Kedileri Saksıdan Nasıl Uzak Tutabiliriz?

Kediler Hakkında

Kedileri Saksı Bitkilerinden Nasıl Uzak Tutabiliriz?


Kediler çoğu zaman tatlı ve eğlencelidir, ancak bazen yaramaz tarafları ortaya çıkar. Tezgâhlara tırmanırlar, bitkilerinizin içine girerler ve yere bir şeyler düşürürler - hepsi onların çekiciliğinin ve sevimli yaramazlıklarının bir parçasıdır. Kediler bir şeyleri yere devirdiğinde veya parçalayarak çiğnediğinde, baş belası olmaya çalıştıkları için değil, sadece avlanma becerilerini uyguladıkları içindir. Kediler genellikle avlarıyla "oyuncaklar", bu nedenle saksıdaki bitkiyi tezgâhtan dürtmek için patilerini kullanmak aslında avlanma becerilerini keskin tutmanın bir yoludur.

Kediniz bitkilerinize girmeye özel bir eğilim gösteriyorsa, onları çiçeklerinizden uzak tutmak için atabileceğiniz birkaç adım vardır.

 

Kedileri Saksılardan Uzak Tutmak İçin Birkaç İpucu

 

1. Saksınıza Küçük Taş Parçaları Yerleştirmek
Bitkinizin etrafındaki toprağı kayalarla örtmek, kedinizin toprağı eşelemesini engellerken, suyun kayaların arasından geçmesini sağlayarak bitkilerin daha kolay sulanmasını sağlar. Dekoratif taşları hemen hemen her yerde bulabileceğiniz gibi saksınızın büyüklüğüne ve dekoruna uygun taş parçalarını deniz kenarındaki taşlardan toplamanızı tavsiye ederiz.

2. Çiçeğinizin Etrafına Portakal kabuğu Yerleştirin.
Kediler narenciye kokusundan hoşlanmazlar, bu nedenle bitkilerinizin etrafına daire şeklinde portakal kabukları yerleştirmek, kedinizi uzakta tutmak için güzel bir engel oluşturabilir. 

3. Çiçeklerin Etrafına Kedilerin Nefret ettiği Bitkiler Ekin
Biberiye oldukça hoş kokulu bir bitkidir, bu da kedilerin bundan hoşlanmama eğiliminde olduğu anlamına gelir. Ayrıca biberiye güzel görünümünün yanında ve evinizin harika kokmasını sağlayacaklar!

4. Kedinizin İlgisini Doğru Saksıya Çekin
Tersine, onlar için zehirli olabilecek başka bitkiler almak yerine, kedinizin atıştırmayı seveceği arpa veya kedi nanesi gibi bitkilere başka saksılara ekerek onların dikkatini çekebilirsiniz. Bazı kediler ayrıca nane ve susamın tadını çıkarır.

5. Kedinizi Rahatsız Eden Yapışkanlı Bantlar Kullanın
Kediler yapışkan maddeleri sevmezler, bu nedenle her bitkinin saksısının ağzına bir kat çift yapışkan bant sarmak, patilerini uzak tutmaya yardımcı olacaktır. Bu konuda deneyimler koli bantlarının içe yaradığını göstermektedir. Koli bandını hafif buruşturarak ve kedinin temasında vücutlarına yapışkanlı tarafı değecek şekilde saksınıza yerleştirmeniz işe yarayacaktır.

6. Saksının Üzerini Kapatın
Her şey başarısız olursa, bitkilerinizin etrafına kümes teli ile her zaman bariyerler oluşturabilirsiniz Alüminyum folyolar toprağı kapama konusunda iş görmektedir faka uzun süre kapalı tutmak çiçek dibinin ve toprağın küflenmesine neden olabilir.

7. Kedinizin Dikkatini dağıtacak Oyuncaklar Edinin.
Bu davranışı engellemenin harika bir yolu, dikkatlerini dağıtmak için onlara bol miktarda oyuncak sağlamaktır. Kendilerini eğlendirmeleri için tezgâhtan sarkan olta kamışı oyuncakları kurmak, pençelerini önemsediğiniz bir şeye sokmalarını engelleyebilir.

Çoğu kedi ev bitkilerine kayıtsız kalsa da, her zaman birkaç kedi patilerini çiçeklerden ve yapraklardan uzak tutamaz. Evinizdeki bitkilerin hiçbirinin kediler için zehirli olmadığından emin olmanız da önemlidir. Kediler için zehirli olan bazı yaygın bitkiler arasında zambaklar, laleler, İngiliz sarmaşığı, zakkum ve açelyalar bulunur. Kedileriniz için hangi bitkilerin güvenli olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kedi ve Köpekler İçin Zehirli Bitkiler yazımıza göz atabilirsiniz.

 

Kedi Uzaklaştırıcı Ürünler hayatınzı kolaylaştıracaktır.
 

kedi kumu

İlginizi Çekebilecek Yazı Başlıkları

Kedi ve Köpekler İçin Zehirli Bitkiler

Kedi ve köpekler içgüdüsel olarak kendilerine zarar verecek yiyecek ve maddelerden uzak dururlar. Bazen bizler istemeden de olsa bahçe peyzajında bu bitkileri kullanır ya da bizlere lezzetli gelen gıdaları onlara ikram ederiz. Bize olan güvenleri ile içgüdülerini bir kenara bırakan minik dostlarımız bazen bu durumdan olumsuz etkilenebilir. 

Yazının Devamı >>

Kedilerde Davranış Problemleri

Kedilerde davranış problemleri nelerdir? Bu problemlerle nasıl başa çıkabilirsiniz? Aklınızdaki soruları bu yazıda cevap verdik. İşte kedilerde davranış problemleri

Yazının Devamı >>

Kedi Sahiplenmeden Önce

Evimize yeni bir aile üyesi eklendi ya da eklenecek. Ancak onunla geçireceğimiz ortalama 10-15 yıl gibi bir sürede neler yapabileceğimiz hakkında herhangi bir tecrübemiz olmadı. Peki o zaman adım adım neler yapabiliriz, hep birlikte inceleyelim.

Yazının Devamı >>

Kediler Kutuları Neden Sever?

Evinizin içine boş bir karton kutu bıraktıysanız, kedinizin kutuyla nasıl da güzel vakit geçirdiğine şahit olmuş olabilirsiniz. Bu tanıklık muhtemelen her kedi sahibinin başına gelmiştir. İyi de kediler neden kutuları ve kutulara benzer nesneleri bu kadar çok sever? İşte kedilerin bu yalnızlık kalelerinde saklanmayı sevmelerinin ve tercih etmelerinin birkaç nedeni.

Yazının Devamı >>

Etiketler: Kediler Hakkında
Mart 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR