Kedilerle En iyi Geçinen 10 Köpek Cinsi

kedi köpek

Kedi Köpek

 

  Yıllarca biz hayvan severler olarak büyük bir kısmımız kedi severler ya da köpek severler olarak iki gruba ayrıldık. Bu gruplardan bağımsız olarak bir grup ise hem kedi hem de köpek severler olarak yer aldı. Kedinin ve köpeğin birbirlerini neden sevmedikleri bilinmez. Yine de bu köpek cinslerinin kedilerle hiçbir sorunu olmadığını bilmeniz gerekiyor. Aşağıda tüm dünyaca en çok kedi seven köpek ırklarına yer verdik. Eğer siz de bir kedi sahibiyseniz ve yakın zamanda bu bahsettiğimiz “hem kedi hem de köpek severler” kulübüne katılacaksanız, listedeki köpek cinslerinden birini tercih etmeniz kedi - köpek kardeşliği düşüncenizi gerçekleştirmeye yardımcı olabilir;

 

    

köpek

 

Golden Retriever

 

  Golden’lar sevecen mizacıyla hiç kuşkusuz dünyanın en uysal köpekleridir. Yalnızca kedilerle değil, tüm evcil hayvanlarla ve insanlarla en iyi sosyal ilişkilere sahip bu köpek cinsi, kedi sahibi olup köpek beslemeyi düşünenler için ideal bir seçim olabilir.

 

  

Bichon Frise

 

  Bichon Frise, köpek dünyasının en mutlu ve arkadaş canlısı karakteriyle bilinen süs köpeklerinden biridir. Diğer köpeklerle en iyi ilişkilere sahip olan Bichon Frise, kedilerle de iyi geçinme konusunda oldukça maharetlidir.

 

  

Labrador Retriever

 

  Tıpkı Golden’larda olduğu gibi Labrador Retriever’lar da uysallıklarıyla ve sosyal ilişkiler konusunda ılımlı tavırlarıyla bilinen köpek cinslerinden biridir. Eğer evinizde bir Labrador Retriever varsa o halde kedileriniz için şüphe etmeniz kesinlikle hiç gerek yok demektir.

 

  

Cavalier King Charles Spaniel

 

 

  Adıyla çoğu zaman sorun yaşayan biz Türkler, adını sevmiyor olmayışımızın aksine bu köpek cinsine bayılıyoruz. American Kennel Club’ın da açıklamalarına göre bu köpek cinsi, bir ev içerisinde çocuklarla ve aile bireyleriyle geçinebilecek en iyi köpek cinsidir. Ayrıca evinizdeki diğer evcil hayvanlarınız ve kedileriniz de Cavalier King Charles Spaniel için kesinlikle sorun yaratmayacaktır.

 

  

Papillion

 

 

  Eğlenceyi seven ve kısa süre içerisinde tüm yaşam koşullarına ayak uydurmayı başaran Papillion cinsi, kedilerin bilinen en yakın dostlarından biridir. Tüm ev hayvanlarıyla sıfır sıkıntı yaşayan Papillion ırkı aynı zamanda kedilerle de oldukça iyi geçinmektedir.

 

   

köpek ve kedi

 

Maltese

 

 

  Maltese (Malta) cinsi kibarlığı, sakin mizacı ve sevimlilikleriyle bilinen bir köpek ırkıdır. Harika birer aile köpeği olan Maltalar, evinizdeki kedilerinizle de oldukça iyi geçinecektir. Sadece kedilerinizin Malta’yı tırmalamadığından emin olun yeter.

 

 

 

Pug

 

 

  Pug’lar her türlü soruna en kısa sürede adapte olabilmesiyle bilinirler. Evlerini farklı cinsten bir köpek veya hayvanla paylaşmak ise Pug’ların umurlarında bile olmayacaktır. Onlar her haliyle ailelerinden ve kendilerinden memnundur.

 

  

Basset Hound

 

  Basset Hound son derece uysal ve paylaşmaya karşı açık köpek ırklarından biridir. Evini başka bir ev hayvanıyla paylaşmak onun için hiç mesele bile olmaz. Yeter ki bakımları tam yapılsın ve oyun ihtiyacı karşılansın. Geri kalan her şeye Basset Hound kolaylıkla göz yumabilir.

 

  

Boxer Köpek

 

  Hayat dolu ve tam bir oyuncu köpek Boxer, kedilerle oldukça iyi geçinen bir başka ırktır. Tıpkı bir önceki seçenek gibi Boxerlar da oyun konusuna takıntılı hayvanlardır. Eğer Boxer’ınızı kedi aldıktan sonra unutmayı planlıyorsanız, kedilerinizle iyi geçinemeyebilir. Ancak Boxer’ı sürekli sevip oyun oynama ihtiyacını karşılarsanız, isterseniz evi kedi barınağına çevirin, sorun yok.

 

 

Newfoundland

 

 

  Dev cüsselerine karşın Newfoundlandlar hem evdeki diğer canlılar hem de kedilere karşı son derece ılımlıdır. Köpeklerin kedilerle olan sorunu nedendir bilinmez fakat şu bir gerçek ki Newfoundland kedilerle hiçbir şartta sorun yaşamayan nadir cinslerden.

 

 

 

   İlginizi çekebilir: Kedi ve Köpeklerde Karma Beslenme

 

Etiketler: kedi ve köpekler, kedilerle geçinen en iyi köpek,
Ağustos 20, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR