Kedilerin Tezgaha Çıkması Nasıl Önlenir?

kedilerin tezgaha çıkması

Kedilerin Tezgaha Çıkması Nasıl Önlenir?

 

  Kediler yüksek yerler çıkmayı severler ve onları bu huylarından vazgeçirmek oldukça zordur. Mutfak tezgahı da kedilerin çıkmayı sevdiği yüksek yerlerden biridir. Bazı kedi sahipleri, kedilerinin bu eylemlerinden rahatsız olmasa da bazıları hijyenik bulmadıkları gerekçesiyle rahatsız olabilmektedirler. Hatta sevimli dostlarının masanın üzerine çıkmasından dahi rahatsızlık duyabilmektedirler. Peki kedilerin tezgaha ya da masaya çıkması nasıl önlenir?

 

 

Kediler Neden Masanın Üstüne Çıkarlar?

 

- Kedinizin masada tadına bakmak istediği bir şey olabilir

- Tezgah ya da masa kedinizin yolu üzerinde olabilir

- Kediniz sıkıldığı için de masanın üzerine çıkmış olabilir

- Kediler mamasının yüksekliğinde keyif alıyor olabilir

 

 

Kedilerin Mutfak Tezgahına Çıkması Nasıl Engellenir?

 

- Tezgah üzerinde kedinizin ilgisini çekebilecek yiyecek ve oyuncak bulundurmayınız. Bunları dolap gibi kapalı yerlerde saklayabilirsiniz.

 

- Kedinizin tırmanma ihtiyacını karşılamanız gerekmektedir. Bu nedenle kediniz için bir kedi ağacı alın. Kedi ağacını da kedinizin en sevdiği yere veya pencerenin yanına yerleştirin. Böylelikle kediniz yükseklere kontrol altında tırmanabilir.

  

  İlginizi çekebilir: Kedi Tırmalama Ağaçları

 

- Akıtan musluğunuz varsa tamir edin. Aksi halde kediniz damlayan suyu içmek isteyecektir. Bu tür bir girişimde bulunmaması için de yine kedinizin suyunu daha sık değiştirmeniz, onlara taze su olanağı sunmalısınız. Eğer bu konuda hakkında üşeniyorsanız ya da vaktiniz yoksa kedi su pınarı da satın alabilirsiniz.

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Su Pınarı 


 

- Sizin de kedinizin masaya çıkarken önce sandalyeye çıktığını varsayacak olursak, bu sandalyeyi masanın içine doğru itin. Sandalyeye çıkma imkanlarını ortadan kaldırdığınızda, kedinizin masaya çıkmasını da engelleyebilirsiniz.

 

- Kedinizin canı sıkılıyorsa onlarla daha çok oynayın. Aksi halde kediniz canı sıkıldığı için masaya, tezgahlara yönelebilir. Hatta bir kedi oyuncağı satın alırsanız, bu oyuncaklarla daha çok ilgilerini çekebilir ve can sıkıntısını, enerjilerini üzerlerinden atmalarını sağlayabilirsiniz.

 

- Kediler yapışkan yüzeyleri sevmez. Tezgaha sereceğiniz çift taraflı bir bant, kedinizin bir daha tezgaha çıkmasına engel olacaktır.

 

- Kedinizi ödüllendirin. Kediniz tezgah yerine kedi ağacına çıkıyorsa ona ödül verin ve sevgi sözcükleri söyleyin. Hatta onu severek bu davranışının takdir edilesi olduğunu ona hissettirin.

 

- Kedilerin tezgah üstüne veya masaya çıkması durumda onlara kesinlikle ceza vermeyin. Kediler ceza ve davranış arasındaki ilişkiyi anlayamazlar. Sözlü veya fiziksel de olsa her türlü ceza kedinizin insandan korkma gibi bir huy edinmesine neden olabilir.

- Bazı kedi sahipleri kedilerinin tezgaha ya da masaya çıkması durumunda onları bu yerden indirmek için su tabancası veya spreyle şişesine başvurabiliyorlar. Fakat bu durum kedide yapığı hareket yerine, daha çok sprey şişesiyle ilgili bir düşünce yaratabilir. Sevimli dostunuz siz evde yokken de aynı davranışı sergileyebilir ve bu davranışı sonlandırmaz.

   

  İlginizi çekebilir: Kedi Aşıları 

 


Etiketler: kedi tezgah, kedilerin tezgaha çıkması, kedilerin masaya çıkması,
Ekim 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR