Kedilerin Ne Dediğini Anlayan Mobil Uygulama

Kedilerin Ne Dediğini Anlayan Mobil Uygulama

Kedilerin Ne Dediğini Anlayan Mobil Uygulama

  Biz hayvanseverler hayatımızın bir dönemde yoğun olmak üzere kedilerin, köpeklerin ve diğer hayvanların bizim dilimizden konuşabilmesini onları daha iyi anlayabilmeyi istemişizdir. Hayvanseverlerin bu istediğinden yolan çıkan, Alexa ismindeki bir mühendis kedilerin miyavlamasını bizim dilimize çeviran bir uygulama geliştirdi. Yapay zeka tutkunları ve hayvanseverler arasında heyacan yaratan bu uygulama, mobil uygulama platformlarında yerini aldı.

Alışveriş önerisi: Kedi maması

Kedi Miyavlamasını Çeviren Mobil Uygulama

  MeowTalk adındaki uygulama kısa sürede birçok kedi sahibi tarafından indirilmeye başlandı. Uygulama ilk olarak kedinin sesini kaydediyor ve ne anlama geldiğini belirlemek için çalışıyor. Ayrıca evcil hayvanın sahibi çevreyi etkilemeye yardımcı olmak için yapay zeka yazılımının öğrenebileceği veri tabanı da oluşturuyor.

  İlginizi çekebilir: Kedi Tırmalamaları Ne İşe Yarar?

  Yeni geliştirilen kedi miyavlamasını çeviren uygulamada şuanda yalnızca 13 adet kelime öbeği bulunmaktadır. Bu öbekler ise “besle beni, kızgınım, beni yalnız bırak” gibi öbeklerdir.  

  Yapılan araştırmalarda kedilerin insanlar gibi belirli dilleri kullanmadığı ortaya çıkmıştır. Yani her kedinin miyavlaması birbirinden farklı ve sahibine göre uyarlıdır. Kedinizin sesi genel bir veri tabanının yerine her profilde farklı işlemektedir. Yapay zeka ve makine öğrenimi destekli olan bu yazılım, sesleri kaydedip etiketleyerek her bir kedinin sesini daha iyi anlayabilmektedir. Uygulama ne kadar çok kullanılırsa o kadar doğru sonuç vermektedir.

  Uygulamanın geliştiricisi olan Akvelon’da grup teknik program yönetici olan Javier Sanchez, bir sonraki projelerinin akıllı bir tasma tasarlamak olduğunu iletti. Bu proje ile akıllı tasmanın miyavlama sonrasında bizim anlayabileceğimiz sesi iletmesi bekleniyor.

kedi miyavlaması

Etiketler: kediler hakkında,
Kasım 16, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR