Kedileri Sevmek İnsanlara ve Kedilere Ne Gibi Yararlar Sağlar?

Kedileri Sevmek İnsanlara ve Kedilere Ne Gibi Yararlar Sağlar?

Kedileri Sevmek İnsanlara ve Kedilere Ne Gibi Yararlar Sağlar?

  Kedilerle birlikte hayatını sürdüren insanlar, evde onlarla yaşamanın verdiği huzuru sıklıkla belirtirler. Araştırmalar da göstermiştir ki kediler gerçekten de insanların psikolojisine büyük bir oranda fayda sağlar. Bu konuyla ilgili olarak biz de kedilerle beraber yaşamanın ve onları okşayarak sevmenin insanlar üzerindeki etkilerini daha ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Kedileri Okşayarak Sevmenin İncelikleri İlk olarak kediyle fiziksel temasa geçebilmek için onunla etkileşim içerisinde olmanız gerekir. Bunun için de kedinizi zorla kucağınıza almaya çalışmanız ya da onu zorla okşamaya çalışmanız yanlış bir davranış olacaktır. Evde insanlarla birlikte yaşayan kediler, sokakta yaşayanlara göre daha sosyal olurlar. Bu da onların daha çok sevgi beklemesine neden olur. Fakat kediler sevilecekleri zamanları kendileri belirler. Bu yüzden de sevilmek istemedikleri zamanlarda onları sıkmamak ve onlara saygı duymak önemlidir. Kediler aynı zamanda her yerinin sevilmesinden hoşlanmayabilir. Sevilmekten daha çok hoşlandıkları bazı bölgeler vardır. Bunlardan bazıları ise omurga bölgeleri, kulakları, yanakları ve sırt bölgeleridir. Bu bölgelerin tam tersine karınlarından, bacaklarından ve kuyruklarından sevilmekten genellikle pek hoşlanmazlar.

kediler

Kedileri Neden Okşayarak Sevmeliyiz?

  Kediler diğer hayvan türlerine göre sevilmekten daha çok hoşlanan canlılardır. Bu hoşlantı ırklarına göre değişiklik gösterse de genel olarak sevilmekten ve okşanmaktan mutluluk duyarlar. Sevilme isteği en çok yavru kedilerde gözlemlenir. Bunun nedeni ise annelerinin onları yalayarak okşamasıdır. Bu yüzden de yavru kediler bu şefkate ihtiyaç duyarlar. Bunlara ek olarak kedilere kedi mamasını ve suyunu vermek de bir anlamda anne şefkati eksikliğini giderir. Bu şekilde büyütülen yavru kediler ileride daha sevecen ve sosyal olurlar ve bu da kendilerini daha kıymetli hissetmesini sağlar. Sevilmek isteyen kediler genellikle kuyruklarını yukarı kaldırırlar. Bundan keyif almaları durumunda ise mırıldanmaya başlarlar. Mırıldanma sesi duyulduğunda kedilerin rahat ve mutlu olduğu anlaşılır.

Kedilerle Yaşamanın Faydaları

  Bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki kedilerle beraber yaşamak ve onları sevmek insanların sağlıklı bir şekilde, kaliteli bir hayat sürmelerine yardımcı olmaktadır. Onlarla beraber yaşamak hem psikolojik hem de fiziksel ve sosyal anlamda avantaj sağlar. Örneğin kedi ile aynı evde yaşayan çocuklar olası solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bağışıklık kazanırlar. Ayrıca kediler, insanlarda bulunan kortizol seviyesini azaltarak stresi önler ve rahatlamaya yardımcı olurlar. İnsanlarda özgüvenin artmasına da yardımcı olurlar. Kalp sağlığını koruyup güçlendirerek olası kalp krizlerini engellerler. Kan basıncını düşüren ve sevgi hormonunu arttıranlar da yine kedilerdir. Evde bulunan insanlar arasındaki sosyal iletişime de katkı sağlarlar. Son olarak ise çocuklarda sorumluluk bilincinin artmasını sağlar. Kısacası onlarla birlikte yaşamanın insanlar üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. Onları gün içinde azıcık da olsa sevmek rahatlamanız için yeterli olacaktır.

  İlginizi çekebilir: Kediler Neden Sahipleriyle Uyur?

Etiketler: kedileri sevmek,
Ocak 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR