Kediyle Uyku Keyfi

kedi uykusu

Sıcak bir uykunun formülü tüylü ısıtıcınızdır.

Yatağı minik dostunuzla paylaşırken bir çok kedi ile yastığınızı ve yorganınızı da paylaşmak zorunda kalırsınız. Oda ısısının düşük olduğu durumda en güzel ısıtıcı tüylü dostunuzdur. Onun sıcaklığını hissederek uyumak size mutluluk verecektir.

Nefesi ile size güven verecektir.

Kedinizin mırlamaları ve nefes alış verişi araştırmalara göre size uykuda güven vermektedir. Aynı zamanda yorgunluğunuzun ve günün stresinin daha çabuk yok olmasını sağlar. Böylece uykunuzdan daha dinlenmiş uyanırsınız. 40-140 Hz frekansta yayılan bu titreşim kas ağrılarını da rahatlatabilir.

Uykuda masaj vazgeçilmeziniz olacak

Yatağa girdiğiniz andan itibaren kedilerde iç güdüsel bir davranış olan yoğurma hareketine maruz kalacaksınız. Bu eylem, yani kaslar üzerine yapılan ritmik yoğurma hareketleri, gerginliği azaltmada muhteşemdir. Bazen, gecenin bir yarısı uykudan uyandırarak sizi sinirlendirecek bir hal de alabilen bu durum, genelde kedici ailelerin mutlu olacakları bir davranıştır.

Dokunarak uyumaları sizdeki negatif enerjiyi yok eder.

Kediniz sizdeki fazla statik elektiriği adeta üzerine çeker. Size temas ederek uyuması vereceği sıcaklığın yanında ekstra bir rahatlamayı da getirir.

Sizi mutlulukla uyandıracak, adeta kurulmuş bir alarm.

Günün ilk ışıkları ile kedinizin sizi işe gitmeniz için uyandırdığını düşünmeyin. Bu durum kesinlikle, kedinizin acıktığının ve sıkıldığının bir göstergesidir. Sabah hemen hemen aynı saatte uyanıyorsanız bir süre sonra sizi öperek uyandıran sevimli bir dost mutlu uyanmanızı sağlayacaktır.

 

Bu kadar keyifli maddelerin yanında kedi ile uyumanın bazı zararlı yanları da vardır. Bu zaralar yok edilebilir ve önlenebilir zararlardır. Küçük tedbirlerle bu durum yok edilerek yukarıda sayılan yararlı hale getirilebilir. Dikkat edeceğiniz hususlar sırası ile:

Dış paraziler

Enfeksiyon

Alerjik reaksiyonlar.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kediler İçin Sağlık ve Bakım Ürünleri

 

 

 

Etiketler: kediler
Ekim 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR