onlarında hoşuna giden bir aktivitedir. Uzun yürüyüşler, tırmanışlar, plaj oyunları ve koşularla mutluluklarının arttığını gözlemleyebilirsiniz.

Köpeklerde spor zihinsel ve bedensel gelişime katkı sunmaktadır. Kas gelişimi için etkili olan spor, iri ırklar için onlara estetik katan bir faaliyettir. Köpeklere egzersiz alanı oluşturmak için satılan spor aletleri mevcuttur, Atlama parkurları, tüneller, koşu bantları köpeğinize sunacağınız en iyi spor aletleridir.

Köpeğinizi spora teşvik edecek oyunlar.

Koşu: Köpekler koşmayı sever, Düzenli olarak köpeğinizle koşuya çıkmak onun kalp sağlığına katkıda bulunacaktır. Koşu sırasında köpek tasma modelleri içerisinden mutlaka boyun tasmasını seçerek koşuya başlamalısınız.

Tırmanma: Bunun için uzunca bir merdiven yada dik bir yokuş ve köpeğinizin en çok sevdiği at getir oyuncağına ihtiyacınız olacaktır. Merdiven başından yada yokuştan bırakacağınız topunu yakalayıp size getirmesi ona tırmanma egzersizi yaptıracaktır.

Zıplama: Tempolu yürüyüş sırasında yol üzerine konulan engelleri aşmak için atlamak köpeğinizin arka ayak kaslarının gelişimine katkıda bulunacaktır. Bazı ırklar zıplayarak oyuncağını yakalamayı kendilerine amaç edinmişlerdir. Sizin ufaklık da bunu seviyorsa uzanamayacağı bir ağaca asacağınız oyuncak yada ödül onu adeta spora davet edecektir.

Ara Bul Sporlar: Daha çok avcılık güdülerini tetikleyen hem zihinsel hem bedensel gelişim sağlayan bir aktivitedir. saklambaç oynarcasına saklanın ve seslenerek sizi bulmasını sağlayın bazen size ulaşamayacağı yere saklanmanız onu daha çok heyecanlandıracak ve yoracaktır.

Zıpla Yakala etkisi de zihinsel ve bedensel gelişim sağlar. Frizbee ve oyun toplarını havada yakalamak için harcanan emek tüm kaslarını çalışmasını sağlar. Özellikle plajda bu oyun, zemindeki yumuşak kumun da etkisi ile daha da etkili olmaktadır. Bu tip sporlarda önce sahilin temiz olduğundan emin olun, kendilerine zarar verebilecekleri kırık cam, diken ve kesici bir şeylerin olmadığından emin olun.

Sporu eğlenceli kılmaya çalışın!

Egzersiz yapmak için onların uyarılması için küçük köpek oyunları kurun. Bunun için köpek oyuncağı çeşitleri içerisinden en sevdiğini yanınıza almanız oldukça önemlidir. Düzenli spor yapmak köpeğinizin kalp sağlığı ve solunum sağlığına katkısı tartışılmazdır. Köpekle koşu, spor yapmanın temelidir. Koşu için onun rahat edeceği tasma seçmek gerekir.

Bir egzersiz rejimine başlıyorsanız, aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpekler de dayanma güçlerini artırmak için zamana ihtiyaç duyar. Köpeğinizin egzersiz sırasında ve sonrasında nasıl hissettiğine de dikkat edin. Örneğin, havanın ne kadar sıcak olduğunu ve betonun ya da asfaltın zorlayıcı olabileceğini ve köpeğin ayaklarını yakabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Nereye gitmeliyim?

En önemli unsur köpeğinizin dikkatini dağıtmayacağı bir egzersiz alanı seçmek olmalıdır. Sokak köpeklerinden ve kalabalıktan uzak tutmak gerekir. Bu sakin bir plaj , bir orman yada bir park olabilir.

Siz spor yaparken bir havlu, mat ve su yeterli olurken köpeğinizle sporda ihtiyaçlarınız biraz fazladır. Köpeğinizi güvende tutmak ve gününün rahatlatıcı, eğlenceli geçmesini sağlamak için yanınıza almak isteyeceğiniz bazı malzemeler şunlardır:

Yanıma neler almalıyım?

Şişe su

Bir su kabı

Bir plaj şemsiyesi

Her havaya uygun bir köpek yatağı veya köpek battaniyesi

Küçük köpekleri güvenli bir çit içinde tutmak için çocuk kafesi

Bolca havlu

Köpeklere özel güneş kremi

Tutma yeri olan bir köpek can yeleği

Köpek boyun tasması

Dışkı torbası

Mama ve ödül maması

Yüzebilen ve su geçirmez köpek oyuncakları

Patilerini sıcak kumdan korumak için köpek ayakkabıları

Bir köpek ilk yardım kiti

 

Boyun tasmasına takılabilecek su geçirmez bir GPS takip cihazı köpeğinizin ihtiyaçları arasındadır.

Etiketler: köpek
Eylül 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR